Šta je novo?

Venice E6 3000+

ivanbo2003 je napisao(la):
Evo ga CPU-z:

Inace Newcastle je kupljen "bez biranja" pre oko godinu dana,zajedno sa jos 4 komada(od kojih su 3 isla slicno kao moj) u jednoj vecoj firmi na N.Beogradu.
Ide do 2.55 Ghz(probao sa boljom memorijom).Ja imam PQI 512MB modul,koji ide do 227Mhz sa 1T parametrom i 2.5-3-3-6. Znaci mogao bih da ga drzim i na 2.5Ghz za svaki dan.Temperature su 33 idle 55 full load(stranica otvorena na kucistu)
Poz

Thanx a lot! :guitar:

Vezmar oces da kazes da npr neki Venice koji je izvukao npr stabilnih 2.5 sa npr Kingmax Hc memorijom,da bi izvukao mozda 2.6 sa Corsairom Twinx ili nekom drugom memorijom?
@stormawatch153 Imam Newcastle 3000+ koji prolazi sve testove na 2.5ghz sa box coolerom,memorija je Kingmax Hc@250 2.5-3-3-7 1T,isto sam slucajno ubo primerak tacno pre godinu dana.Na 2.6 sam samo uspeo da udjem u win i zakuca se,cak sam mu stavio voltazu 1.6 i nece... :(

Jerry[NS] je napisao(la):
@stormawatch153 Imam Newcastle 3000+ koji prolazi sve testove na 2.5ghz sa box coolerom,memorija je Kingmax Hc@250 2.5-3-3-7 1T,isto sam slucajno ubo primerak tacno pre godinu dana.Na 2.6 sam samo uspeo da udjem u win i zakuca se,cak sam mu stavio voltazu 1.6 i nece... :(

Ja kuci imam Newcastle 2800+ Ali mogu da izvucem samo 2.3...na 2.4 ne prolazi ni jedan test, ali radi stabilno (heh...glupavo)...ploca je Gigabyte K8NE...

Pa dobro, kakav je zakljucak svega, dali je istina da se novi Venice slabije klokuju nego stari?

Ako se delioc za memoriju poveca ne vidim sto bi ona bila ogranicenje...

Jedno pitanje samo u vezi sa raspravom.
Imam obicno napajanje 300w i sva citaca, 4 dodatna ventilatora i sve sto je ostalo potrebno. Cini mi se da mi je moj Barton 2500 malo poblesavio i malo je ogranicen sto se tice klokovanja.
Da li je to zbog napajanja. Molim vas, recite da ne otvaram topik!

Ventilatorima je potrebno veoma malo snage, citaci ti ne trose struju dok ne rade... Da je do napajanja onda bi se komp resetovao pri vecim opterecenjima i sl. Ako je pre radio kako treba, onda naravno sigurno nije do napajanja, sto se overklokovanja tice, pa moze biti sto razloga.

Pogadjam, ploca ili procesor. Hvala u svakom slucaju. Svaka pomoc dobro dosla.

Jerry[NS] je napisao(la):
Vezmar oces da kazes da npr neki Venice koji je izvukao npr stabilnih 2.5 sa npr Kingmax Hc memorijom,da bi izvukao mozda 2.6 sa Corsairom Twinx ili nekom drugom memorijom?
Naravno da ne,poenta cele price da covekova memorija nije kompatabilna sa plocom i to je problem,nekad hoce da izvuce 266,a nekad ne prelazi 200,naravno sa razlicitim setovanjima,cak i na default frekvnciji,koliko sam razumeo dok sam pricao sa covekom,i iz te price sam zakljucio da nema sanse da je bilo sta sem memorije.E sad ko ne moze da klokuje venice E6 preko 2400MHz neka se javi meni ,jer sam siguran da nema tog venicea E6 koji to ne moze da ostvari ,)

Imam Venice 3000+, DH-E3, clockuje se lepo na 9x266, 1,45v, koja je razlika u odnosu na E6?

vezmar je napisao(la):
Moram da se ubacim u ovu dilemu,procesor koji je kupljen od mene radio je na 2920MHz sto se moglo videti kad sam postavio rezultate sa istim.Sto se tice frekvencije od 2550MHz ili 2600MHz za svaki dan sa ovim procesorom je sasvim normalno ostvariti, a ujedno ovaj primerak me bas iznenadio jer se starasno malo grejao,sto i djsp sam moze da potvrdi.Coveku sam obecao da cu mu doneti i memoriju,da bi bio 100% siguran,ne njemu je da odluci.E sad sto se tice E6 revizije tu nema sta da se prica,zadnja revizija donosi najusavrseniji memoriski kontroler do sada i tu se prica zavrsava.Ja tipujem samo na memoriju i na nista drugo.Dosao sam do nekih informacija da nove DFI NF4 ultra D se isporucuju sa novim NF4 ultra cipsetom koji ne moze da se moduje u SLI,a isto tako da im magistrala ne prelazi 300,ali to sigurno nije problem kod tebe jer i sa magistralom od 300 ti ces izvuci 2700MHz za CPU sto je krajnje respektivno za svakodnevni rad.
:wave:

vezmar je napisao(la):
Naravno da ne,poenta cele price da covekova memorija nije kompatabilna sa plocom i to je problem,nekad hoce da izvuce 266,a nekad ne prelazi 200,naravno sa razlicitim setovanjima,cak i na default frekvnciji,koliko sam razumeo dok sam pricao sa covekom,i iz te price sam zakljucio da nema sanse da je bilo sta sem memorije.E sad ko ne moze da klokuje venice E6 preko 2400MHz neka se javi meni ,jer sam siguran da nema tog venicea E6 koji to ne moze da ostvari ,)

Evo ja sam se javio na pocetku treda.... Reci kad si tako siguran sta da radim ;)
PS. Trenutno je stanje: 9*250 (2250MHz) memorija 166 (efektivno oko 200) Napon oko 1.35. Vec na 9*255 prime izbacuje cak i sa 1,45V za core pa mi mnogo da povecavam napon radi par MHz :S:

Poslednja izmena:
ipedja je napisao(la):
Evo ja sam se javio na pocetku treda.... Reci kad si tako siguran sta da radim ;)
PS. Trenutno je stanje: 9*250 (2250MHz) memorija 166 (efektivno oko 200) Napon oko 1.35. Vec na 9*255 prime izbacuje cak i sa 1,45V za core pa mi mnogo da povecavam napon radi par MHz :S:
Poslacu ti broj ne mam vremena ovako.

Ako si takav clocker onda bi te i ja trebao.

evo i ja da izjavim nesto za dnevnik, znaci konfa iz potpisa, venice e6, maximalno stabilno sto sam izvukao je 9*285=2565, htt 3x, za memoriju je stavljeno, 166 ili 150 ne mogu da se setim (efektivno mislim da je bilo 210.46), chipset 1.6v, memorija 2.7v a procesor na default napajanju 1.39v, digne mi sistem i na 9*300 ali mi se zakuca windows na ulazu, nisam probao da dizem voltazu procesora mrzelo me, ali moze dosta da ide ovaj venice, sve ostalo se vidi iz potpisa da ne nabrajam. Ima na DFI street forumu lep prikaz o overklokovanju i podesavanju za memoriju koja stabilno rade i koja su podesavanja optimalna na dfi plocama evo ga link http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=20823, odatle sam samo provalio neka podesavanja za memoriju i to mi je bilo malo jasnije, a za overklokovanje a64 procesora sam bio glavu o zid dok nisam malo skontao ovo sta pise ovde, mnogo su ga za*upili sa svim ovim podesavanjima, pre lepo podigne se malo magistralica i mnozioc ako nije zakljucan i voila overcklock gotov, a sad namesti ovo namesti ono pa moli boga da proradi. Pozdrav i nadam se da ce ovo sa dfi street-a da pomogne

kakvi su vam to venice-i kad se newcastle bolje klokuje?

Ser_Zile je napisao(la):
kakvi su vam to venice-i kad se newcastle bolje klokuje?
ja nisam dizao napon procesoru i nisam menjao box kuler mogu da krenem i na 9*330 ali je nestabilan za testove nekako udje u win i radi ali posle pet sest minuta trokira, kad nabavim neki bolji kuler i malo podignem napon cpua eto me opet za rezultatima pa ce vi'mo!

Ma kazem ja da je bolje uzeti 3200+ koji ima 10x mnozioc.Pa treba da imam DFI LP-D da bi mogao 300x9 koja kosta 140e,nema potrebe.Pre cu uzeti 3200+ ako budem mogao.
DFI Ultra Infinity je jeftinija ali PCI-e slot je blizu donjim PCI slotovima i graficka ce mi sigurno uzeti dole jedan slot,ostaje mi 2 gde treba da nabijem Creative Audigy 2 zajedno sa TV kartom... hmm malo sutra.A da su ona 2 PCI 1x slota obrnuli sa onim za graficku dobili bi nesto sto bi ljudi cesce kupovali.zar ne? Sta ce mi overclok kad nemogu komponente kako treba da zabodem,drugim recima layout katastrofa.
Jel iko uspeo bar 290x9 stabilno? Kakvi su 3200+ Venice-i sa E6 revizijom? ima li ko da opise.

Poslednja izmena:
ja sam se zeznuo... nisam hteo 3 dana da cekam za 3200+ i uzmem 3000+ i sad prc, ploca neo4-f ide do 250-260, tako da je max 2300, a bas treba divna memorija da mi stigne |[
i sa plocom nf8 i s754 sam imao istu situaciju, cak mislim da sam tamo mogao 270

studiovpc je napisao(la):
ja nisam dizao napon procesoru i nisam menjao box kuler mogu da krenem i na 9*330 ali je nestabilan za testove nekako udje u win i radi ali posle pet sest minuta trokira, kad nabavim neki bolji kuler i malo podignem napon cpua eto me opet za rezultatima pa ce vi'mo!
to je vise nego OK ali sam mislio na ove 2.25 i slicno,
mislim sta je to? klokovanje ili za*ebancija? :d
vracaj to prodavcu :D LOL :D
(salim se al mi je to stvarno slabo)

Ser_Zile je napisao(la):
ma mogu i oni da se klokuju lepo stvar je u podesavanjima i ja nisam u pocetku mogao vise od toga dok nisam pogledao ono na dfi street-u ostavio sam link u prethodnom postu, samo me memorija zezala, u 90% slucajeva ona je problem dok se ne podesi pravilno, uostalom i ne drzim masinu overklokovanu jer mi ne znaci nista sada, mozda kasnije mada ne verujem, lepo je znati da moze dosta da se ostvari ali optom potom. Pozz

Ser_Zile je napisao(la):

Zile ne staj ljudima na muku, vidish da pate :D :)

Evo i ja da se upisem, uzeh danas 3000+, E6. Probao sam samo kratko na brzaka S&M, za sada radi na 2.4GHz na 1.4V (podesavanje u BIOSu), 2.5GHz na 1.45V i 2.6GHz na 1.525V (289MHzx9, memorija na 289MHz). Ne greje se preterano, max koji sam uspeo da izvucem je 52 sa box coolerom pod S&M. Ostaje jos detaljno da se testira.

Ser_Zile je napisao(la):

Nije lepo smejati se tudjoj nesreci :d

studiopvc je napisao(la):
ma mogu i oni da se klokuju lepo stvar je u podesavanjima i ja nisam u pocetku mogao vise od toga dok nisam pogledao ono na dfi street-u ostavio sam link u prethodnom postu, samo me memorija zezala, u 90% slucajeva ona je problem dok se ne podesi pravilno, uostalom i ne drzim masinu overklokovanu jer mi ne znaci nista sada, mozda kasnije mada ne verujem, lepo je znati da moze dosta da se ostvari ali optom potom. Pozz
:wall:

ipedja je napisao(la):
Nije lepo smejati se tudjoj nesreci :d

:wall:
mozda ti deluje post smesno ali sto bih drzao nesto o/c kad prilicno radi brzo, mislio sam kasnije kad ga pregazi vreme ako ga ne zamenim do tad onda ce o/c da radi, sad za oc me j*be memorija i to opasno ali zamenicemo, polako, strpljivo i kad ga udarim na 3ghz svi ce da puknete!!!! hehehe (salim se)

studiovpc je napisao(la):
mozda ti deluje post smesno ali sto bih drzao nesto o/c kad prilicno radi brzo, mislio sam kasnije kad ga pregazi vreme ako ga ne zamenim do tad onda ce o/c da radi, sad za oc me j*be memorija i to opasno ali zamenicemo, polako, strpljivo i kad ga udarim na 3ghz svi ce da puknete!!!! hehehe (salim se)

Ne pricam o tvom OC-u nego o ovome: "ma mogu i oni da se klokuju lepo stvar je u podesavanjima". Ti i vezmar ste se javili kao vrsni overklokeri samo dosad bez ijednog konkretnog savjeta. Otuda moj reakcija. Vise od svega imam zelju da nije do CPU-a.... toliko.

ipedja je napisao(la):
Ne pricam o tvom OC-u nego o ovome: "ma mogu i oni da se klokuju lepo stvar je u podesavanjima". Ti i vezmar ste se javili kao vrsni overklokeri samo dosad bez ijednog konkretnog savjeta. Otuda moj reakcija. Vise od svega imam zelju da nije do CPU-a.... toliko.

ja kazem iz iskustva jer pre nego sto sam ono procitao za podesavanja memorije i ostalih gluposti pod konac, nisam mogao da predjem 2.23. Izgleda da opet vazi pravilo kako se kome zalomilo. Da se ne prepiremo bezveze, svako radi o/c kako zna a ko ne zna on se savetuje ovde pa sad kome uspe uspe
nemam pojma ni sta pisem vise odoh da spavam, ajde pozdrav za sve

a da i koliko se secam ja sam naveo gde ima konkretnih saveta pogledaj malo bolje

Uzeh pre par dana,9x289 na 1.525v (bios) ,win prijavljuje 1.47v ,za svaki dan,Prime 24h,malopre ugasio :)

Vrh Dno