Šta je novo?

Ventilator laptop

vuki83

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poena
319
Na laptopu je crkao kuler tako da dolazi do gasenja istog cim procesor dostigne temp od 98 C.
S obzirom da je laptop prilicno star pa ne znam ni kakve su mogucnosti zamene pokvarenog dela , interesuje me da li cu spreciti pregrevanje processors kupovinom nekih od postolja koja u sebi imaju ugradjene ventilatore za hladjene ili sa tim nista ne bih postigao?

Ne vredi ti postolje, a kontam da ces zamenu najlakse naci na eBay-u, mada se verovatno ne isplati ako je laptop jako star.

Кулер баш и не може да цркне а вероватно је у питању вентилатор који је углавном стандардан само је потребно да се дође до њега. Добро је да се гаси на 98 степени али нисам сигуран да тако може дуго. А можда се само кулер напунио прашином и вентилатор не може да га охлади.

Ja sam prve jedno mesec dana cistio ventilator posto se nije ni video od prasine I prljavstine.Inace taj laptop je star 6 god I nikada taj deo I nije ciscen.Posle ciscenja sve sam vratio na svoje mesto I radilo je perfektno do juce od kad se ventilator uopste ne cuje vise tj uopste ne radi.

Uspeo sam da osposobim laptop.Ponovo sam sve izvadio ocistio I vratio na svoje mesto I sad sljaka OK.

Pa sta je bio problem? Mozda nisi dobro napajanje spojio. Je l' si morao skidati hladnjak da bi skinuo ventilator. Ja vise volim one izvedbe gdje se ventilator odsarafljuje odozgo.

I moj laptop je star 6god, lakse zamjeniti ventilator, nego laptop :type:

Nazad
Vrh Dno