Šta je novo?

Ventilatori DRCE u hladnoj sobi

veeljkoo

Poznat
Učlanjen(a)
25.02.2023
Poena
30
Prebacio sam komp u drugu sobu i sad je zahladnelo odjednom i u sobi je 6-7 stepeni, kada sam upalio komp ventilatori su poceli da drce u bukvalnom smislu i odmah sam ugasio komp, jel mogu samo da pokrenem neki benchmark da ga "zagrejem" ili jednostavno da pricekam da se soba ugreje?

Evo upalih ga na kraju, pustio igricu i zvuk nestao posle minut, zivo me zanima sta je moglo biti jer je taj zvuk bukvalno nesto u jednoj sekundi

Треба да утврдиш прво који ти вентилатори брује, јер их има више у кућишту. И онда да замениш покварени. Можда можеш нечим и да подмажеш, немам искуства, али мислим да се не исплати.

Ček da se ugreju lol...ili nakrivi malo kućište ili zameni ležajeve ili prosto kupi novi ventilator

Tišina košta

Prebacio sam komp u drugu sobu i sad je zahladnelo odjednom i u sobi je 6-7 stepeni, kada sam upalio komp ventilatori su poceli da drce u bukvalnom smislu i odmah sam ugasio komp, jel mogu samo da pokrenem neki benchmark da ga "zagrejem" ili jednostavno da pricekam da se soba ugreje?

I meni su se dok sam živio sa roditeljima na bivšim konfama znali glasnije čuti ventovi ujutru zimi (mada nije bilo ispod 10°C, stan sa centralnim). Ako si u kući i ako kao što Miki_ kaže gdje se grije samo jedna prostorija, možda ti je najisplativije da ostaviš računar da zimi kopa XMR (Monero) procesorom i nešto drugo grafičkom. Ja sad kad živim sam u garsonjeri u potkrovlju zimi ako ima potrebe umjesto "norveškog", računarom dogrijavam istu tokom noći i kad radim iz kancelarije. El. energija će se svakako potrošiti, a ovako bar nešto ostane da se može prebaciti na Steam.

pa i meni je skoro poceo u napajanju na ispod 10tak stepeni u sobi kad je. naravno zamenio ga odmah. utisa se on kasnije i ne cuje do sledeceg hladnog starta ali dzaba, neispravno pa neispravno.
inace kod mene su te temp. jer kad izadjem prozor ostaje otvoren cesto zbog vetrenja...

pa i meni je skoro poceo u napajanju na ispod 10tak stepeni u sobi kad je. naravno zamenio ga odmah. utisa se on kasnije i ne cuje do sledeceg hladnog starta ali dzaba, neispravno pa neispravno.
inace kod mene su te temp. jer kad izadjem prozor ostaje otvoren cesto zbog vetrenja...
Ljudi ventilatori su ispravni, samo ga nikad nisam ukljucivao na tu temperaturu pa me zacudilo ali evo sad radi sve kako treba

Male šanse da ima veze sa temperaturom, pre će biti dok si premeštao da se nešto pomerilo, možda neki ventilator koji nije dobro zategnut(proveri), neka žica upala u vent...

Nazad
Vrh Dno