Mozesh da iskoristish one plochice na kucishtu koje skidash kad montirash grafiku li neki pci kartuLukija je napisao(la):Da znas da hocu samo da nadjem nosace za ventilator.
Probaj Far Cry!To je igra koj je osetljiva na CPUDjoleNS je napisao(la):Eto ti kazesh da se oseti u igrama, ovi drugi kazu da ne utiche... Ocemo poll a?![]()
animaN je napisao(la):Probaj Far Cry!To je igra koj je osetljiva na CPU
Poz
izvini ali jel treba da ti se crta ili sta? :trust:DjoleNS je napisao(la):Premerio sam detaljno koliko se menja score u 3dmarku... i znachi sa 1.8mhz dobijam oko 4000 a sa 2.7mhz oko 4150... Razlika samo 150 poena... Bash je malo... Far cry sada nemam, a bash probao i to...
ivanbo2003 je napisao(la):Jel imas mogucnost da u kucistu ugradis neki vent. da duva preko memorije?Imam ja PQI(obican) 1x512MB koji moze do 228Mhz pri 2.8V i greje se bash puno kad pustim nesto zahtevno,pa se razmisljam da budzim nesto preko njega.Prst mogu da drzim ali nekih 5 sec max.A jos sam stavio TT heatspreader,koji pomaze,ali jos mi je to "pretoplo" za moj ukus.
Pozdrav! :wave:
Jerry[NS] je napisao(la):@djoleNS uradi test u 3dmarku 01 na 1.8 i na 2.7 i reci mi koliki je dobitak,jer se u tom 3dmarku najvishe primeti razlika u kloku procesora,dok 03 i 05 vishe gledaju na graficku(gpu i mem).
Lukija je napisao(la):Uradio sam juce i ne da radi nego rastura. I to na memoriji bez hladnjaka, mada ne verujem da hladnjak ima neku ulogu.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=768466&postcount=11
Pa tu i jeste sustina ,procesor je mogao priblizno i na 3000Mhz,medjutim od stabilnosti nista.Super pi bi u samom startu zakucavao(dok je sa pomenutom stabilnom frekvencijom odradio posao za nekih 28s,sa frekvencijom za meoriju od 265 na 1.5-2-2-5).Sto se tice memorije izgurao sam stabilno 270 sa 1.5-2-2-5,tako da sam imao neko bolje hladjenje(recimo vodeno)izgurao bi i vise.Presudan faktor je bilo i napajanje Coolermaster 550W,koje sam platio toliko da me i sad dusa zaboli.Kad sve saberes overclocking nije tako jeftina stvar.............................LazaNS je napisao(la):Hmmm, mene tu vise fascinira memorija. Mogu i ja moj proc isto toliko da nateram, bar za slikanje, ali memorija, e to je vec druga prica![]()
ivanbo2003 je napisao(la):Svak cast,zaista odlicni rezultati!
Moracu i ja da budzim u skorije vreme nesto,tj. cim nadjem malo slobodnog vremena(od faxa).
BTW,gde si pazario PQI turbo ako nije tajna(kod nas ili u inostranstvu)?Memorija ti je zakon,nema sta,a sada se i malo greje tako da je masina nasvirana do bola
Pozdrav :wave:
Jerry[NS] je napisao(la):Lukija moram priznati da si uradio dobar mod sa onim coolerom sto visi o onu sipku u kucistu,razmisljao sam na isto da uradim jer bash na tom delu ima izbusena rupica,taman da se montira cooler.Neznam ni da li da stavljam uopste jer imam TT big typhoon koji hladi sve oko sebe.. 2x12 je suvisno mozda?
LazaNS je napisao(la):Jedno pitanje. Svaka vam cast na tim rezultatima sa memorijom sto ih postizete, ali me zanima jedna stvar. Ima li zapravo neke koristi od tako brze memorije. Ja sam pravio neke testove namerno znatno usporavajuci memoriju i nigde sem u testovima memorije nisam mogao da primetim bilo kakvu razliku!!! Koliko mi se cini brzina memorije ni u kom slucaju nije ogranicenje pa se njenim dodatnim ubrzavanjem nista ne dobija. Ispravite me ako gresim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari