Šta je novo?

Vent na GTX 770 na samrti

jurodivi

Znamenit
Učlanjen(a)
15.08.2011
Poena
1,165
Imam MSI GTX 770 Lightning koja je ovih dana postala nenormalno bučna, čak i na idle. Odmah po startovanju kompjutera počne da zavija iako su klokovi GPA-a i memorije veoma niski, kao i temperature (oko 30 na idle)...o buci dok igram nešto da i ne govorimo. Probao sam sa reinstalacijom drajvera, menjanjem fan profila u Afterburneru, ovo, ono...i onda primetim da je jedan od ventilatora vreo kad isk5učim komp, dok je drugi hladan, i skontam da izgleda taj vent pravi problem i da je rešio da ispusti dušu.

Sad, pošto je karta u garanciji do kraja 2016. (Alti), ne želim da čačkam oko venta, da pokušam da ga podmažem i slično, rešio sam da im poša5em kartu pa nek se oni j*bavaju. Koliko je verovatno da će mi uvažiti reklamaciju na osnovu faličnog venta, da li će pokušati da ga saniraju ili će mi ponuditi drugu kartu? I ako ponude...šta bi bila adekvatna zamena, u slučaju da nemaju GTX 770? Karta je plaćena 34000, sada za te pare ima GTX 960...

Pa verovatno ce srediti ventilator, nije to neki problem...

U suprotnom trazi pare nazad i dodaj 4 hiljade, pa preko Madjara uzmi najjeftiniji nereferentni model GTX970. ;)

Hm...to ti nije loša ideja...Mađari mi nisu pali na pamet.

To ti je najisplativije resenje u ovom trenutku. :D

Da, ali čisto sumnjam da bi mi vratili pare...to im j e zadnje na pameti, heh. A i "kvar" nije neki...

Update: poslali su mi MSI GTX 960 ali onu najslabiju verziju, Armor White, koja je 6000 jeftinija od moje...poslaću im je nazad i tražiti Gaming verziju ili Gigabyte G1 koje su otprilike te cene.

Dobio si slabiju kartu. Vrci to odmah i trazi adekvatnu zamenu ili lovu nazad. Pilicari...

Znam...poslaću je nazad i tražiti ili pare (čisto sumnjam da će hteti) ili jači GTX 960...

koliko znam duzan si da prihvatis samo indenticnu kartu svojoj (cak isti part number mora da bude),u suprotnom imas svo pravo da trazis lovu nazad,ne pitaju se oni.

I "jaci" gtx960 nije adekvatna zamena za gtx770. Trazi pare ako ne mogu adekvatno da te razduze hardverom. Ti kao kupac NE SMES biti na gubitku.

Ne bi mi smetala jača 960-tica, blizu su 770-ki a greju se i troše mnogo manje...ne igram preterano zahtevne igre, radilo bi posao. Ali, kinta bi mi omogućila da potražim nešto bo5e i nešto novo. Gledaću da izvučem novac...

Sve su to zanemarljive nijanse kod GTX960. Jedino je caka u 2 ili 4GB modelima.

Nazad
Vrh Dno