Šta je novo?

Venice + 4x512DDR???

Hector Ruiz

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
690
Pozdrav svima!!! Posedujem masinu iz potpisa, zanimame da li bi dodavanjem jos 2 memorijska modula memorija mogla da sljaka na 1T .
Unapred zahvalan svima.

Nisam probao, ali mislim da neće raditi u 1T. U Digitalu od pre jedno pola godine je bio neki
članak o memorijama i čini mi se da rekoše da samo dva modula u dual chanell-u mogu raditi sa
parametrima 1T.

Da li bi dodavanjem jos dva identicna modula mnogo dobio u igrama? Koliko bi se primetila razlika 1T-2T??? Performanse su mi bitne i kod video obrade. Hvala!!!

Ja imam 4x512MB i ne pada mi na pamet da se vracam na 2x512MB, cak razmisljam da uskoro prodam i zamenim za 4x1GB. Dobiti od dodatnog gigabajta memorije su znacajno vece od 1-3% usporenja zbog 2T.

Neke igre kao npr HL2 epizode 1, BF2, ... itekako znaju da iskoriste dodatnu memoriju. Uz to, sam XP sa svim antivirusima, antispywareovima, firewall-ovima i ostalim dzidza-bidzama sam zauzme oko 250-300MB, a Vista ce i vise od toga.

Poslednja izmena:
Na koliko ti radi hardcore memorija?

Koliko se sjećam, to je moglo da radi samo na DFI Expert nF4 ploči... Tu je jedino i testirano i jedino je tu radilo i sva 4 modula i svi na 1T. Za ostalo se ne zna...

Memorija mi trenutno radi na cca. 500MHz pri 2,5-3-3-8 1T tajminzima, postoji mogucnost da ova dva modula prodam a umesto njih ubacim 4 Corsair DDR550 modula.

Poslednja izmena:
Prodas ta dva modula i uzmes 2x1GB module. Tako ce raditi 1T.

Velika je verovatnoca da ce to da ga kosta vremena, zivaca i para, a dobice 1-3% u brzini. Vredi li? A 4x1GB ionako tesko da ce nagurati uskoro, pre ce se upgradeovati na nesto novo sa DDR2.

Naravno ako ima priliku da lako i za solidne pare utopi postojecih 2x512MB i kupi 2x1GB superiska, naravno da treba to da uradi...

Da prodao bih ako bi nasao kupca, ovako mi je mnogo lakse samo dokupim jos 2 modula i to je to. Inace kolika je dostupnost brzih 1GB modula? Ne gadim se na polovne.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno