Šta je novo?

Venice 3500+, A8n-SLI Deluxe, DDR 500 ?

Tripko

Čuven
Učlanjen(a)
17.12.2001
Poena
619
Venice 3500+, Asus A8N-Sli Deluxe, mem je KingMax HardCore 500...

Ako neko ima iskustva sa ovom kombinaciom,
trebam preporuku za "performance" setings, kako podesiti memoriju i sl...

Unapred zahvalan :)

Poz

ono sto sigurno mora da radi jeste 10x250, a memoriju setuj 2.5-3-3-7 daj joj 2.9V i to bi trebalo da radi. to nije overklokerska ploca takod a nemas preterano mesta za egzibicije...

Radi...

...ali onda mem spusti na 166 sa tim setovanjima?

Proc radi na 2.5k, ali mem ima manji i read i write...
Gde je tu "performance"? :))

Poz

Manji read i write ima zato sto spusti memoriju na 166Mhz... Vrati je na 200, radice na 500 Mhz i tad bi trebao da imas 7 GB/s u Sandri... I ne moras da teras 2.9V, zato sto je 2.8V sasvim dovoljno, mislim nije neka razlika ali ne treba ti vise od 2.8...

Isto imam kingmax hardcore memoriju mozes da ih teras na 250 Mhz sa 2.5 3 3 7 mada sam ja stavio umesto 7 8 jer sam dobijao bolje rezultate u sperpi-u npr. Ako ces ici preko 250 FSB stavljaj memoriju na 166 da radi asinhrono i pici pa dokle stignes.
a sto se tice voltaze za memoriju ja je drzim na 2.65 V i radi ko bog, tj. primetio sam da dizanjem voltaze ne dobijam skoro nikakvu dodatnu stabilnost.

Kingmax mora da radi na barem 265 Mhz, meni su isli do 275 Mhz, tako da prvo treba da ispita krajnju granicu pa tek onda da stavlja na 166 Mhz, mada ne vidim potrebu jer ima 3500+ a koliko znam to mu dodje 200x11? Znaci, u 250x11 slucaju ce ti CPU raditi na 2750 Mhz a memorija na 500 Mhz 1T, sto je zaista fantasticna svakodnevna frekvencija i tu se vise pita CPU nego memorija...

Znaci, zaboravi na 166 Mhz, pici "sinhrono" pa dokle stignes!

Kako da osiguram da ce raditi sinhrono, svaki put spusti na 166?

Poz

Ne znam kakav je bios ovim asus-ima ali trebalo bi da imas negde posebna podesavanja u bios-u za ddr mem gde biras koji je odnos izmedju ddr i FSB-a.
Ako ti je to stavljeno na AUTO onda komp sam prebacuje onako kako mu se cefne.

Imas posebna memorijska setovanja i tamo manuelno setuj memoriju na 200 (zapamti da ti dizes HTT). I nemoj slusati Vuleta nego smanji mnozilac na 10x, a kad malo vise ovladas overklokerskim tehnikama pokusaj da ides preko 2.5 GHz! Pogledaj u BIOS Healtu koliko ti ploca baca voltazu za procesor?!

a koji je najveci napon koji kingmax hardcore moze da izdrzi? meni stoji trenutno na default naponu @ 260mhz

Nedjo je napisao(la):
I nemoj slusati Vuleta nego smanji mnozilac na 10x, a kad malo vise ovladas overklokerskim tehnikama pokusaj da ides preko 2.5 GHz!

A neee, ne pokusavam ja da da ga "ubedim" da ostavi mnozilac na 11, nego da ne spusta memoriju na 166! Neko mu je napisao da spusti memoriju pa da tera procesor koliko moze, zato sam rekao da je to nepotrebno jer ima mogucnost da tera procesor na 11!

(sto ce reci, memorija ovde nije ogranicavajuci faktor... :))

vladabgd je napisao(la):
a koji je najveci napon koji kingmax hardcore moze da izdrzi? meni stoji trenutno na default naponu @ 260mhz

Sto se mene tice isao sam do 2.9 V, ne znam da li bi bilo zdravo ici preko 3 V za ove hynix chipove.

pa i ja sam stavljao 2.85v (ne da plocha vishe) ali to samo na par sati... da li bi bilo bezbedno nekih ~2.7v za svaki dan?

Nedjo je napisao(la):
...to nije overklokerska ploca takod a nemas preterano mesta za egzibicije...

Ako se ne varam Shamino na toj ploci obara svetske rekorde! Ne bih bas rekao da je losa za overklok :trust:

uNesc0 je napisao(la):
Ako se ne varam Shamino na toj ploci obara svetske rekorde! Ne bih bas rekao da je losa za overklok :trust:

Kod mene radi sjajno, ali sjajno...
Samo je cooler sa northbridge-a dosadna zunzara!! :mad: vidim da ce pasti
neki Zalman NB47J...

Poz

Nazad
Vrh Dno