Šta je novo?

Veoma zanimljiv pokusaj OC-a!

Megahertz

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2005
Poena
304
AMD Athlon 64 3200+ BOX 512kb L2 Cache socket754 (Newcastle core)
MSI K8N Neo nForce 3 250Gbit Platinum Edition
MSI NX6800GT 256mb GDDR3 AGP8X
2*512mb DDR400 PC3200 Corsair Value Select LifeTimeWarranty
Nema potrebe da navodim dalje...
Ja nisam uspeo da prebacim klok od 2550MHz.
Video sam rezultate nekih klokera koji su oko 2700-2800MHz!!!!!
Da li imate neki predlog?
Koju Voltag-u da stavim na CPU, Koji FSB,...i sve ostalo?
Da li ova graficka ima neke mogucnosti za dobar OC? :wall: :crash:

Hvala

Rezultati na default podesavanjima bez OC-a su mi:
SuperPI 44 sec
3D Mark 2001SE 21000-22000
3D Mark 2003 11000
3D Mark 2005 4800

Kada sam klokovao bilo je bolje, na primer super PI je radio za 39sec.

Samo da napomenem da imam obicno BOX hladjenje. i imam dodatne ventilatore na kucistu. Nikada nisam imao problema sa pregrevanjem,....

Megahertz je napisao(la):
AMD Athlon 64 3200+ BOX 512kb L2 Cache socket754 (Newcastle core)
MSI K8N Neo nForce 3 250Gbit Platinum Edition
MSI NX6800GT 256mb GDDR3 AGP8X
2*512mb DDR400 PC3200 Corsair Value Select LifeTimeWarranty
Nema potrebe da navodim dalje...
Ja nisam uspeo da prebacim klok od 2550MHz.
Video sam rezultate nekih klokera koji su oko 2700-2800MHz!!!!!
Da li imate neki predlog?
Koju Voltag-u da stavim na CPU, Koji FSB,...i sve ostalo?
Da li ova graficka ima neke mogucnosti za dobar OC? :wall: :crash:

Hvala
Vidim da ti je onaj tred sluzio samo da se pohvalis jer nisi nista promenio i dzabe si mucio ljude da ti govore sta ti ne valja,ali ok.
Niko ti ne moze reci koliki fsb, Vcore itd. da stavis jer se kod svakoga razlikuje. Ali sa BOX kulerom mozes da zaboravis neki ozbiljniji OC. Nemoj vise da dizes voltazu jer ces nesto *****ati. Ako ne zelis a menjas box kuler onda olabavi tajminge na memoriji, povecaj voltazu na memoriji, na chipsetu. Bilo sta od ovoga ti moze doneti poboljsanja u MHz.
Sto se tice graficke uzmi RivaTuner ili PowerStrip i pomalo dizi GPU i Mem na grafickoj i testiraj ga uz 3dmark.

Tarzane hvala ti na odgovoru za sada cu da mu ugradim neko bolje hladjenje pa OC i iskoristim maximalni potencijal ove masine,... dok ne budem menjao nesto tamo kad resim. Razmisljao sam o vodenim hladjenjima. Koje je dobro?

Tarzane hvala ti na odgovoru za sada cu da mu ugradim neko bolje hladjenje pa OC i iskoristim maximalni potencijal ove masine,... dok ne budem menjao nesto tamo kad resim. Razmisljao sam o vodenim hladjenjima. Koje je dobro?

Samo mogu reci, da za male pare nema dobrog vodenog hladjenja. ;)

POZ :wave:

Nemoj biti smesan. Kakvo vodeno hladjenje? Pa sa tim kung-fu napajanjem i tom value memorijom, ne mozes izvuci max ni na vazduhu. Za koji ce ti qrac onda vodeno. Po nacinu na koji pitas za podesavanje FSB-a, napona itd. vidi se da si pocetnik u OC. Vodeno hladjeje koriste samo zagrizeni overklokeri. A da dajes jos 400 eura na tu konf. za kvalitetno napajanje, memoriju i vodeno hladjenje ti je obicna glupost. A za sta? Da bi imao 4fps-a vise u doom3 (posto pretpostavljam da ti komp sluzi za igre, jer si uzeo 6800GT)? Bezveze.

Znaci nista od OC-a na ovoj masini. Istina je kada sam ga uziomao mislio sam "Ja to nikada necu da OC-ujem, jer i ovako je jaka masina" Ma ok. Hvala vam u svakom slucaju :)

Za Newcastle core je 2550mhz, pod uslovom da je skroz stabilno (prime, s&m), vise nego dobar rezultat. Ako jos uzmes u obzir da si sve to sa box coolerom uradio, sta ces vise...

OK. Ali video sam i vise od 2550mhz. Cak impresivnih 2720mhz, ali ne znam sa kojim hladjenjem i kojom memorijom. MA ok sve sam vratio na default jer se razlika ne oseca u radu vec samo u sintetickim testovima,...

Poslednja izmena:
OK. Ali video sam i vise od 2550mhz. Cak impresivnih 2720mhz, ali ne znam sa kojim hladjenjem i kojom memorijom. MA ok sve sam vratio na default jer se razlika ne oseca u radu vec samo u sintetickim testovima,...

Tacno. ;)

POZ :wave:

Vrh Dno