Šta je novo?

Veliki test kulera

Dzabe sto je on na vrhu kad ga nema kod nas :)

@IgorHW
Nemoj da si tako siguran.U sustini dobro odradjen test.Svidja mi se novina "test failed".
Mogao je da ukljuci i TRUE,ne razumem zasto nije.Noctua NH-U12F je prijatno iznenadjenje (iako je taj model discontinued).Nova Noctua NH-U12P sa potpuno niklovanim telom malo vecih dimenzija od NH-U12F i NF-P12 ventilatorom (9 peraja) je sigurno bolji performer bar za ~3 stepena.Rezime Thermalright IFX-14 je naj-aerokuler danasnjice.

Prilozi

• noctua_nh_u12p_2.jpg
    noctua_nh_u12p_2.jpg
    45.3 KB · Pregleda: 95
Kako naj današnjice, pa koliko sam ja razumeo tek ide drugi deo sa još ovoliko kulera! Tek ćemo videti šta će biti zaključak.

Po drugi put Zalman prolazi lose :trust: CM TX2 najisplatljivija kupovina po Dr.Tomi

@IgorHW
Noctua NH-U12F je prijatno iznenadjenje (iako je taj model discontinued).Nova Noctua NH-U12P sa potpuno niklovanim telom malo vecih dimenzija od NH-U12F i NF-P12 ventilatorom (9 peraja) je sigurno bolji performer bar za ~3 stepena.

A jel zna neko dal se kod nas i gde mogu nabaviti ovi Noctua hladnjaci (po mogucnosti novi modeli), Znam da WebKuća ima 3 modela ali samo ventilatore a ne i komplet hladnjake za proc???

poz

A jel zna neko dal se kod nas i gde mogu nabaviti ovi Noctua hladnjaci (po mogucnosti novi modeli), Znam da WebKuća ima 3 modela ali samo ventilatore a ne i komplet hladnjake za proc???

poz

Koliko ja znam nema ih da se kupe kod nas, ali pretpostavljam da se mogu nabaviti preko nekih usera.

Zanimljivo, zerotherm nirvana nv12 se odlicno pokazala po pitanju hladjenja, ima malo problema sa bukom pri max. rpm-u pre svega jer ide do 2400rpm, i uskoro ce moci da se nabavi kod nas.
Mada cooler master tx2 ne zaostaje puno za nirvanom a kosta nekih 2.5 puta manje ( nirvana preko 50e, tx2 ispod 20e).

Poslednja izmena:
Sve je to lepo i sjajno ali ne znam da li se isplati dati nekih 70 - 80 e za najbolji vazdusni kuler. Mislim da to onda prevazilazi granice isplativosti...

Ne mora najbolji, za duplo manje para imaš kulere koji hlade samo malo lošije.

Pitaj tvog imenjaka :D:D

Mada, verovatno je i bolje sto ga nema...

:D:D:D:D

Treb'o nam je ovakav opsezan test da to saznamo :d

Mene fascinira onaj Intelov box cooler za Pentium Extreme 840.
12dB glasniji od sledećeg najglasnijeg.
Bože kakve je gluposti Intel pravio pre nego što su ga Izraelci spasili.

Dobaar nema sta

Sad sam ga stavio na 6750 zaista pleni svojim gabaritima i karakteristikama IFX 14 vrh u odnosu na prethodni ULTRA 120 A 6 C razlike u full load ..... :smash:

U *** !!!

Vrh Dno