Paja je napisao(la):
Pozdravio te Dinkic
Kakav crni racun u Srbiji? Da svi rade (provajderi) legalno, ne bi imali razlicite cene preko racuna ("za pravna lica") i za kesh (za istu uslugu)...

)) ma i ja sam zazirem od racuna ali eto igrom slucaja ima sve racune od placanja kako satnih tako i flat naloga na veratu

samo kad bi jos mogao da ih najdem de mi se nalaze

e Verat uvek daje racun za ono sto vam naplati ... Eto jedan plus za verat..
Paja je napisao(la):
Verat je resenje samo za onoga kome raspolozivost (up-time) nije bitna previse, a hoce najjeftinije moguce resenje...
Kako sme da se dogodi da dva-tri dana sajt ne bude dostupan?? Kada mi se to zadnji put dogodilo (bese u oktobru-novembru), definitivno sam "pukao" i promenio hosting...
......Jos kada se setim (pre par nedelja) bisera sa promenom parametara za pristup MyQql bazi...
Dobro ti govoris o hostingu ja o DialUp-u i emailovima

... Mada sto se tice hostinga mozda bi mogao prvo da se informises oko detalja kako je realizovan link kod verata...
Ja bi ipak veratu dao jedan veliki plus jer oni JEDINI osim Telekoma imamu svoj zasebni link ka inostranstvu od 155Mb. i trude se ne ovise o monopolistickoj politici telekoma..Ip[ak kao rezervu imau poprecni link ka Telekomu od 34Mb ako se ne varam.. E pa ako u ti nemas pristupa serveru a nisi an veratovoj mrezi znaci oba su im link aotisla i primarni i pomocni.
Evo bas sam procitao da na fruskoj gori imaju valjda odasiljac za povezivanje sa sledecim provajderom koji je u inostranmstvu bezicnim putem i da su imali zadnjih 24 sata smetnje na toj vezi. I da je ekipa na terenu i to sredjuje...
Ali pitanje je zasto ne radi sekundarni link preko telekoma.. Ja bi pre rekao da to ima veze sa onim tihim ratom izmedju telekoma i verata.. da sada ne lupetam oko teorija zavere jasno je da verat nij eu milosti telekomovoj..
Ali to ne znaci da je verat los provajder nego da je okruzenje u kome pokusava da radi i razvija se je lose..
A sto se tice promene parametara u bazi pa vidis taj ko ti je radio prezentaciju treba da u jednom fajlu ima inicijalno podesavanje . neki global.ini

recimo

koji vidi svaka stranica tako da je promena parametara stvar par minuta posla

... Tako da ako si ti imao malo vecih problema ja bi se dobro zapitao ko ti je radio prezentaciju

. zavrsnuo bi necije usi i nasao nekom ko to ume kako treba da odradi u startu a ne da zavisi od promena parametara koji su u stvri veoma trivijalni ..
Mada jedno bi se slozio.. ako nista drugo verat mora da resi pitanje vidljivosti prezentacija cak i kad izgube link.. mozda nekim mirrorom ili sta li vec ali ceo dan server da bude nedostupan je previse..mozda sat vremena max ma i to je previse.

.. Server moram da bude na mrezi makar sve korisnike isekli i samo preko drugog provajdera imali vidljivost za prezentacije koje hostuju.. To bi ja propagirao pre nego li neko drugo resenje.
Pozdrav