Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

Cena/performanse su najbolje kod Vendetta2 i H212 kulera. TRUE bude bolji za koji stepen ili dva ali tek sa nekim jacim kulerom (1600rpm)... A i cena TRUE-a je izuvanje, tj. otprilike duplo više od prva dva, dakle nema baš mnogo smisla sem ukoliko juriš benchmark rekorde.

Cena/performanse su najbolje kod Vendetta2 i H212 kulera. TRUE bude bolji za koji stepen ili dva ali tek sa nekim jacim kulerom (1600rpm)... A i cena TRUE-a je izuvanje, tj. otprilike duplo više od prva dva, dakle nema baš mnogo smisla sem ukoliko juriš benchmark rekorde.

True napolju i nije toliko skuplji. problem je kod nas :|

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835109125

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835202007

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835103040

Od vendette je skuplji 10$.

:wave:

Ne valja ti link za TRUE, to je Ultra 120.;) TRUE je josh skuplji + bar 15$ za dobar vent i izadje na 80$ dok je Vendetta 2 50$.To je preko 60% razlike u ceni.:p

Ako je Vendetta2 u USA $50, a kod nas 2670din, to je odlično, veliki plus za uvoznika OCZ proizvoda na fer ceni... eh, kad bi se sve cene iz amerike računale po tom kursu. :)

Kao što garson reče, TRUE nije Ultra 120, razlika u performansama (a i ceni) je primetna...

Poslednja izmena:
Ja ne mislim da je najbolja ali predstavlja izuzetnu kupovinu pogotovu shto kod nas nije skupa.:) Alti (Win Win) drzi OCZ.;)

Poslednja izmena:
hmm...zar nije vendeta najglasnija po testovima na netu ? Mozda nekom ne smeta ali opet treba imati u vidu. Meni je hyper 212 na ax obrtaja glasan i vise volim 2-3C vise nego buku :S

U pravu si. Ako je push-pull, tj. jos 1-2C vazno, onda je Hyper212 bolji izbor. Ali i uz to nisam siguran da bi H212 bio bolji od Vendette2, trebao bi jedan ozbiljniji test jer nigde nisam našao direktno poredjenje ova dva kulera. Po Anand-u je TRUE prilicno bolji od H212, a po ovom drugom testu su V2 i TRUE tu negde, iz cega zakljucujem da je V2 bolji od H212... ali opet kazem, trebalo bi direktno uporediti V2 i H212.

P.S. Bilo kako bilo, V2 je odlican kuler, naročito za pare koliko košta. Meni V2 za 24/7 drži dobro overklokovan quad-core na 60c temp jezgara na punom opterecenju u zatvorenom kucistu... 27-28C u sobi, 30-tak a mozda koji stepen C više u kucistu, 46-47C kuciste CPU-a (ili šta god da taj senzor meri), 58-62C jezgra (RealTemp2.6). CPU i V2 polirani, OCZ freeze između.

P.S. @gx-x: Vendetta2 je jedan od tiših kulera. To što pričaš važi za prvobitnu Vendettu, koja je manja, ima manji i brži ventilator pa je zato i bučnija

Poslednja izmena:
U pravu si. Ako je push-pull, tj. jos 1-2C vazno, onda je Hyper212 bolji izbor. Ali i uz to nisam siguran da bi H212 bio bolji od Vendette2, trebao bi jedan ozbiljniji test jer nigde nisam našao direktno poredjenje ova dva kulera. Po Anand-u je TRUE prilicno bolji od H212, a po ovom drugom testu su V2 i TRUE tu negde, iz cega zakljucujem da je V2 bolji od H212... ali opet kazem, trebalo bi direktno uporediti V2 i H212.

P.S. Bilo kako bilo, V2 je odlican kuler, naročito za pare koliko košta. Pogledaj kako meni V2 za 24/7 drži dobro overklokovan quad-core na 60c temp jezgara na punom opterecenju u zatvorenom kucistu... 28-29C u sobi, 30-tak i mozda koji stepen C više u kucistu, 46-47C hladnjak CPU-a, 58-62C jezgra (RealTemp2.6). CPU i V2 polirani, OCZ freeze između.

Vendetta2 je stvarno super kuler, gledao sam testove i za tu cenu hladi perfektno. Stvarno shteta shto ne moze push/pull na njoj. Ustvari mozda bi i moglo neshto da se zbudzi :p

BTW gde nabawljash OCZ Freeze i po kojoj ceni?

:wave:

To što je glasniji znači da ima jači (brži) ventilator. Kada bi se isti ventilator stavio na Vendettu2, pitanje je kako bi stvari izgledale...

Elem, H212 i V2 su tu negde po performansama, i oba apsolutno vrede pare koliko koštaju. Koji god da čovek kupi, neće se pokajati....

Mozda je glupo pitanje ali koji od ova dva kulera (CM212 i Vendetta2) vise duva u komponente sa strane (prvenstveno NB) .. posto mi se bukvalno greje vise nego procesor (iddle temp NB je 52 stepena na ovim vrucinama a na dodir je vreo ne moze se drzati prst vise od 5-6sekundi)..

Jel moguce da NB dobija toplotu od graficke (8800GT referentni model sa malim ventilatorom) posto su bas blizu a graficka je takodje vrela?

Mozda je glupo pitanje ali koji od ova dva kulera (CM212 i Vendetta2) vise duva u komponente sa strane (prvenstveno NB) .. posto mi se bukvalno greje vise nego procesor (iddle temp NB je 52 stepena na ovim vrucinama a na dodir je vreo ne moze se drzati prst vise od 5-6sekundi)..

Jel moguce da NB dobija toplotu od graficke (8800GT referentni model sa malim ventilatorom) posto su bas blizu a graficka je takodje vrela?

neshto tebi tu ne valja proveri napon u bios od NB poshto je to mnogo kako je meni misticx prichao plocha je ledena a grafika ne moze toliko da ugreje nb ja sam imao 8800gt jeste da je bio palit ali u idle je bio oko 50c i nb temp su mi skochile za 2 3c vishe nego kada sam imao 7600

ja sam menjao skoro GeminII, stavio 212...AS5 pasta ...kuciste chieftec DX-01..provetreno maksimalno.
Imam utisak da je cak GeminII za mozda stepen-dva bolji od 212

GeminII + 2xCooler master 12cm 1200rpm silent
212 sa dodatnim CM 12mc 1200rpm (push-pull)

stvarno ne mogu da ocenim koji je bolji...oba su skroro ista. Ipak ono sto meni vise odgovara je push-pull kod 212 jer izbacuje topao vazduh direktno napolje (preko 12-ce na kucistu). GeminII topao vazduh duva prema ploci i nisam siguran ali mislim da to stvara nezeljeno sporedno zagrevanje.
212 efektnije izbacuje vazduh napolje a pritom je okolni prostor koliko-toliko slobodniji posto imam i vent koji duva preko NB-a, dok kod Gemin-a je to vrlo tesko posto prekrije ogroman prostor.

Ventilator 12-ca koji dolazi sa 212 je po meni sjajan jer je redak cooler koji je =>21db a vrti ~1800rpm i ostvaruje dobar protok. Kod nas nisam nasao jos jedan takva da kupim pa mi je mozda "usko grlo" dodatni 12cm vent koji vrti 1200rpm i relativno je slab. Sa jos jednim od 1800rpm verovatno bi sve bilo bolje

...mada fakat je da bi onda i geminII bolje hladio sa dva 1800rpm venta.

@3D-elite: jel tebi bese voltaza za NB na "auto" ?, mozda je do toga

Poslednja izmena:

Pa konstrukcija im je ~ ista tako da oba duvaju podjednako ("lose") po komponentama sa strane. NB se normalno greje sam po sebi i to poprilicno (na klokovanim plocama) a naravno da upija svu dodatnu toplotu od graficke i time se dodatno greje...

Imao sam 9600 GT u makini a sada imam HD 3870 tako da to govorim iz iskustva... Imam i TV karticu koja se takodje GREJE ali je sreca sto je na dnu kucista (ili nesreca) posto toplota ide uvis i zagreva ostale komponente...:zgran:

@micri & xaver napon NB-a je na manual i podesen na normal (a ne moze da se smanji moze samo da bude veci)..

Temp NB u idle je oko 49-53C zavisno od spoljasnjih tempereatura ovih dana a idle temp graficke je 70C na automatic a kada stavim na 50% vent ona padne na 60C..

Posto sam promenio procesor (stari se pregrevao) sada ovaj radi cini mi se korektno.. Box cooler 3Ghz jezgra u opterecenju ne prelaze 71-72C (a neispravan je isao preko 80 na 2.4Ghz :S: )

@zorz Tako sam i mislio :), slicno izgledaju samo sto CM ima "rupu" po sredini :D

Poslednja izmena:
Ako mogu kako da pomognem,imam Vendettu 1 vec 4 meseca i e8400 u punom opterecenju ne prelazi 56C cak i sad kad je paklena vrucina (pogotovo kod mene na potkrovlju)

Verovatno ste gledali uporedni test coolera na 3dguru gde se izmedju ostalih pominje Vendetta 2 i CM Z600, http://www.guru3d.com/article/heatpipe-cpu-cooler-roundup-review/1 a ovde imate Hyper 212 http://www.guru3d.com/article/coolermaster-hyper-212-review/1 Nazalost testovi nisu radjeni na istim procesorima, ali moze da se dobije neki zakljucak. Osim razlike od 5€ u korist OCZ, po meni su cooleri dosta slicni po performansama. E sad neki drugi detalji su u pitanju. Ovde imate test i prethodne verzije Vendette http://www.guru3d.com/article/ocz-vendetta-cpu-cooler-review/1

Vrh Dno