Šta je novo?

Ventilatori za napajanje, gde?

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,185
Kao što naslov kaže, potrebna su mi dva ventilatora od 80mm:

1. Prvi je standardni, 80x80x25, ali dvopinski
2. Drugi je malo nestandardnijih dimenzija, 80x80x15 (dakle, tanji je), takođe dvopinski

Takođe, ako neko poseduje adekvatne ventilatore (a ne trebaju mu i ispravni su) neka se javi na pm, učiniće mi veliku uslugu.

Poz

Pa sve se to da naci u bilo kojoj iole bolje snabdevenoj kompjutersoj prodavnici...

A sto se tice kablova, to ces verovatno morati makazama *cap* pa nadogradjuj na postojece konektore...

Mislim ne bi trebalo biti tesko - crna na crnu, a crvena - na crvenu, srednju zicu ignorisi (valjda :))

Pa sve se to da naci u bilo kojoj iole bolje snabdevenoj kompjutersoj prodavnici...

A sto se tice kablova, to ces verovatno morati makazama *cap* pa nadogradjuj na postojece konektore...

Mislim ne bi trebalo biti tesko - crna na crnu, a crvena - na crvenu, srednju zicu ignorisi (valjda :))

Hvala na savetima, cela procedura mi je poznata, ja sam mislio ako neko zna ili ima ventove sa 2 pina, da ne bih krpio. Ovaj tanji baš i nije tako lako naći u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici.
Još neko?

Ja ovo nisam video ni u bolje snabdevenim prodavnicama van :D
Imam jedan ali mi treba - a znam kako je tesko naci ih :(
Koje napajanje je u pitanju? Verovatno ti se vise isplati novo.

Ja ovo nisam video ni u bolje snabdevenim prodavnicama van :D
Imam jedan ali mi treba - a znam kako je tesko naci ih :(
Koje napajanje je u pitanju? Verovatno ti se vise isplati novo.

Pogledaj u potpis i videćeš da mi se baš i ne isplati.
U pitanju je Tagan kome su na jednom ventilatoru (ovom tanjem) definitivno riknuli lageri (podmaže se, ne zuji par dana, pa prozuji), tako da mi je on i najpotrebniji, pošto ću ovaj "normalac" da nabudžim (uzeo sam CoolerMaster od 80mm, pa ću samo da prelemim, pošto je sa tri pina, a meni treba sa dva).
Ima li neko na prodaju 70mm vent sa AMD-a? On je kanda tanji, možda i stane.:D

Srednja bi trebalo da bude +12V, ali proveri u uputstvu za maticnu tamo je objasnjeno koji je pin u FAN konektoru za sta...

Meni se vent u napajanju napaja direktno, a onu zicicu za ocitavanje broja obrtaja sam spustio do maticne i ocitavalo mi je obrtaje na staroj ploci (i na ovoj bi, al mi ova ploca nema viska FAN konektor)...

Samo napajanje ima dva venta od 80mm, napred i pozadi, od toga je onaj pozadi "normalan", tj, dimenzije su mu 80x80x25mm, dok je ovaj na prednjoj strani tanji, a istih dimenzija, tj. 80x80x15mm.
Na štampanoj ploči btw ima 4 ulaza za ventove, svi 2-pinski, od toga dva popunjena, a dva slobodna.
Izgleda da će definitivno da se lemi, ali mi je frka za ovaj tanki, ajde, jel ima neko bar vent od AMD kulera ispravan, dajem milku za njega.

Poslednja izmena:
Mislim da ti je na box-u 7cm vent, a ne 8cm...

btw, uvek mozes da nabudzis, pa da stavis vent da bude van napajanja, tj ispod poklopca umesto na poklopcu... Jeste da je ruzno, al ce raditi... ne znam dal me kapiras?

Mislim da ti je na box-u 7cm vent, a ne 8cm...

btw, uvek mozes da nabudzis, pa da stavis vent da bude van napajanja, tj ispod poklopca umesto na poklopcu... Jeste da je ruzno, al ce raditi... ne znam dal me kapiras?

Znam da je 7 cm, može i manji, ne može samo veći, pošto nema gde da stane.
A za ovo drugo rešenje te potpuno kapiram, i ja sam razmišljao o tome, ali to ostavljam samo kao poslednju soluciju.
Dakle, traži se AMD box kuler ventilator, po mogućstvu što noviji.
Sretni pronalazač od mene dobije milku po izboru zauzvrat.:D

A da probas da ubacis ventilator od 60mm ? Oni su (ne svi) sirine 15mmm, a posto ce biti unutar napajanja nece se videti da je nesto nabudzeno.

Vrh Dno