Šta je novo?

Vent 6x6x1 za GPU

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Potreban mi je ventilatorčić za pasivni hladnjak na grafičkoj Gainward 8600GT iz potpisa (tj. moja mašina). Gledao sam u List-u i Telix-u, ali nisam uspeo da nađem.

Dimenzije su 6cm x 6cm x 1cm (v.š.d.)

Poslednja izmena:
Valjda znas da tako nesto neces naci
nabudzi preko 8cm ili 12cm vent

Ako ga prikljuci na 5V nece se toliko drati. Bitne su dimenzije...

Ma vidi neki vent od box coolera za AMD..može i vent za slot 1 i sl.

Sličan je ovome, samo što ima dva kablića. Samo ovaj urla kao nezdrav. :D
bigimg.jpg

Sad upravo scoutujem da vidim kakve su šanse da nabasam na ovo što mi treba.

Tražim i kucam ovde.
Izgleda da sam našao.
Ovaj ventilatorčić na dnu strane.

Posle ću da skinem vent sa grafičke da ga fotnem koji put i da premerim ponovo. Trebao sam to i pre uraditi.

btw
Slikaću i karticu, da vidite kakav je pasivni.

Taj iz RadioKluba na dnu stranice radi na 5V i tada pise da je bucan. Opet bi morao da ide u molex, a ne direktno u graficku. Nadji na sajtu ventilatore na 12V.

Svakako si rekao da ti treba 60x60x10, a ne x15mm. Premeri i proveri sta pise na nalepnici, na koliko V radi (gotovo je sigurno da je 12V).

Moram da vas ispravim:trust: vent na 8600gt nije 60x60 nego je 70x70 i ne moze da se nadje u celom Beogradu :D, verujte mi. I meni je crko vent na Gainwardu ali sta pomaze. Sa AMD-ovog box-a tipa 3200+, 3000+ vent je original, samo odseces kablice sa 3 pin konektora i vezes 2 pin sa kartice i eto ga. Nadam se da sam pomogao. Kod mene extra radi.

Hahahahaha! Ušao sam u kuću pre 3 sata, malo prilegao da se odmorim i sad imam šta da vidim.
Gde si ti iskopao taj vent?

Btw, islikaću gpu, da ima.

Ostao mi BOX od Athlona 3200+ pa sam iskoristio vent. Mozda ima da se nadju ti box cooleri jos negde pa da se skine samo ventilator.

Da dodam, jednu lepu vest. Ventilatorčić na grafičkoj radi perfektno. Prost razlog tome je što i nije bio u kvaru. Ventilator od napajanja je problem. :( Ali to bar može lako da se nađe i promeni.

Ja bih i dalje bio ubeđen da je grafička (po zvuku) da nisam konačno otvorio kućište i proverio. Eto.

Pre otvaranja kućišta ustanovio navodni kvar na ventu grafičke??? :laugh:

Pre otvaranja kućišta ustanovio navodni kvar na ventu grafičke??? :laugh:

Zgadilo mi se da ga otvaram više. Prema intenzitetu, zvuku i trenutcima kada se ventilator čuo, ja sam to povezao sa grafičkom. ***. Omašio sam. :)
Nisam menjao ništa.

Vrh Dno