Šta je novo?

Venice E6 3000+

Jerry[NS]

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2005
Poena
319
Svi koji imaju ovaj procesor ako mogu nek postuju ovde svoj max clock sa ovim procesorom.Naravno pozeljno je da se navede ploca na kojoj je to uradjeno kao i voltaza,temperatura proc u full loadu,da li je stabilan clock,itd itd.
Ovo prvenstveno radim da bi uvideli sta mozemo ocekivati od danasnjih Venice-a za razliku od onih pre godinu dana.

Bas mi je drago sto je neko pokrenuo tred. Uzeh prije par dana doticnog i mogu samo da kazem. KATASTROFA! Vec na 2 GHZ se toliko grije da se masina gasi :mad: :mad: Reko ajde nisam dobro stavio pastu. Probao sam da skinem i jeeedva sam skinuo box jer je pasta bila extra naneta (neka Titan). Napajanje mi je onaj Ener 365AX. Prime momentalno puca vec oko 2.3....

Toliko o rezultatu, a ako neko ima ideju sta da radim neka se javi :smash:

DFI ultra D Venice3000+ ide na 2.475Mhz-a najverovatnije zbog memorije....Twinmos(sa twinmos chipovima dvostrana ddr400).voltaza proc. 1.525....temp u idle-u sa box coolerom 30-32C i u full load-u do 45.Monitoring temperature je smartguardian a i u biosu su ident.temp posto cita iz bios-a.......Procesor je vrh tehnologije po meni.
Neznam samo da li da stavljam najnoviji bios da li ce to malo da poveca clock?

djsp je napisao(la):
DFI ultra D Venice3000+ ide na 2.475Mhz-a najverovatnije zbog memorije....Twinmos(sa twinmos chipovima dvostrana ddr400).voltaza proc. 1.525....temp u idle-u sa box coolerom 30-32C i u full load-u do 45.Monitoring temperature je smartguardian a i u biosu su ident.temp posto cita iz bios-a.......Procesor je vrh tehnologije po meni.
Neznam samo da li da stavljam najnoviji bios da li ce to malo da poveca clock?

Stavi onda delilac za memoriju pa teraj dalje...

Probao sam 300X9 mem na 200mhz-a olabavljena ......nema sanse....cuje se beep i nece da se digne napajanje....E sad moguce da je i do napajanja posto je 360W chieftec.Nista preko 275 fsb-a a da prolazi prime.....do 290 max ali prime ni da cuje .....na 300 se gasi lampica od napajanja i nece da digne bios...

djsp je napisao(la):
Probao sam 300X9 mem na 200mhz-a olabavljena ......nema sanse....cuje se beep i nece da se digne napajanje....E sad moguce da je i do napajanja posto je 360W chieftec.Nista preko 275 fsb-a a da prolazi prime.....do 290 max ali prime ni da cuje .....na 300 se gasi lampica od napajanja i nece da digne bios...

Da nisi mozda zaboravio da smanjis HTT mnozilac sa 4 na 3? Takodje ako imas opciju, povecaj malo napon na chipset-u... Ako ne, ondak to ti je sto ti je... mnogim plocama je granica HTT-a izmedju 280 i 300MHz. Retke su (a i skupe) one koje garantovano svaka moze preko 300MHz (npr DFI NF4 ili Asus A8N32 Deluxe).

Cisto da vidis da li je do ploce, smanji CPU mnozilac na 8, pa onda probaj da dizes HTT preko 280MHz... (naravno stavi delilac za memoriju da nju eliminises kao potencijalni problem).

Inace, ne verujem da je do napajanja... drugar ima DTK 300W ATX1.3 i A64 Newcastle (dakle koji vise trosi od Venice-a na istom taktu) na 2.5GHz (250x10) i 2x512MB memorije i 2 hard diska i CDRW i ATI9600 i TV karticu i dva dodatna ventilatora i SB audigy i sve lepo i stabilno radi vec par meseci... I to sa 300W DTK (18A max na 12V grani) a ti imas Chieftec 360W.

Poslednja izmena:
Evo ja imam Chief DF 360W i on je ogranicavajuci faktor... Doduse ja sam dizao vin do 325, ali sam iskljucivao optickew uredjaje... Stabilan sam na 275 HTT 4x CPU 9x
nf4 1.5v LDT 1.2v CPU 1.45V (daje 1.39V) vdimm 2.6 (na DDR450)...
E sad cekam novo napajanje pa da vidim dokle mogu... Jednostavno napajanje mora da bude ATX2.0 preko 400W kao sto DFI navodi u uputstvu.

BigJoe je napisao(la):
Evo ja imam Chief DF 360W i on je ogranicavajuci faktor... Doduse ja sam dizao vin do 325, ali sam iskljucivao optickew uredjaje... Stabilan sam na 275 HTT 4x CPU 9x
nf4 1.5v LDT 1.2v CPU 1.45V (daje 1.39V) vdimm 2.6 (na DDR450)...
E sad cekam novo napajanje pa da vidim dokle mogu... Jednostavno napajanje mora da bude ATX2.0 preko 400W kao sto DFI navodi u uputstvu.

Sve je moguce... mozda ne bi bilo lose da voltmetrom proveri napon na 12V liniji pri HTT-u od 275MHz i 290MHz (naravno, dok je CPU opterecen), pa ako znacajnije pada (npr na 11.5V ili jos nize) jasno je gde je problem...

Nije napajanje 100% proverio.Puca uvek u prime-u odmah posle 1 min. testiranja...cim je fsb veci od275mhz-a....Htt sam spustio na 3X ,povecao sve napone ...E sad ne znam da li sam dobro razlabavio memoriju???Inace ona ide i do 266mhz-a....Mislim da je do memorije cak sam 90% siguran.Memorija je Twinmos Dual chanel ddr400....E sad da li neko zna koje vrednosti da probam za nju da je razlabavim......I da li ima veze sto radi u dual chanelu na 1T???koje setinge za mem da probam ???Moracu izgleda da je menjam ,imam 2X512 zna li neko koliko bih trebao da doplatim??Hvala unapred.

Stavi memory devider na 100 pa vidi jel do memorije... Ja tipujem na napajanje... Sutra uzimam LC550W ATX2.0 pa cu da vidim.

@djsp kad si kupio taj primerak Venice-a?
@ipedja Koju memoriju imas,DDR400?
Venice ti radi na 9x200 i ako je neka losija memorija trebalo bi da ti se gasi na 9x222=2ghz.Probaj u biosu da spustis memoriju na 166 ili ti 133.Ako je stavis 133 onda ces imati 66 mhz do 200 da dizes taj venice,s tim ako ti memorija dogura do 200 onda bi trebalo da venice radi na 266x9=2394.Mada ni to nije neki ok rezultat ali u svakom slucaju je bolji od tvog.

@Jerry Kupio sam pre mesec dana od clana foruma vezmara .Covek kaze da ide bez problema na 2.7 sa vazdusnim hladjenjem tako da sam iskljucio da je do procesora...I on kaze da je do memorije....tako da........probacu jos malo da se zabavljam sa memorijom...Sve prolazi ali prime nece ni da cuje...Nego ne znam koja setovanja da stavim za mem. 2.5 4.4.8.4???Probacu.....pa koja upale.....

koji to chieftec ne moze da izgura 9x300? moj moze, na 1.6V za CPU ali napajanje ima bar godinu i po dana, mozda ove nove serije 360W nisu kako treba?....

djsp, stavi cas 3

Probao i sa cas3 ne vredi puca u prime-u...Najverovatnije da je mem....Ili mozda ploca ne moze fsb 300?

pa na koliko ti radi RAM uopste, si smanjivao divider?
znam recimo, gedza mi pominjao twinmos nije hteo na Ultra-D da radi ni na 210 a DAGF-u je htela, a koliki znam, trebace ti i neki BIOS za taj twinmos, pogledaj u sticky DFI thread-u

Pazi probao sam sve kombinacije ....mem moze da radi i do 266mhz-a ali izgleda da nije to u pitanju....stavljam je na 200 kada overklokujem...tako da nije u tome problem izgleda.....Na 9X275 radi i na 266mhz-a.....(133 sa ne znam kojim deliocem)...Mozda i nije do mem???Napajanje sam iskljucio...Da probam jos bios N4D702-2...Mozda pomogne ...Ma ne kupuje mi se mem. ako nije do nje...

Izgleda da je isplatljivije kupiti 3200+ Venice bash zbog 10x multiplajera,jer ne bash veliki broj ploca podrzava 300 fsb.Lakse je odraditi 10x270 nego 9x300,zar ne?

Samo je 3200+ mnogo skuplji od 3000+ ....
Evo uzeh novo napajanje i mogu reci da nije mnogo bolje od chief-a (doduse moj chieftec je imao oko godinu i po, sto ce reci bio je bas chieftec..)
Nisam stigo da isprobavam jos, ali sam usao u vin na 315 (doduse toal unstable)...
@djsp
Nije do memorije sigurno, moze da bude do ploce, procesora ili napajanja...
I da se razumemo vecini Venice-a 3000+ je kraj oko 2.6-2.7GHz...

Jerry[NS] je napisao(la):
@djsp kad si kupio taj primerak Venice-a?
@ipedja Koju memoriju imas,DDR400?
Venice ti radi na 9x200 i ako je neka losija memorija trebalo bi da ti se gasi na 9x222=2ghz.Probaj u biosu da spustis memoriju na 166 ili ti 133.Ako je stavis 133 onda ces imati 66 mhz do 200 da dizes taj venice,s tim ako ti memorija dogura do 200 onda bi trebalo da venice radi na 266x9=2394.Mada ni to nije neki ok rezultat ali u svakom slucaju je bolji od tvog.

Kingmax HardCore ddr500 :smoke:
Ma dzaba, grije se ko nenormalan. A i skonto sam da ploca zesce overvoltuje. Prema ocitavanjima iz biosa citavih 0.1V :zgran:

Poslednja izmena:
Samo kratko da uletim u postove.......ako ti se KingMax HardCore bas greje
ludacki probaj da skines hladnjake.
Znam da zvuci nelogicno ali meni se cini da ona gumena traka vise ima
ulogu izolatora nego provodnika topolote....
Evo moj HC bez hladnjaka je totalno mlak na 260 MHz
Poz

Cuo sam da neko rece da je bolje uzeti 3200+ nego 3000+.Dal je bolje???
Moj pimerak 3200+ DH-E6 ide stabilno do 2500Mhz-a. Znaci sve zavisi od primerka nema pravila!!!

P.S. A ovaj moj je ziva bruka!!!

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Samo kratko da uletim u postove.......ako ti se KingMax HardCore bas greje
ludacki probaj da skines hladnjake.
Znam da zvuci nelogicno ali meni se cini da ona gumena traka vise ima
ulogu izolatora nego provodnika topolote....
Evo moj HC bez hladnjaka je totalno mlak na 260 MHz
Poz

Tarmi nisi citao od pocetka. Ne grije se HC nego Venice :D Ubo sam njesra primjerak. Uzeo bi nesto provjereno, a ovaj prodao. Ako neko ima konkretan prijedlog neka se javi ,)

Sorry citao sam na brzinu sto bi se reklo..... :S:
Kad smo vec kod temperature moj 2.5 GHz Venice radi na 25-27 'C
u leru a u full opterecenju dobaci do 38 'C.
U pitanju je 1.4v vcore, 3200+, HardCore @ 250 MHz, mem. delilac 10
ThermalRight SKL948U + Titan 12-ica.
Jedino sto mi soba bas i nije preterano topla .... tako da ce se prave
temperature videti na leto.
Na 2.6 GHz @ 1.375v + 110% su stepen - dva vece temperature.
Masina je prime / S&M stabilna ali mi se neprekidno pojavljuje
plavi ekran USB_Bugcode_driver i nervira me uzasno.

ipedja, koji cooler imas ?

Poslednja izmena:
Tarmi Ricmi je napisao(la):
Sorry citao sam na brzinu sto bi se reklo..... :S:
Kad smo vec kod temperature moj 2.5 GHz Venice radi na 25-27 'C
u leru a u full opterecenju dobaci do 38 'C.
U pitanju je 1.4v vcore, 3200+, HardCore @ 250 MHz, mem. delilac 10
ThermalRight SKL948U + Titan 12-ica.
Jedino sto mi soba bas i nije preterano topla .... tako da ce se prave
temperature videti na leto.
Na 2.6 GHz @ 1.375v + 110% su stepen - dva vece temperature.
Masina je prime / S&M stabilna ali mi se neprekidno pojavljuje
plavi ekran USB_Bugcode_driver i nervira me uzasno.

ipedja, koji cooler imas ?

BOX :d
Ali opet ne bi trebalo toliko da ide. SAd sam ponovo naneo pastu i malo polirao ovaj kuler pa cu da vidim....

Menjaj box-a na nesto bolje :d

Mora svaki Venice da ide preko 2.4 GHz.
@djsp To shto kazesh da si stavljao memoriju na 200, ne mora da znachi da ce ona na 200 i da radi, to znachi da ce da ide sinhrono sa magistralom, tj na 300, shto nema shanse da prodje. A onaj jedan "beep" kad se chuje, to znachi da je do memorije. Znachi, setuj memoriju na 183, 166, 150 ili 133, postavi malo labavija setovanja, recimo 2,5-3-3-7 2T i naravno digni napon procesoru na bar 1,525v i memoriji na 2.9v (ako si stavio na 180 ili 166). Brobaj i da promenish par biosa.
Glavni problem je shto se vecina ljudi tripuje da je do ploche ili do memorije ako nece da radi na visokom FSB-u. Glavni limiter je procesor, a ne plocha ili memorija. Ako je procesoru max 2.55GHz, kao shto je u mom sluchaju, mozesh da probash sve kombinacije ali necesh preci magichnu granicu. Imam semprona 3000+ i asus k8n-e deluxe i probao sam sve kombinacije. Sa 9 umnozkom fsb ide max do 283, sa 8,5 ide do 300, sa 8 oko 317, sa 7 350. Probajte i sami. I ja sam mislio da cu kupovinom 3000+ koji ima relativno visok umnozak da idem do nebesa, ali se to nije desilo. Sad se kajem shto sam "bacio" pare na 3000+ (teshim se jer ima C'N'Q) i shto nisam uzeo neki sporiji jer svaki ide bar na 2,5 GHz.
Ne kazem da plocha i memorija nemaju veze, ali je glavni problem u procesoru.

Moram da se ubacim u ovu dilemu,procesor koji je kupljen od mene radio je na 2920MHz sto se moglo videti kad sam postavio rezultate sa istim.Sto se tice frekvencije od 2550MHz ili 2600MHz za svaki dan sa ovim procesorom je sasvim normalno ostvariti, a ujedno ovaj primerak me bas iznenadio jer se starasno malo grejao,sto i djsp sam moze da potvrdi.Coveku sam obecao da cu mu doneti i memoriju,da bi bio 100% siguran,ne njemu je da odluci.E sad sto se tice E6 revizije tu nema sta da se prica,zadnja revizija donosi najusavrseniji memoriski kontroler do sada i tu se prica zavrsava.Ja tipujem samo na memoriju i na nista drugo.Dosao sam do nekih informacija da nove DFI NF4 ultra D se isporucuju sa novim NF4 ultra cipsetom koji ne moze da se moduje u SLI,a isto tako da im magistrala ne prelazi 300,ali to sigurno nije problem kod tebe jer i sa magistralom od 300 ti ces izvuci 2700MHz za CPU sto je krajnje respektivno za svakodnevni rad.

Poslednja izmena:
Respektivno za svakodnevni rad je i default frekv. tog CPU,a kamoli OC na 2.7!!!
E sad sto bi neki hteli cpu sa PR oznakom 4500+ za "male" pare,vise je stvar velikih(da ne kazem nerealnih) ocekivanja i srpskog mentaliteta.I jabih voleo DC (cak i na def. clocku) ali sta je tu je.A i da budem iskren,moj Newcastle na 2.43Ghz bukvalno sazvace sve sto mu bacim(osim kasperskog LOL :d,salim se)

E sad sto se tice bas doticnog slucaja malog OC venice-a,problem je skoro 90% u memoriji.Sacekaj da ti vezmar donese ram pa proveri tu pretpostavku da budes siguran.

Poslednja izmena:
ivanbo2003 je napisao(la):
Respektivno za svakodnevni rad je i default frekv. tog CPU,a kamoli OC na 2.7!!!
E sad sto bi neki hteli cpu sa PR oznakom 4500+ za "male" pare,vise je stvar velikih(da ne kazem nerealnih) ocekivanja i srpskog mentaliteta.I jabih voleo DC (cak i na def. clocku) ali sta je tu je.A i da budem iskren,moj Newcastle na 2.43Ghz bukvalno sazvace sve sto mu bacim(osim kasperskog LOL :d,salim se)

E sad sto se tice bas doticnog slucaja malog OC venice-a,problem je skoro 90% u memoriji.Sacekaj da ti vezmar donese ram pa proveri tu pretpostavku da budes siguran.

Reci mi molim te koji je to NEWCASTLE i na kojoj ploci (samo se nadam da je to ona serija koja jos ide na 754), ja sam od ne znam ni ja koliko primeraka uspeo da nadjem samo jedan koji se klokuje na 2.3 i tu radi savrseno, a treba mi jos jedan isti procesor. Thanx

Evo ga CPU-z:

Inace Newcastle je kupljen "bez biranja" pre oko godinu dana,zajedno sa jos 4 komada(od kojih su 3 isla slicno kao moj) u jednoj vecoj firmi na N.Beogradu.
Ide do 2.55 Ghz(probao sa boljom memorijom).Ja imam PQI 512MB modul,koji ide do 227Mhz sa 1T parametrom i 2.5-3-3-6. Znaci mogao bih da ga drzim i na 2.5Ghz za svaki dan.Temperature su 33 idle 55 full load(stranica otvorena na kucistu)

Edit:
Sorry,zaboravih plocu da navedem: Asus K8N sa 1002 biosem(svi ostali ne daju HT prko 230!!!).Da je neki DFI,ko zna ,mozda bih i presao 2.55Ghz:).Ma i ovo mi ne treba toliko.

Poz

Prilozi

• CPUshot.jpg
    CPUshot.jpg
    159.4 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Vrh Dno