Šta je novo?

verbatim 2tb store'n'save usb 3.0 ili _____???

konspirator

Cenjen
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poena
154
Ima slicnih tema na forumu ali konkretno me zanima navedeni HDD iskljucivo za storage fullHD materijala,nikad sistemski.Znam da se neke WD serije ubacene u Verb rekove nisu pokazale sjajno :trust: no ne nadjoh relevantne review-e za pomenuti model ali cena od 14k za 2TB ext HDDa zvuci :eyebrows: .
Bice popunjen serijama i filmovima koje ce se pustati direktno na TV a sluzice i za dodatni PS3 storage(uz njegovih 320GBsistemskih).Znaci,sem tog Verba sta uopste da gledam od 2TB diskova za pomenutu namenu?I,da,imam dovoljno potrebnog prostora i nije mi issue estetsko/prakticno pitanje 3,5'' HDDova sa punjacem i kablovima,ne mora nista fancy sto moze da cucne u dzep,sve opcije i predlozi vise nego dobrodosli.Unapred zahvalan :Klanjanje dobrim ljudima na zajamceno srtucnim savetima.

Dirnuo si i u moju boljku !
Mislim da ipak treba traziti nesto van Srbije kao ovako
http://www1.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=30804&agid=693&pvid=9lbxip6uq_0&ref=27&lb

Meni isto iskljucivo treba hard za skladistenje materijala ali i
za direktno povezivanje E-sata portom na Laptop i DreamBox HD risiver.
E sad i ne mora sve bas u tom fazonu. Bitno da mogu da recimo pustam
snimljene fullHD klipove sa externog harda na Laptop bez kopiranja u hard Laptop-a.
i evo izbora u Austriji i Nemackoj
http://www.idealo.at/preisvergleich....resultlist.sortKey=minPrice&ts=1345737260825

^Jasno je meni sta ima van Srbije i koje su cene kako u USA tako i diljem Evrope,no to mi nece pomoci u resavanju dileme :D
No da delimicno sam sebi odgovorim a nekome i mozda pomognem.Naime,overio sam 20tak(dvadesetak) site-ova u potrazi za review-ima i techspec podacima vezano za spomeniti VerbHDD i potrosio gomilu vremena bespotrebno skroz jer nadjoh sledece podatke vezano za izgleda njima nevazan podatak :mad: brzine diska(5400vs.7200):
na 2 site-a navedena 7200rpm
druga 2 site-a 5400rpm
ostalih 15ak siteova:nada(iliti nista)!!!
E naravno da procitah i satro expert review(2 kom) koji sem prepisanih podataka sa zvanicnog Verb sitea i nesto samo po sebi jasnih podataka nista ne nudi e nekmoli taj svima-nam-poznato-uvek-nebitan podatak brzine,a o nekim user reviewima i da ne pricamo...gomila nergumentovanih budalastina...tipa ja imam i super je ..i odmah za njim da je totalni trash i trba ga izbegavati u sirokom luku...Svakako da sam bio prvo na Verb siteu...
ZAKLJUCAK:NIKO I NIGDE se nije udostojio da bar navede marku/tip/seriju j****og HDD u encloseru(doduse znam da je neki WD,nista drugo).
Ajmo poznavaoci tematike malo pomoci nije zgorega...

Letimičnim pregledom net-a za par minuta na svim mestima stoji 5400 rpm, a nigde nisam našao da su 7200 rpm (što je donekle i logično, pošto je ovo storage eksterni hard).
Kontam da Verbatim stavlja šta im prvo padne pod ruku, pa nisu ni naznačili koji hard diskovi idu, pošto ih oni kupuju od WD-a ili Seagate-a.

Hmmmhhh...evo npr ovde je navedeno 7200rpm:
http://www.itmall24.de/SH_Pg_Product?prodid=4749051&shopid=427990351
drugi sad ne mogu da nadjem...ali postoji,zajedno sa review-om...mozda su svi u pravu i jer kako RingeRaja veli:
Kontam da Verbatim stavlja šta im prvo padne pod ruku
pa mozda uleti i neki brzi primerak...Btw,vise no jednom su mi saveti citiranog bili vise nego dobrodosli a na razne teme...I dalje dilema:rack do 20tak e + do110e za 3,5"HDD od ponude kod nas ili navedeni Verb???

Ima slicnih tema na forumu ali konkretno me zanima navedeni HDD iskljucivo za storage fullHD materijala,nikad sistemski.Znam da se neke WD serije ubacene u Verb rekove nisu pokazale sjajno :trust: no ne nadjoh relevantne review-e za pomenuti model ali cena od 14k za 2TB ext HDDa zvuci :eyebrows: .
Bice popunjen serijama i filmovima koje ce se pustati direktno na TV a sluzice i za dodatni PS3 storage(uz njegovih 320GBsistemskih).Znaci,sem tog Verba sta uopste da gledam od 2TB diskova za pomenutu namenu?I,da,imam dovoljno potrebnog prostora i nije mi issue estetsko/prakticno pitanje 3,5'' HDDova sa punjacem i kablovima,ne mora nista fancy sto moze da cucne u dzep,sve opcije i predlozi vise nego dobrodosli.Unapred zahvalan :Klanjanje dobrim ljudima na zajamceno srtucnim savetima.

Jel moze Konspiratore jedan link za mene neobavestenog
gde si kod nas nasao VERBATIM Store n Go 2TB za 14.000 dinara ?

^Ma nije "store'n'go" vec "store'n'save":eek:ni su jeftiniji,najcesce sporiji(5400 ili se zalomi i 5600rpm) i 3,5" dok je "...go" prenosan i fancy izgleda a bogami i uvek skuplji :d.Bilo kako bilo,i ta cena za "...save" je dobra,u tome i jeste stvar,to mi lik nudi sa 2 god regularne gar.;ima neku kompenzaciju inace je za 1,5k skuplji kod nas u standardnoj ponud.i..

Poslednja izmena:
Pa na kraju covek prodao doticni Verb i to za 13.000din:wall: jer ispadoh totalni ***** kalkulisuci i cekajuci bolji deal...koga btw ni danas jos nema te i dalje neumorno tragam...

Nazad
Vrh Dno