Šta je novo?

Ventilator za graficku

Lukija

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 9950X + Arctic Cooling Liquid Freezer ii 360 A-RGB
Matična ploča
Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi
RAM
G.SKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5N 2x16GB, 6000MHz@30-38-38-96, 1.35V
GPU
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER
Storage
Kingston FURY Renegade SFYRS/1000G, Kingston FURY Renegade SFYRD/2000G, 2 x WD4003FZEX (RAID1)
Zvuk
Realtek ALC4080, Altec Lansing 621
PSU
FSP Hydro Ti PRO 1000W
Kućište
be quiet! Silent Base 802, 4 x SILENT WINGS 4 140mm high speed
Monitor
Acer Predator XB273U NV
Miš & tastatura
HyperX Alloy Origins PBT - Aqua Tactile, Logitech G903 Hero
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
Realme GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Gde moze da se kupi u BG ventilatorcic za graficku?

Ako mislis na 4x4 npr. Radio klub.

GF256. Kapiram da je problem velika toplota, kada je hladan zuji, kada se zagreje sve je OK. Zelim da ga prodam ali necu nikoga da za*ebem pa cu da stavim nov.

Podmazivan je svime i svacime, i to traje par dana i sve iznova.

Meni je bio crkao na Inno GF2GTS pre dva meseca (nisam bio ni primetio dok nisam iz drugog razloga otvorio kuciste).

Pazario sam Blue orb kod Zormija (bilo ga je na vise mesta u gradu) i ono sto je zgodno je sto mi nije trebala nikakva custom montaza, jer su rupe na stampanoj ploci (u dijagnonalnim uglovima GPUa) potpuno kompatibilne sa stichevima na Orbu...perfect!

Problem je sto je taj Blue Orb skuplji od cele moje graficke :)

D'oh, kasno sam video. Uzeo sam u RK Nikola Tesla, kosta 261din, nije bas ni jevtino. Nema na sebi konektor pa sam iskoristio stari, a i rupe za srafove su mnogo visoke tako da srafovi ne mogu da se uvrnu dok se rupe ne prosire tako da moze da udje glava od srafa. Malo zanimacije ali radi. Ventilator je SUNON. Zanimljivo da 80x80 kosta isto 261 din !

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Zanimljivo da 80x80 kosta isto 261 din !

Za te para (možda desetak dinara više) ima da se uzme Cooler Master 80mm Dual Ball Bearing, sa sve konektorima.

Ma znam ali ovo mi je bilo hitno i prvo na sta sam neleteo je ovo.

mikis je napisao(la):
Za te para (možda desetak dinara više) ima da se uzme Cooler Master 80mm Dual Ball Bearing, sa sve konektorima.

ajd bas kad je rec o tome, gde ima taj cm 80mm, i koliko je tih na 7v:)

jaksa je napisao(la):
ajd bas kad je rec o tome, gde ima taj cm 80mm, i koliko je tih na 7v:)

Pa kod uvoznika (PC Centar) :) Ne znam na 7V, ja sam ga terao na defaultu i dovoljno je bio tih i bez spuštanja napona.

mikis je napisao(la):
Pa kod uvoznika (PC Centar) :) Ne znam na 7V, ja sam ga terao na defaultu i dovoljno je bio tih i bez spuštanja napona.
jeste tih, ali nije to dovoljno

evo sad sam pazario cooler mastera 80mm 2xbb, na 12v je tih, ali nista posebno, na 7vje sasvim ok

a pazario sam i jednog raptor cool-a 5f273b1m3 2700rpm, pa cu da ga "nabudzim" na telo od fridge rocka, videcemo sta ce da ispadne.

inace, taj raptor cool se vise ne proizvodi, sada ima raptor cool I i radi na 2300 rpm, sto mi se manje svidja, pa ko hoce neka pozuri

ja sam bash danas uzeo raptor cool 5f273b1m3 2700rpm i mislim posle 6cu milina u sobi :) mada imam utisak da to moze josh tishe ali mi je za sledecih mesec dana i trenutno stanje dovoljno ;)

poz

btw kako stavljate fan da se vrti na 7v?

Koji bih ventilator mogao da stavim na GA R9000?

G!!! je napisao(la):
ja sam bash danas uzeo raptor cool 5f273b1m3 2700rpm i mislim posle 6cu milina u sobi :) mada imam utisak da to moze josh tishe ali mi je za sledecih mesec dana i trenutno stanje dovoljno ;)

poz

btw kako stavljate fan da se vrti na 7v?

Spoji fan umesto na 12v i masu na 12v i 5v>razlika napona je 7v
Toliko ocigledno, a ja dugo nisam znao kako dok mi nisu rekli:)

ok hvala cheers

Sasa je napisao(la):
Sunon uopste nije losa firma, cak sta vise, medju najboljima.

Znam, ali sumnjam da je taj Sunon sa kugličnim ležajevima, zato sam to rekao. Imao sam ih par običnih pa znam kako se ponašaju kada se zaprljaju.

Nazad
Vrh Dno