salac je napisao(la):
1. jer IE i njegovi drugari za svaki prozor stvore novi thread (...) zato sto vecina nas (ako ne i svi) surfuje u 4-5 prozora.
2. Naravno nisu merili ni opterecenje sistema (cpu & mem);
3. cesto pad IE znaci i pad sistema.
4. slabija masina, veca prednost za operu nad IE (narocito u tabbed browsing-u).
1. hm... ne moze da se poredi vise prozora IEa i vise tabova kod shellova: znatno je manje opterecenje kad se otvori vise tabova u Maxthonu ili Avantu, nego isto toliko prozora u IEu (ili isto toliko tabova u FireFoxu! Opera zaista manje opterecuje, ali to nije mnogo primetno, pogotovu ne sa verzijom 7.x)
2. vidi 1.
3. moguce... mada, ja moram da napomenem da prakticno nikada mi nije "riknuo" IE (ni FireFox), a Opera jeste s vremena na vreme...
4. IE nema tabbed browsing... ako pricamo o shellovima, meni se bolje ukupno gledano, posmatra Maxthon nego Opera na Cel633, 256MB SDRAM, WinXP Pro SP1
na kraju krajeva, ja i dalje smatram da je osnovna prednost IE(shellova) gotovo 100%-na kompatibilnost sa svim sajtovima!
brzina IE, Opere ili FFoxa je veoma slicna (osim FFa, koji se _pokrece_ mnogo duze na slabijim masinama!), sigurnost jeste (NEKIMA
🙂 ) mali problem na IE-u..
jedan primer koji me je max smorio: kad koristis Yahoo mail, sa Operom ili FFoxom mozes da pises samo text mail, a sa IE imas i mogucnost da koristis HTML mail :type: