Šta je novo?

ventilator na 220v

• Začetnik teme Začetnik teme Sasa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Gde naci ovo ?

Treba mi da bude sto deblji, sa sto vecim protokom, da je izrdrzljiv i trajan.
Bucnost ne prevelika, bice usiju na blizinama manjim od 2m 🙂.

Gde uopste ovo traziti, elektronicarske radnje ?

Cirka 20cm u precniku.
Debljina, as fat as possible.

Tako je,buvlja pijaca,I.,II. i III.red,metalni fanovi.

opa je to pravimo nesto opasno 🙂 tesko da ces to naci a da nebude bucno jedino da smanjis napon na istom npr. sa onim potenciometrom za sijalice sto se koristi 😉

Sto se tog "potenciometra" za sijalice, tj. dimmer-a tice, meni crk'o jedan (posle 10 meseci), spalio obe (220V) halogenke . Neki svapski, ne secam se imena, nesto na G, ide u narandzastoj kesici/kutiji, nije ni vimar ni majurka, nesto izmedju po kvalitetu.

Bolja varijanta - 12V ventilator, a stavis ga na trafo od halogenki, ima od 60 ili 105VA, mislim da je dovoljno. Postoje i oni bas za regulatore (oznacava ih strelica).
Regulator je zgodna stvar za to sto mislim da tebi treba, nekad treba samo i da pirka 😉

Ko vam kaže da mu treba za hw namene? 🙂

Imas onih ventova za WC u raznih precnicima, sisaju ko ludi, ali su daleko od tihih.
Svi rade na 220V, naravno.

Heinz ispravno pretpostavlja, a srkiller mi prica bas ono sto mi treba, fan za klonju 🙂. ALi!
Malo mi je 15cm, a i to sto nadjem je jako lose sa CFM u poredjenju sa nekim papstima i deltama. Ocu ozbiljan "industrijski" fan, ne brinem se koliko kosta koji kada ga ukljucim na max treba da izvuce mene sa sve cipelama iz kupatila 😉.

Cale na stamparskoj masini ima ozbiljne 20cm ventilatora, 20-30 godina nanose puder na papir, surovi uslovi rada, i dalje rade ko novi. E tako nesto hocu ~20cm, a estetiku sam vec resio maskicom od aluminijuma.

na zemunskoj pijaci imas bas kao sto je reko srkiller wc ventilatore
vuku ko blesavi i mislim da kostaju 500-1000din rade na 220V i tihi su i dugotrajni
moj cale stavio u WC-u radi 24h vec vise od 2 godine.

Nazad
Vrh Dno