Šta je novo?

Verbatim Vinyl

Crni

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
799
Riljam po nekim oglasima i naletim na cool slicicu :mig:
Izgleda kao "stara dobra" singl ploca. MetalAZO, 80 min. jedino sto je cena malo jaca: 1.5€/kom.
Inace, lik prodaje i DataLife 700 40x Slim Pastel Color iliti dobro poznati Taiyo Yuden za 0.62€/10kom.
nisam skoro uzimao diskove, pa ne znam da li je cena atraktivna, ali diskovi sigurno jesu, pa rekoh mozda nekome bude bilo interesantno :)
ali ovaj vinyl je do bola...

Hehe strava izgledaju, uzeti par komada za foru ne bi bilo loshe. Gde ima da se ispazare?

D-KEE je napisao(la):
Daj, please, koja je tacna adresa tih yu oglasa koji se stalno spominju, ja kad uradim search, izbaci mi 10-15 nekih raznih yu sajtova sa oglasima na kojima obicno nema nista i nikad ne znam na sta/koji tacno mislite ! :confused: :S

drapin je napisao(la):
Daj, please, koja je tacna adresa tih yu oglasa koji se stalno spominju, ja kad uradim search, izbaci mi 10-15 nekih raznih yu sajtova sa oglasima na kojima obicno nema nista i nikad ne znam na sta/koji tacno mislite ! :confused: :S
to je news grupa .... npr

news server : news.sezampro.yu

pa onda

soba : yu.oglasi

D-KEE je napisao(la):

pa onda

:beat: :p
Evo pokrio sam se usima i otisao u cosak do kraja casa...:(

D-KEE je napisao(la):

pa onda

ajd malo ovo detaljnije objasni, jel ima direktan link?

drapin je napisao(la):
Kod Slobodana:
Verbatim Vinyl 700 1x 1.3€ 10x1.12€ .....
cene su od 25.12.2002.

Panos je napisao(la):
"Recordable Media" <[email protected]>

P.S vidi post iznad

nisi me dobro razumeo.
ja sam od onih koji ne znaju kako da uopste dodju do yu.oglasa, ne znam sta i kako da otkucam.

inace, ne trebaju mi mediji

jaksa je napisao(la):
nisi me dobro razumeo.
ja sam od onih koji ne znaju kako da uopste dodju do yu.oglasa, ne znam sta i kako da otkucam.

inace, ne trebaju mi mediji
Direktan link ka news grupama ne postoji.
Mozes na dva nacina:
1. Google
2. outlook exp. ili neki drugi news reader, pa se tamo podesi kako je Deki napisao...

Amon_Ra je napisao(la):
Hehe strava izgledaju, uzeti par komada za foru ne bi bilo loshe. Gde ima da se ispazare?

Video sam ih pre neki dan kod Slobodana i istog trenutka sam odustao od kupovine :(

Disk odozgo izgleda simpaticno, ali je odozdo najobicniji, plavi, MetalAzo. Malo me je izbedacilo. Sto bar ne stavise da bude crn odozdo. Ili kada bi mogao da se iskombinuje neki reljef :)
Mislim da disk moze da bude atraktivan samo u nekom od onih providnih CD playera i to dok stoji :(

Ja imam trenutno oko 40 razlicitih vrsta diskova (neko skuplja markice, neko slicice, a ja eto medije na koje sam nekada nesto snimao...mada u poslednjih godinu dana nista i ne snimam, pa mi kolkecija zakrzljala :() i ove nisam uzeo. Mozda cu da uzmem jednu kutiju, eto cisto da ispostujem ono da snimim 9 i jedan stavim u kolekciju....

Panos je napisao(la):
Kod Slobodana:
Verbatim Vinyl 700 1x 1.3€ 10x1.12€ .....
cene su od 25.12.2002.
Jel ima neki sajt gde se moze skidati aktuelni cenovnik ?!
Znam da je bilo ranije, ali sam to negde zaturio. Ako neko zna, nek mi posalje na mail da ne bude komercijalizacija, mada verujem da bi i drugima koristilo.
:wave;

drapin je napisao(la):
Evo pokrio sam se usima i otisao u cosak do kraja casa...
:D :D :D
Takva je otprilike bila i moja reakcija kad sam prvi put cuo za yu.oglase, pa sam udario po Google-u, al' dzaba...
Bez namere da nekog uvredim, a s obzirom da ima dosta ljudi koji ne znaju ili ne koriste News, pokusacu da sto detaljnije objasnim...
Za pocetak posluzice i Outlook Express (njega barem svi imaju). Doda se News nalog (Tools > Accounts... > Add > News...) na slican nacin kao mail s tim sto se umesto POP3 i SMTP servera unosi NNTP (News) server koji skoro svaki provajder ima (neko svoj licni, a neko samo adresu sa koje se radi redirekcija). E sad, neki serveri dozvoljavaju samo download (znaci, nista od postovanja poruka), ali je pozeljno naci adresu brzog servera (obicno su optereceni i spori) koji omogucava i upload (nikad se ne zna), ali za to ce vec svako morati sam da se snadje (za pocetak moze i od provajdera).
Nakon toga OE vas pita da li da skine News grupe (e to ume da potraje...), tj. spisak "soba". Ispod "Local Folders" se pojavi taj News "nalog". Sa desne strane je dugme "Newsgroups..." na koje kad se klikne izbaci spisak svih grupa, a sa "Subscribe" se obeleze one koje vas zanimaju (tu nadjete yu.oglasi i cekirate je). Sa "Settings" se podesi da li da skida cele poruke ili samo Header-e, a sa "Synchronize Account" se skidaju poruke u obelezenim sobama. Klikom na plus pored News naloga ce se pojaviti spisak obelezenih soba i kliktanjem na neku od njih se mogu pregledati (i po potrebi poslati) poruke u njoj.
S obzirom da OE i ne radi bas najbolje sa News-om savetujem da kasnije nabavite neki bolji News Reader (bilo je ranije reci o tome, pa odradite mali Search), ali za pocetak ce OE vecini raditi posao.

Detaljnije od ovog ne moze, pa da ga :hump: Nadam se da ste ukapirali. Mozda je bilo bolje da ovo da stavim u FAQ ili da moderatori okace to kao sticky u Internet sobu, ali to vec prepustam njima...

Hvala Crni, namesteno!
Hvala i Lazi, znao sam ja za to sa googlea, ali ovo sa outlookom i news.sezampro.yu me je zbunjivalocheers

jaksa je napisao(la):
Hvala Crni, namesteno!
Hvala i Lazi, znao sam ja za to sa googlea, ali ovo sa outlookom i news.sezampro.yu me je zbunjivalocheers
Ma to sa Google-om je dobra fora, ali je sporo i problem sa postovanjem (presporo), a dodatni minus je sto su poruke malo bajate ctp;
Fora je u tome sto je Google pretrpan raznim news grupama (ima ogromnu bazu svih starih konferencija + ove "nove"), pa to sve ide malo sporije, a extra na to sto je yu domen poslednja rupa na svirali (ili barem jedna od poslednjih) :), pa treba vremena da se na Google-u pojave postovane vesti (iz OE ili nekog drugog News Reader-a), kao i obrnuto (postovano na Google-u da se pojavi uslovno receno na yu news serverima).
Inace, najveci smor sa OE je sto svlaci par MB spiska news grupa, pa moze da se desi da trazena grupa ne moze da se skine sa odredjenog servera posto administrator proceni koje su to grupe nama interesantne, pa se radi mirror samo tih grupa :(. U nekim boljim programima to nije neophodno, jer se mogu rucno uneti samo nazivi grupa koje te zanimaju bez skidanja kompletnog spiska.

Ovo sad nema direktne veze sa postom, ali ajde....
Ako je neko naleteo na gore pomenuti oglas na yu.oglasima za ove Vinyl-e samo jedno obavestenje:
Lik je neverovatno bezobrazan !
Uzeo je cenovnik ovde dobro poznatog Slobodana kod Vuka i nije se ni malo libio da samo te cene uveca za nekoliko % i da ga kao svoj okaci na yu.oglase :rocket:
Znaci, ako se neko odlucio za kupovinu, nek se obrati Slobi i proci ce jeftinije...

Nazad
Vrh Dno