Šta je novo?

Veliki test browsera!

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa, ne bih rekao...

Result

The alternative Browser is clearly slower than the InterNet Explorer. In the most important categories the Microsoft Browser between 25 and 45 per cent is faster than the best non--InterNet Explorer based Browser.

Poslednja izmena:
Zasto bi nama uopste bila bitna brzina ucitavanja stranice kada i onako vecina ima katastrofalne veze koje doprinose neresivosti problema loseg surfa. 🙂

nIce Cream je napisao(la):
Zasto bi nama uopste bila bitna brzina ucitavanja stranice kada i onako vecina ima katastrofalne veze koje doprinose neresivosti problema loseg surfa. 🙂
Vidim smajli, ali je l' ovo ozbiljno misliš?
Pa baš u takvim uslovima su te stvari bitne, a ne na ADSL-u kad stranu učitavaš 3 ili 5 sekundi, dok 30 ili 50s na dialupu nije mala razlika.

ZoNi je napisao(la):
moguce... mada je ocigledno da je istina ono sto sam quote-ovao... samo oni koji mnooogo mrze M$ reci ce da je suprotno od toga 😛

To je bre lazh, pa kod mene IE primetno sve otvara sporije od Firefoxa...

Ovo je za naivne. Ti rezultati uopshte ne stoje u praxi, to svako moze da potvrdi, osim tvrdokornih IE-ovaca, kao shto su ZoNi i Driver :S:

Voodoo_NBGD je napisao(la):
To je bre lazh, pa kod mene IE primetno sve otvara sporije od Firefoxa...
To je bre lazh, pa kod mene FF primetno sve otvara sporije od IEa... 😛

samo bih ponovo naglasio ono sto sam rekao u prvom postu: "Kao sto sam i mislio, svaki ima nedostake ponegde..." - i dalje to mislim! :smash:

... ali ih Maxthon ima najviše 😉 .

P.S. Čoveče, mani se ćorava posla 🙂 . JA neću preći na taj Maxthon, makar crk'o 🙂 !

thunderchase je napisao(la):
1. ... ali ih Maxthon ima najviše 😉 .

2. JA neću preći na taj Maxthon, makar crk'o 🙂 !
1. pa, da... znam to... :d

2. oki-doki... i zasto bi? :eyebrows: (uzgred, JA cu SIGURNO preci na FireFox onda kad budem smatrao da je bolji od Maxthona... nisam sentimentalno vezan za neki program!)

inace, nije poenta ovog threada bilo dokazivanje da li je (ili nije) Maxthon bolji/losiji/naj... od drugih browsera, vec samo jedno opste upoznavanje sa rezultatima ZDnet-a (koji jasno pokazuju da NEMA najboljeg browsera, vec da to zavisi od licnih potreba "surfera")

koristim MyIE2 i preporuchujem ga svima. ne toliko zbog brzine (na mojoj jadnoj konekciji u principu svi su isti), nego zbog jednostavnosti i funkcionalnosti nekih sitnih stvari koje ga stavljaju (po meni) daleko ispred "obichnog" IE-a

Ma zna se da je Firefox najbolji.

ovaj ako se vec ima normalna veza ... 256 ... koji browser je najbolji?

pa ne znam ... kazhu da je opera napravljena za slabiju vezu ... niti jedan sajt da ja znam nije optimizovan za operu ... forumi pogotovo ... ja sam koristio operu ali vishe nisam mogao da izdrzhim bash radi foruma ... a ljudi je vecinom koriste zato shto je valjda IE sporiji ili shta znam ...

Poslednja izmena:
Test je stvarno zanimljiv, ali cini mi se da je nekompletan.
Recimo zaboravili su da stopuju vreme kad otvoris napr 5-6 ili 10 prozora u IE&njegovim satelitima i isto toliko u FF ili Operi (jer IE i njegovi drugari za svaki prozor stvore novi thread, a FF i Opera ne) - ovo je veoma bitno zato sto vecina nas (ako ne i svi) surfuje u 4-5 prozora. Naravno nisu merili ni opterecenje sistema (cpu & mem); nisu se osvrnuli ni na to da cesto pad IE znaci i pad sistema.
Mada moram da kazem da sam jako skeptican sto se samih rezultata tice (obican HTML load za IE - 20 sec, a opera 79 sec ?). U praksi sam bogami uvek dobijao suprotne rezultate....i to sto slabija masina, veca prednost za operu nad IE (narocito u tabbed browsing-u).

SumAnuT je napisao(la):
pa ne znam ... kazhu da je opera napravljena za slabiju vezu ... niti jedan sajt da ja znam nije optimizovan za operu ... forumi pogotovo ... ja sam koristio operu ali vishe nisam mogao da izdrzhim bash radi foruma ... a ljudi je vecinom koriste zato shto je valjda IE sporiji ili shta znam ...
Sporost je na drugom mestu... znacajnije je sto IE ima propusta na svakom koraku, tipa instalira ti se nesto a i ne pita te...

Vec smo vodili debatu u vezi tog testa ( i slozili se da mnoge stvari ne odgovaraju chinjenichnom stanju )

Ma vazi, kako onda AdAware i pored firewalla i antivirusa nadje spajvere kada se koristi IE, a ne nadje kada vozim Firefox?

salac je napisao(la):
1. jer IE i njegovi drugari za svaki prozor stvore novi thread (...) zato sto vecina nas (ako ne i svi) surfuje u 4-5 prozora.

2. Naravno nisu merili ni opterecenje sistema (cpu & mem);

3. cesto pad IE znaci i pad sistema.

4. slabija masina, veca prednost za operu nad IE (narocito u tabbed browsing-u).
1. hm... ne moze da se poredi vise prozora IEa i vise tabova kod shellova: znatno je manje opterecenje kad se otvori vise tabova u Maxthonu ili Avantu, nego isto toliko prozora u IEu (ili isto toliko tabova u FireFoxu! Opera zaista manje opterecuje, ali to nije mnogo primetno, pogotovu ne sa verzijom 7.x)

2. vidi 1.

3. moguce... mada, ja moram da napomenem da prakticno nikada mi nije "riknuo" IE (ni FireFox), a Opera jeste s vremena na vreme...

4. IE nema tabbed browsing... ako pricamo o shellovima, meni se bolje ukupno gledano, posmatra Maxthon nego Opera na Cel633, 256MB SDRAM, WinXP Pro SP1

na kraju krajeva, ja i dalje smatram da je osnovna prednost IE(shellova) gotovo 100%-na kompatibilnost sa svim sajtovima!

brzina IE, Opere ili FFoxa je veoma slicna (osim FFa, koji se _pokrece_ mnogo duze na slabijim masinama!), sigurnost jeste (NEKIMA 🙂 ) mali problem na IE-u..

jedan primer koji me je max smorio: kad koristis Yahoo mail, sa Operom ili FFoxom mozes da pises samo text mail, a sa IE imas i mogucnost da koristis HTML mail :type:

ZoNi je napisao(la):
na kraju krajeva, ja i dalje smatram da je osnovna prednost IE(shellova) gotovo 100%-na kompatibilnost sa svim sajtovima!
Ni to vise ne stoji. Zevam na internetu cesto i mnogo 🙂 pa mogu da konstatujem da se svi sajtovi koje posecujem otvaraju kako treba. Jedino sto u Yahoo! mailu kada hoces da obrises nesto, umesto sarenog prozorcica koji te pita u Firefoxu se pojavi obican message box sa [JavaScript] titlom, ali to nimalo ne utice na funkcionalnost.

ZoNi je napisao(la):

Hteo si da kazes da je jedina prednost IE-a Microsoft-ov monopol 😉

Nije IE kompatibilan sa sajtovima, nego su sajtovi kompatibilni sa IE 😀

zar je bitno kako se to posmatra? bitna je kompatibilnost sajtova i IEa!

primer:

a) FireFox:
yahoo_firefox.png

b) Maxthon (tj. IE6):
yahoo_maxthon.png

ja ovde stvarno ne bih nista dodavao...

Nazad
Vrh Dno