Šta je novo?

Ventura, zoom i problem sa kamerom

delboy

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2004
Poena
945
Instalirao sam zoom aplikaciju na iMac mid 2011 sa Venturom ali nikako ne mogu da podesim da se kamera vidi, u privacy & security uopšte nemam mogućnost da dozvolim pristup kameri u zoom aplikaciji. Kamera radi sa drugim aplikacijama. Da li je neko imao sličan problem i kako je rešio ?
Screenshot 2023-03-20 at 18.39.38.png

Instalirao sam zoom aplikaciju na iMac mid 2011 sa Venturom ali nikako ne mogu da podesim da se kamera vidi, u privacy & security uopšte nemam mogućnost da dozvolim pristup kameri u zoom aplikaciji. Kamera radi sa drugim aplikacijama. Da li je neko imao sličan problem i kako je rešio ?
Pogledajte prilog 381940
Не знам коју Вентуру имаш, овако је код мене :
Screenshot 2023-03-20 at 19.05.00.png

Verzija 13.2.1. I kod mene je pored Chroma bio i MS Teams ali sam izbrisao, nikako ne mogu da dobijem pristup za ZOOM, instalirao pa deinstalirao pa ponovo instalirao i neće.

Kod mene na iMacu kada završi instalaciju ne pita da koristi kameru, pa se i ne pojavljuje u listi. Na macbook-u pita, uredno se pojavi i radi sa eksternom kamerom. Inače zoom iz browsera radi bez problema.

Teras Venturu na mac-u koji nije zvanicno podrzan. Pretpostavljam da imas GPU koji ne podrzava Metal API. Da bi imao hardversku akceleraciju GPU-a moras instalirati custom drajvere. Ti custom drajveri imaju dosta bug-ova i gliceva izmedju kojih je i problem sa kamerom na Zoom-u. Taj problem se prvi put javio sa Catalinom. Postojala je neka skripta koja pecuje Zoom aplikaciju da bi omogucila da kamera radi od DosDude-a, medjutim ne znam da li radi na Venturi. Sa DosDude sajta:
The Zoom application does not show any video during meetings
This is due to the latest Zoom versions requiring a Metal-compatible GPU for video rendering. To patch this out of the Zoom application, download and run the script located here, or here for later Zoom versions.
S obzirom da imas masinu kojoj je moguce uraditi upgrade GPU-a, moj ti je savet da uzmes neku graficku koja podrzava Metal 2 API. I ta masina ce da sljaka jos dugi niz godina.

Skupe su grafičke, iole nešto pristojno košta >100e. Za 300e sam sklopio hackintosh od.novih komponenti koji ima 3-4 puta bolje rezultate u cinebenchu sa rx580 grafikom i upakivao to u TT s100 snowhite kućište :) Mada je ostao i ovaj iMac za sada.

Ne treba ti nista pristojno, samo da je kompatibilno sa Metal API-em. Taj GPU koji je u njemu je i ovako los.

Taj računar nema hardware za Venturu. Catalina ili Monterey na mišiće.

Vrh Dno