Šta je novo?

Ventilator na MSI rx9800pro

patch033

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2005
Poena
619
Posle odredjenog vremena kad se kartica zagreje ventilator jednostavno stane kao da je pregoreo.Karta se za minut uzari i racunar blokira.E sad ja mislim pregoreo kad ono kad se ohladi on opet radi.Primetio sam da kako se karta greje ventilator duva sa sve manje snage i na kraju stane.U cemu moze biti problem?Da li je neko imao slicna iskustva i gde ima da se kupi ovaj glupavi ventilator?Na kraju se bojim da cu morati da kupim celo novo hladjenje.

Pozdrav

Ja sam taj ventilator odavno pocupao i namunjio obicnu obicnu osmicu 2000rpm (a ima i neonke ,) )

Naravno, zeleni model kartice sa zrakastim Al profilom.

Poslednja izmena:
Najisplativija solucija ti je da nabudzis jednu osmicu na karticu,ili neki stari kuler sa PII/III koji bi takodje odlicno odradio posa😵pet,kao alternativa ti ostaje da kupis novi VGA kuler, a preporuka je CM CoolViva..

A kako da skinem citavo hladjenje a da ne ostetim kartu,ako bih ga menjao.Izgleda puno komplikovano.Neko uputstvo,savet???

Samo klestima pritisnes "zabice" i to je to.

Ma znam zabice, a ova metalna rebra.Ko da su zalepljena nekim lepkom+pastom za temperaturu.Kako to da skinem a da nesto ne zeznem.Jel smem da udarim jace srafcigerom???

pa pazi!
ostavi metalna rebra, u svakom slucaju ona dodatno disipiraju toplotu!
jedino sto trebas je da iscupas ventilator! ma iskidaj ga, i ne treba ti i postavi osmicu da duva preko rebara i na gpu 🙂

Ma jok bre, ta rebra su od neke "leve" legure i svi su je na netu ispljuvali.

Inace, nije nista zalepljeno, to je obicna termalna pasta, i to nekvalitetna. :d

Nakacio sam osmicu(privremeno i radi OK),ali sam ipak narucio komplet hladjenje.
Jel neko uspeo da uflesuje bios od neke 9800xt?Ja probao 2 puta i oba corak.Prvi put sa GeCube(radi temperaturnog senzora),drugi sa HIS.Drajveri je prijavljuju kao r360 cip ali ja nesto sumnjam.Negde sam na netu cak video sliku da nemoze?

Poslednja izmena:
Taj "zeleni" MSI ima R360 jezgro, ali ima totalno drugaciji PCB od ostalih Pro/XT kartica. Jedini kompatibilan BIOS je onaj od Medion XXL kartice, ali je razlika samo u default taktu, tako da se time nista ne dobija.

Hvala na odgovorima.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno