Mora svaki Venice da ide preko 2.4 GHz.
@djsp To shto kazesh da si stavljao memoriju na 200, ne mora da znachi da ce ona na 200 i da radi, to znachi da ce da ide sinhrono sa magistralom, tj na 300, shto nema shanse da prodje. A onaj jedan "beep" kad se chuje, to znachi da je do memorije. Znachi, setuj memoriju na 183, 166, 150 ili 133, postavi malo labavija setovanja, recimo 2,5-3-3-7 2T i naravno digni napon procesoru na bar 1,525v i memoriji na 2.9v (ako si stavio na 180 ili 166). Brobaj i da promenish par biosa.
Glavni problem je shto se vecina ljudi tripuje da je do ploche ili do memorije ako nece da radi na visokom FSB-u. Glavni limiter je procesor, a ne plocha ili memorija. Ako je procesoru max 2.55GHz, kao shto je u mom sluchaju, mozesh da probash sve kombinacije ali necesh preci magichnu granicu. Imam semprona 3000+ i asus k8n-e deluxe i probao sam sve kombinacije. Sa 9 umnozkom fsb ide max do 283, sa 8,5 ide do 300, sa 8 oko 317, sa 7 350. Probajte i sami. I ja sam mislio da cu kupovinom 3000+ koji ima relativno visok umnozak da idem do nebesa, ali se to nije desilo. Sad se kajem shto sam "bacio" pare na 3000+ (teshim se jer ima C'N'Q) i shto nisam uzeo neki sporiji jer svaki ide bar na 2,5 GHz.
Ne kazem da plocha i memorija nemaju veze, ali je glavni problem u procesoru.