Šta je novo?

Ventilator na napajanju prestaje da se vrti

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Frontier napajanje iz potpisa, nakon 2-3 sata rada postaje bucno i "ne duva" iz njega, a i kada restartujem komp buka ne prestaje, vec moram da ga iskljucim. Otvarao sam ga i izduvao prasinu, verovatno da mora da se menja, vent ili napajanje, da li je opasno ako se vent ne vrti neko vreme ?

Pa naravno da je opasno.

Moze doci do pregrijavanja i .... kad crkne moze jos nesto povuci sa sobom.

Ako nisi strucan nemoj da otvaras napajanje jer moze da te kosta zivota.
Ili ga odnesu u servis ili kupi drugo, a ako mozes bez otvaranja da ga podmazes, podmazi jer ces mu produziti zivotni vek jos malo (ako je u opste moguce).

Pozdrav!

Baci taj Frontier, i kupi bilo shta tipa Thermal Master 420W, ili josh bolje TT litepower, i ne razmishljash.

Pazario sam Cors CX 400W, kasnije ide u novu masinu! Nisu mi se "bacale pare" 1700-200 din za razne Lc i Bluberry!

Ako nisi strucan nemoj da otvaras napajanje jer moze da te kosta zivota.
Ili ga odnesu u servis ili kupi drugo, a ako mozes bez otvaranja da ga podmazes, podmazi jer ces mu produziti zivotni vek jos malo (ako je u opste moguce).

Pozdrav!

Poštovani,
kažete ''... ako mozes bez otvaranja da ga podmazes, podmazi jer ces mu produziti zivotni vek jos malo ...'' ;)

Zanimljivo.
Pa, ako Vam nije preveliki problem, molio bih Vas najljubaznije za uputstvo kako citirano izvesti.

Vidim da se i sami pitate '' ... (ako je u opste moguce).'' ali pošto već predlažete, moguće je da imate neka saznanja ili da ste probali ili pak imali nameru da probate.

Nikada se ne zna koje su to granice i krajni dometi koje mi možemo da dosegnemo,
kad može David Copperfield da radi onakve stvari što onda jedno podmazivanje bez otvaranja Made in Serbia ne bi bilo sasvim u redu.

PS.
Volem kada mi dan počne vedro.
Zahvaljujem se članu Vicious-Deeds na opuštenoj maštovitosti.

Poslednja izmena:
Pazario sam Cors CX 400W, kasnije ide u novu masinu! Nisu mi se "bacale pare" 1700-200 begin_of_the_skype_highlighting              1700-200      end_of_the_skype_highlighting din za razne Lc i Bluberry!

Vrlo pametan izbor si napravio...neka te služi :wave:

Prvi utisak, da je necujno i komp se podize mnoogo brze, ipak za koji mesec moracu da kupim drugo, kada cors ode u novu masinu, e to ce biti muka, izdvojiti 20ak € za onako losa lowend napajanja!

Poštovani,
kažete ''... ako mozes bez otvaranja da ga podmazes, podmazi jer ces mu produziti zivotni vek jos malo ...'' ;)

Zanimljivo.
Pa, ako Vam nije preveliki problem, molio bih Vas najljubaznije za uputstvo kako citirano izvesti.

Vidim da se i sami pitate '' ... (ako je u opste moguce).'' ali pošto već predlažete, moguće je da imate neka saznanja ili da ste probali ili pak imali nameru da probate.

Nikada se ne zna koje su to granice i krajni dometi koje mi možemo da dosegnemo,
kad može David Copperfield da radi onakve stvari što onda jedno podmazivanje bez otvaranja Made in Serbia ne bi bilo sasvim u redu.

PS.

Recimo da je kod nekih napajanja izvodljivo podmazivanje sa wd-om bez otvaranja, ako nisi dovoljno mastovit, mogu objasniti, ali mislim da nema potrebe. Mada mislim da bi to bilo privremeno resenje.

Poštovani,

Zanimljivo.

PS.

Postovani,

Vidim da ti niste dovoljno mastoviti ali nije bitno, gosin. Majlo Vam je vec podmazao mastu bez otvaranja.

Srdacan pozdrav,
Vicious

p.s. Posto vidim i da si bezobrazan, bez pokusaja da se ukljucis u temu i dodelis iole kvalitetan savet, samo da napomenem u slucaju da ti "masta" jos nije proradila, "ako je uopste moguce" se odnosilo na produzetak zivotnog veka ventilatora koji je jednom nogom u grobu a drugom na kori od banane...

Samo da ti i ovo objasnim da ne bude zabune "koji je jednom nogom u grobu a drugom na kori od banane..." znaci da ventilator jedva radi i verovatno nece jos dugo bez obzira na podmazivanje.

I jos nesto WD-40 je lose resenje za podmazivanje ventilatora, ali je najbolje moguce privremeno resenje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno