Šta je novo?

Venice 3000+ Box cooler?

ima li neke razlike izmedju box i tray osim sto ovaj ima kuler(razlika u kloku ili slicno?????)

Vec je 100 puta receno da je trik kod box/tray varijante taj sto prva dolazi sa 3 godine garancije, a druga sa jednom. Koga to ne tangira i ne treba mu box kuler moze da uzme slobodno tray varijantu. Razlike u kloku ne postoje.

edit:
Preduhitrio me Bad MF sa odgovorom. Dodao bih da box kuleri uopste nisu losi i da rade posao, samo znaju da budu malo bucniji.

Poslednja izmena:
Razlike u kloku ne postoje.
Ne bih se bas slozio sa ovim. Box kuleri se u fabrici pakuju u kutiju i niko ih ne dodiruje sve dok ne dodje vreme za ugradnju, dok tray cpu prodje kroz milion ruku i u tom slucaju se cesto desava da se ostet od statickog elektriciteta. Ne toliko da nece da radi na default taktu, ali dovoljno da nece da se klokuje (ili bar ne kao box). :type:

Poslednja izmena:
ne slazem se sa gornjom konstatacijom u vezi ostecenja od statickog elektriciteta . Ako se to desi procesor nece biti upotrebljiv ali njegova mogucnost overklokinga nema veze sa tim , tj. ne moze se smanjiti statickim elektricitetom . Overklok zavisi jedino od primerka doticnog procesora , a jedino moze biti da se kao tray prodaju procesori koji su po testiranju pri izlasku pokazali kao losiji u seriji .
Pozdrav

||NeX|| je napisao(la):
Box verzija = 155e
Tray = 120e

Je li cooler dobar ili je bolje dodati koji euro više za adekvatno hlađenje? Procesor neće biti OC-ovan!

Box cooler je odlican, imas tamo u OC sobi, u mom slucaju [email protected] i 1.8V! pazi 1.8V (default je 1.4) doduse sempron, ali to je isto samo ovaj venice ima 256 kesa vise i zbog toga par stepeni vise i sve radi sa tim boxom. Na defaultu ne da je ladan proc nego je prehladan :). E sad druga je stvar sto je box verzija skuplja za 35€ :lupko: , pa za te pare moze skoro najbolji air cooler da se uzme, znaci nikako box, kod tog prodavca. Uzmi lepo tray i neki bakarni do 15-20 (em bolje od box em jeftinije).

Poslednja izmena:
eatmyshorts je napisao(la):
Ne bih se bas slozio sa ovim. Box kuleri se u fabrici pakuju u kutiju i niko ih ne dodiruje sve dok ne dodje vreme za ugradnju, dok tray cpu prodje kroz milion ruku i u tom slucaju se cesto desava da se ostet od statickog elektriciteta. Ne toliko da nece da radi na default taktu, ali dovoljno da nece da se klokuje (ili bar ne kao box). :type:

kojih milion ruku!?

Za cene koje si naveo boje da uzmes Tray verziju (120e), naravno da je skroz ispravan, i da das jos 35e za Hyper6 cooler (ukupno 155e). Imaces dobar procesor i cooler koji je bolji od BOX varijante ali ce biti malo bucniji na 3000rpm ali ce MNOGO i VIDNO bolje hladiti procesor pogotovo ako planiras da ga malo oc-ujes.
Pozadrav

Misko je napisao(la):
Box cooler je odlican, imas tamo u OC sobi, u mom slucaju [email protected] i 1.8V! pazi 1.8V (default je 1.4) doduse sempron, ali to je isto samo ovaj venice ima 256 kesa vise i zbog toga par stepeni vise i sve radi sa tim boxom. Na defaultu ne da je ladan proc nego je prehladan :).

Na koliko obrtaja se vrti taj box cooler, kad je proc. idle i full load?

Heinz je napisao(la):
Na koliko obrtaja se vrti taj box cooler, kad je proc. idle i full load?

Ovaj moj je za semprone, tj. uvek je isti rpm ~ 2900. Koliko sam imao prilke da vidim tako je na svim Sempronima 64, e da cooler je veoma tih.

da ne otvaram novi thread,vidim da se o slicnom diskutuje pa i ja da pitam: jel bolje uzeti venice 3000 box za 147e ili venice 3200 tray za 140e i dodati za kuler?

LiLa je napisao(la):
da ne otvaram novi thread,vidim da se o slicnom diskutuje pa i ja da pitam: jel bolje uzeti venice 3000 box za 147e ili venice 3200 tray za 140e i dodati za kuler?

Ako su ti te cene dostupne onda tray. Box ces sigurno naci u halo oglasima za 7€, a ako ti treba vise ides odma na lupam hyper6 a pri tom ti box ne skuplja prasinu ;) .

Nazad
Vrh Dno