Šta je novo?

Venice na 2,5 Ghz?

• Začetnik teme Začetnik teme bakiba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bakiba

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
319
Pitao sam starca koji ima slicnu konfiguraciju ali mi jos ne odgovara. Neka neko blizak proveri da li smo ostali bez njega. 😛
Hocu da postignem oc, na Venicu 3200+ sa 2.0 na 2.5Ghz a ne uobicajenih 2.4 Medjutim imam slabiju plocu. :S:
Molim za savet, sta da cinim i ako ga ne mrzi parametre ako je taj neko uspeo.
Znaci voltaze, sve sve...
Uz dizanje voltaze komp radi i do sat vremena ali onda "prc!" Klokujem asinhrono, memorija mi je na 166. Pozdrav. P.S. Nista nisam izguglao.
P.S. E da, ne mogu da verujem da Digital Editor`s choice Kingmax ne radi stabilno na 1T. Da nije to razlog isletanja u Win. :wall:

Poslednja izmena:
Morash malo eksperimentisati, zavisi od primerka. Pogledaj kakvi su ti memorijski parametri. Olabavi ih malo pa onda probaj. I obavezno stavi HTT multiplier na 4!!!

Multiplajer mi je uvek na 4. A memorijske parametre sam zategao iako to kod AMD 64 nema mnogo veze. Zategao sam ih kako kaze Cpuz za 166. Menjao sam voltaze - eksperimentisao.,, Vratio memoriju na 2T, i sad imam 2.54Ghz i P-rating 4010. Da li se to isplati - mislim na 1T? Evo igram HL2 uvek osetljiv na kilave OC. Ako ne pukne za sat vremena, to je to. Ali ponavljam pitanje da li se ovo isplati ako mi je memorija na 2T? :trust: Koji na vazduhu bese limit za Venice jezgro (3200)? :wave:

Poslednja izmena:
Probaj da podesish memoriju ovako: 3-4-4-8, 166mhz, 1T i stavi je na 2.7-2.8V i ima da radi 99% na 250mhz HTT (tada ce memorija raditi na 419mhz, ako je CPU multi. 10). I nemoj gledati taj P-rating (predpostavljam da gledash u CBId), bolje provrti neke testove (npr. Super_pi).

Ploca MSI K8N Neo4-F (vaaaaaaau). 3x, razumem gospodine moderatoru. Probe ce biti izvrsene. :trust:

Poslednja izmena:
Procesor savrseno radi na 2.54Ghz, verovatno moze i malo vise ali ne i na 2.6Ghz. OC od 550Mhz me prilicno raduje kao i P-Rating od 4000+. :banana: Nisam nigde preterao sa naponom, tako da cu uz neki rashladni uredjaj (nemam love za klimu) provesti leto uz ovakva setovanja. Ostao sam bez zene (nadam se privremeno-Zuma je vuce ka meni 😉 ) ali zato imam 2 giga rama i 7800GT@440/1200. Oblivion pici napolju kao i U mracnim hodnicima uz ultra high setovanja ali na 1024*768. Kao veliki ljubitelj Far Crya mogu da konstatujem da je Oblivion u svakom pogledu cudesnija igra. Jedino mi nije jasno kako neko moze da tvrdi da je voda bolje odradjena. Pukao sam od umora, idem na spavanje do utorka. Neko mora i da radi (kad nije za fakultet). Laku noc modovima i svim Benchmarkovcima sa pozdravom Hristos vaskrse! Svako dobro i da ste svi zivi i zdravi. :wave:

Izvini što se nisam javio, nemam baš puno slobodnog vremena ovih dana. Uostalom šta ću ti ja. Znaš ti to i sam, nisi ti od juče 🙂

Koju reviziju imaš, jeli DH8-E6?
Daj probaj ovaj programčić i reci mi koje vrijednosti imaš pod TCaseMax i TDP.

Poz...

Prilozi

Poslednja izmena:
Hvala starino, postovanje. Revizija je DH8-E3. Pod TCaseMax vrednost je 55C a pod TDP 38.2 Watts. Da li je sve u redu?

Zaokruzio sam OC na 2.55, P-rating 4025+. Prosao je S & M. Sve drugo je isto. Nadam se da je sve O.K.

Poslednja izmena:
bakiba je napisao(la):
Hvala starino, postovanje. Revizija je DH8-E3. Pod TCaseMax vrednost je 55C a pod TDP 38.2 Watts. Da li je sve u redu?

TCaseMax(maximum rated case temp). Teoretski veća TCaseMax temperatura znači veći oc potencijal, uz manju voltažu i veći TDP(transistor leakage). Ovo vrijedi samo za E reviziju čipova koja ima varijabilne obje vrijednosti i default voltažu. Ostale revizije imaju konstantne vrijednosti.

Čipovi sa varijabilnim vrijednostima:
Athlon64 (Venice, San Diego)
Athlon64 FX (San Diego)
Athlon64 X2 (Manchester, Toledo)
Sve revizije E Opterona i Dual Core Opterona.

Kod mene je DH8-E6 revizija.
TCaseMax 53C°
TDP 32.4 W

E3 revizija je više raspoložena za oc od E6 pri istoj voltaži, što ove brojke i pokazuju. Teoretski tvoj CPU bi trebao biti stabilniji na većoj temperaturi i pri istoj voltaži, za razliku od mog.

Ja sam digao voltazu na 1.6.v. Moj zavrsni clock je 2.6 Ghz. PR 4100+. Ako nesto rikne lose su ga pravili. Imam box kuler i onaj od thermaltake-a sto duva na dole, preko prcoesora na graficku, otvorenu stranicu kucista i uvek vrelu sobu. Uradio sam short S&M prosao je. Temperatura je za 5 min bila 51. Jipikajea! :smoke:

Ji 4Tze je napisao(la):
a koja je ploca uopste?
smanji HT multi na 3x pa probaj tako, 4 moze i mnogo da bude...
Ljudi, cemu uopste sluzi taj HT? Na sta on utice? sta opterecuje?

meni je multiplier 4 a link na 1068.

Poslednja izmena:
Malo teze ces naci Venice koji hoce na 2.5 GHz stabilno, jer ti za taj klok treba veci napon... a stabilan napon od preko 1.62V ima mali broj plocha. Ja sam za 2.6GHz stabilno promenio tri ploce i probao preko 10 primeraka (od kojih sam dva kupio u retailu, pa prodao). Na kraju sam ubo dva za obe masine, jedan stabilno na 2.7 GHz, ali mu treba 1.6 V napon, i jedan na 2.6 GHz, ali mu je dovoljno 1.55V i nista preko toga mu ne znaci. Jako bitno je i na koliko ti radi memorija. Bez obzira koliko je dobra, (recimo Samsung TCCD koja vazi za najbolju DDR1 memoriju), ima primeraka koji nece stabilno da rade ako je mem. kontroler podesen na HTT frekvenciju. Primera radi, imao sam nekoliko primeraka koji su hteli i na 2.75 GHz na 1.6V, ali samo ako memoriju stavim na 166/200, ili cak na 150/200 sto, kad podignem HTT na ciljanih 270 MHz daje oko 200-214 MHz za takt memorije, iako je u pitanju DDR550, koji mora da radi na 275 MHz, 1T, 2.5-4-4-8. Na kraju sam nasao primerak koji hoce na 270 MHz i na 200/200 za memoriju, sto je zaista uspeh, mada je malo tesko ohladiti ga u ove tople dane. Hyper 6 ili neki kuler iz klase, su neophodni, plus solidno provetreno kuciste. Meni i ako se pokaze nestabilnost, odmah moram da povecam broj obrtaja kulera sa low na medium... ***a, moram ako hocu bloody 2.7 🙂

Ziv je. :banana: S&M long (dobro malo sam skratio testiranje memorije, znam gde puca) i sve sljaka. E sad da igram Oblivion :smoke:. I bre MaX otkud se ti stvori da me ureknes. Vec sam se pokunjio. :S: Da Bog da ti crkla led dioda na kucistu. :d

Poslednja izmena:
Na 2.6Ghz radilo je perfektno stabilno posle7 sati maltretiranja. Ali apetiti su hteli vise i puce Windows. Nadam se da je sve ostalo citavo. Bem ti budalu.

@starac:

probao sam taj progy sto si okacio, ja imam sempron DH8-E6 TCaseMAx kaze 69C , TDP je prazan, grey-ed. Sta mi ovo znaci ? Da mogu dosta da oc ? (sempi 2800)

Pa tako kažu tvorci programa. A šta kaže tvoj Sempron?
Već imaš 2.6ghz, šta bi ti? Ti bi išao na 3ghz, jeli?

😛 citas mi misli. Samo mi fali ili druga ploca ili pin v-mod. Slatko sam se nasmejao na tvoj kmentar 🙂 Ziveo !

byMaX je napisao(la):
Malo teze ces naci Venice koji hoce na 2.5 GHz stabilno, jer ti za taj klok treba veci napon... a stabilan napon od preko 1.62V ima mali broj plocha. Ja sam za 2.6GHz stabilno promenio tri ploce i probao preko 10 primeraka (od kojih sam dva kupio u retailu, pa prodao). Na kraju sam ubo dva za obe masine, jedan stabilno na 2.7 GHz, ali mu treba 1.6 V napon, i jedan na 2.6 GHz, ali mu je dovoljno 1.55V i nista preko toga mu ne znaci. Jako bitno je i na koliko ti radi memorija. Bez obzira koliko je dobra, (recimo Samsung TCCD koja vazi za najbolju DDR1 memoriju), ima primeraka koji nece stabilno da rade ako je mem. kontroler podesen na HTT frekvenciju. Primera radi, imao sam nekoliko primeraka koji su hteli i na 2.75 GHz na 1.6V, ali samo ako memoriju stavim na 166/200, ili cak na 150/200 sto, kad podignem HTT na ciljanih 270 MHz daje oko 200-214 MHz za takt memorije, iako je u pitanju DDR550, koji mora da radi na 275 MHz, 1T, 2.5-4-4-8. Na kraju sam nasao primerak koji hoce na 270 MHz i na 200/200 za memoriju, sto je zaista uspeh, mada je malo tesko ohladiti ga u ove tople dane. Hyper 6 ili neki kuler iz klase, su neophodni, plus solidno provetreno kuciste. Meni i ako se pokaze nestabilnost, odmah moram da povecam broj obrtaja kulera sa low na medium... ***a, moram ako hocu bloody 2.7 🙂
Ja onda sa def. 1.45V na 2.6Ghz treba da se smatram sretnim, zar ne. na 1.55V trci 2.7Ghz 😉 Doduse nevolja u celoj prici je to sto je to Venice S754 :smash:

da da, strasno covece, 754, ja bi se ubio kolki je to problem... 😀 Daj bre Gorane, cuti uzivaj 😀

Ja bih bio srecan da moj Winchester oce na 1,45 na 2,6 da bude skroz stabilan, al nema sanse za to mu treba 1,6V, zar to nije tebi default napon Gorane?

Ma, ja mog Winchestera teram svaki dan na 2500mhz (1.53V) i memoriju na 250mhz (makar dok ne uzmem 2x1GB) i prezadovoljan sam (bio bih i zadovoljniji da nije glupog 219 bug-a)!!! 2600mhz je veoma dobar rezultat za Venice S754. Mada mislim da 1.55V i nije bash mnogo, tako da mozesh ti to da cepash i na 2700mhz... :wave:

puska je napisao(la):
Ja bih bio srecan da moj Winchester oce na 1,45 na 2,6 da bude skroz stabilan, al nema sanse za to mu treba 1,6V, zar to nije tebi default napon Gorane?
Da, def. napon je 1.45V, a za 2.7GHz mu treba 1.55V.

sta ti je iscitavao na MSI ploci ? meni iscitava 1.45V ikao je def za sempija 1.4V

Hehehehe

Meni Venice 3000+ s939 radi na 2,6GHz na smanjenoj voltazi sa 1,4V na 1,35V ,100% stabilno,vec skoro godinu dana...

A da,ne prelazi 39 C sa BOX coolerom... 🙂

Inace onaj program AMD64 TcaseMAX kaze:

TCaseMax : 59C*
TDP : 50W

Moze do 2,9 da radi stabilno ali na mnogo vecem naponu,ali mi nije poptrebno jer mi i ovako radi eXtra na niskim temperaturama...

gx-x je napisao(la):
😛 citas mi misli. Samo mi fali ili druga ploca ili pin v-mod. Slatko sam se nasmejao na tvoj kmentar 🙂 Ziveo !

Unleash the beast!! 🙂

Duke Nukem je napisao(la):
...
Meni Venice 3000+ s939 radi na 2,6GHz na smanjenoj voltazi sa 1,4V na 1,35V ,100% stabilno,vec skoro godinu dana...
...

Ajd, posto iz nekog razloga trenutno ne mogu da vidim tvoju konfu, koja ploca, napajanje, ram, bitni delovi sistema, i...koja setovanja? 😛

Poslednja izmena:
Evo kopiram:

CPU: AMD Athlon™ 64 Venice 3000+ @ 2,6GHz (1,35V)
MoBo: MSI K8N Neo4 Platinum
RAM: 2x512MB Crucial BallistiX Tracer
VGA: Asus eXtreme N6600 Silencer @ 420/640 w/ ViewSonic E70f
Case: Coolermaster Centurion I CoolerMaster eXtreme 430W

289x9 =2601MHz na 1,35v , radi tako vec skoro godinu dana
Memorija je na 520MHz na 2,5-3-3-5 1T na 2,7v sa mem. dividerom na 180MHz
HTT je 4x =1156MHz na 1,65v i smanjio sam rpm na ventilatoru jer je mnoogo bio bucan...

Kazem ti , stari Northwood se vishe grejao od ovoga...
Ne prelazi mi 39 C posle vishe sati Prime-a ili igranja COD2...
To sam postigao sa box coolerom, ali sam stavio jednu 12-icu da mi uvlaci air i tako `ladi cpu i memoriju koja sija o luda 🙂

Nazad
Vrh Dno