Šta je novo?

Venomous-x

Pa ako ne bude dzaba su krechili. :)

Prilozi

• Thermalright_Venomous_X_03.jpg
    Thermalright_Venomous_X_03.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 115
Ma,koliko vidim,nishta revolucionarno.Malo nabudzeni TRUE,chisto da se ostane u igri i to je to. :)

Features

...

* Convex copper base design, to ensure the Highest thermal conducting thermal efficiency between the cpu and the heatsink.

:D

Pa da,oni su oduvek imali taj fazon.I rade to namerno,nije u pitanju aljkava proizvodnja.E sad,koliko su u pravu .....to je vec podlozno diskusiji.... :)

Ja sam nesto stekao utisak da nisu u pravu, jer koliko sam video, ko god je smirglao/ravnao bazu je dobio nizu temperaturu proca posle..

Da osvezim malo ovu temu, vec se pojavio u prodavnicama( naravno ne nasim :)). Zvanicnih testova jos nema ali ovaj prvi review uliva nadu. A sad malo i slika. Vidi se da su ispravili sve nedostatke TRUE a nesto su i unapedili u odnosu na Prolimatech Megahalems/Mega Shadow koji je prestigao TRUE. Unapredili su mehanizam za montiranje a ujedno ga i pojednostavili. Dobro je sto se isti moze upotrebiti i na stare TRUE i jos neki kuler iz TR kuce. Prvi su uveli da se pritisak na bazu rucno povecava umesto "coins modd" odnosno neki su ubacivali metalni novčić izmedju da bi povecali pritisak na starom mehanizmu kod prvog TRUE jos pre 2 godine. Videcemo uskoro kako stvari stoje ali sto se tice baze, stvarno je mirror finish i to iz fabrike!

Prilozi

• 05.jpg
    05.jpg
    92.7 KB · Pregleda: 72
  • 09.jpg
    09.jpg
    175.6 KB · Pregleda: 58
  • 14.jpg
    14.jpg
    126.5 KB · Pregleda: 103
  • 17.jpg
    17.jpg
    372.9 KB · Pregleda: 76
  • 22.jpg
    22.jpg
    333.5 KB · Pregleda: 90
Da osvezim malo ovu temu, vec se pojavio u prodavnicama( naravno ne nasim :)). Zvanicnih testova jos nema ali ovaj prvi review uliva nadu. A sad malo i slika. Vidi se da su ispravili sve nedostatke TRUE a nesto su i unapedili u odnosu na Prolimatech Megahalems/Mega Shadow koji je prestigao TRUE. Unapredili su mehanizam za montiranje a ujedno ga i pojednostavili. Dobro je sto se isti moze upotrebiti i na stare TRUE i jos neki kuler iz TR kuce. Prvi su uveli da se pritisak na bazu rucno povecava umesto "coins modd" odnosno neki su ubacivali metalni novčić izmedju da bi povecali pritisak na starom mehanizmu kod prvog TRUE jos pre 2 godine. Videcemo uskoro kako stvari stoje ali sto se tice baze, stvarno je mirror finish i to iz fabrike!

Da baza je stvarno dobro odradjena ,samo pitanje je da li je ravna?Oni ostavljaju ispupcenje na sredini baze.Mada slika na bazi gde se vidi lutkica nije izoblicena sto je mozda znak da je baza ravna.A sto se tice fabrickog "Washer" moda :banana: ali time su i priznali da ranija resenja nisu bas sasvim ok i da je pritisak opruge nedovoljan.
No vidjet ce se kako ce da se pokaze "na delu" - to je najbitnije.Uskoro ce biti testova sigurno.A cena??

Jos jedan blizanac u nizu...

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=97194&high=
Prema ovom testu bolji je od lapovanog TRUE !
Lapped TRUE

Based off Real Temp:
-Idle Temps

1. 42
2. 45
3. 45
4. 43

-Load Temps w/ Linx 5 passes ALL mem used (as recorded by real-temp after run):

1. 82
2. 81
3. 79
4. 79

So you can see there was a slight difference, not much. Also my ambients may hav changed due to "floating heat" I think, but this is just a rough test. To me, not really mind blowing.

=====================================

Next tests will be with the new Venomous-X CPU Cooler:
-Idle Temps

1. 38
2. 39
3. 40
4. 37

-Load Temps w/ Linx 5 passes ALL mem used (as recorded by real-temp after run):

1. 76
2. 75
3. 74
4. 72

Poslednja izmena:
I to samo malo skuplji nego Megahalem.

Ima li nekih novosti tj. kad stize kod nas?

yo

sve je to lepo ali ako nastave da prave 2kg+ coolere onda ce uz njih morati da ide po metar paljene celicne zice da drzi plocu da ne pukne....

Koliki je tdp onog intela 965 extreme, na vr-zone -u?

Isto koliko i za ostale i7 9xx, 130W znaci. Oni review-ovi malo variraju, na vr-zone je veca razlika u odnosu na TRUE/Megahalems. Treba sacekati jos malo na neki user review i poredjenje pa videti kakva je realna situacija.
Mada u svakom slucaju cini mi se da bi se i mogao nazvati #1 :)

100 ljudi 100 rezultata!! U svakom slučaju kuler je u vrhu i kome treba odlično rešenje, a nešto manje po dimenzijama od noctue 14 i megahalema eto odličnog rešenja!

King my ass!
Jeste da sam danas namontirao Megahalems ali moram da kazem da sam blago skeptican. Ne vidim da su ista promenili na samom telu osim obradjene baze (konacno su se setili) sto bi donelo neku znacajnu razliku. Smanjili su razmak rebara sa 2mm na 1.9 mm i Venous ima rebro manje i nesto malo je laksi. Ako mene pitate to je nereseno mada ajd cifre mozda govore drugacije.

Na legionhardware.com recimo su testovi radjeni sa razlicitim ventilatorima tako da tih 1500rpm moze jako relativan pojam da bude.

Na xbitlabs testu nije bio bolji ni od jednog coolera osim u situaciji 2x1200mm @ 1200rm idle. I nema Megahalemsa recimo sto bi bilo lepo videti. A samo mogu da pretpostavljam dali su oni ipak koristili iste ventove. Ali sam test ne govori nista u korist novog brata pogotovu ne kao one cifre s prethodne strane.

Nebih smeo cak da se kladim da je bolji od lapovanog TRUE za 2c a ne ostalo. Vise mi deluje da je Venomous samo iznudjen potez zbog pritiska koji Megahalems pravi i malo budzenje cifara moze da ukrade neku musteriju napravi malo famu oko izlaska itd.
Mislim da je jedini napredak ustvari unapredjeni sistem montiranja tj. dodavanje pritiska (za koji sami korisnici TRUE kazu da su dodavanjem novcica dobili neki stepen) i sama baza koja sada nema potrebu za lapovanjem. Oduzmite i tu koji stepen i dobijate sta?
Lapovan TRUE sa coin modom :d
Dakle po mojoj proceni, ko je to uradio nema smisla da i razmislja o ovome.
Usput, ako se neko ipak docepa u skorije vreme tog coolera pozvan je kod mene da probamo Venomous vs Megahalems u istim uslovima na istoj masini, sa istom pastom i istim ventilatorima. A ako se neko ponudi da donese lapovan TRUE, da ubacimo dindzu i da vidimo dali cu da potvrdim teoriju :p

Poslednja izmena:
Pored nove Noctua-e nema sta da trazi, trenutno kuler broj 1 ;)

Takodje Venomous-x je radjen za USA trzhiste i ko bi da dovukao odande bi zaista zasluzhio titulu - entuzijasta.

Nazad
Vrh Dno