Šta je novo?

Veliki problemi sa XP-om

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
Treci put u roku od 7 dana raspad...
windows\system32\config\system.. file is corupted or bla bla.. canot be reppaired.. i to je kraj...
sve do tada sve radi sjajno, nema zaglavljivanja, nema plavih ekrana, nista..i odjednom bam...!!!
sve sam probao i nista....
samo format c pomaze...

podpitanje, pre svega za Delimira - zasto mi Ghost2003 ne daje opciju da napravi gho file na d ili e particiju vec samo na cdrw?

hvala svima unapred!!!

1. taj problem sa koraptovanim fajlovima se obicno javlja kada ti je disk overklokovan, tj. magistrala pa dolazi do brljanja
ili cak se moze desiti da je problem do memorije. ja sam recimo imao neku slabu memoriju, stavim na agresivna setovanja, ostavim napon nikakav a on zabrlja pa valjda to zapise na disk i dobijes koraptovan fajl

rucno sam uspeo da osposobim winXP da se podigne, ali mi nije dao da se logujem zato sto nisam znao kako da povratim registry

inace, pre butovanja samog windowsa, pritisni F8, kada ti da opcije za btovanje stavi Last Known Goot Configuration
ovo naravno pali samo ako ti nije system restore bio iskljucen

2. nema tih diskova zato sto su verovatno NTFS, a ti si podigao sistem sa Win98 diskete, pa ne vidi te particije/diskove. ili neki slican scenario

Ja na poslu imam jako losa iskusta sa tim corruptovanim fajlovima: uzork je felericnih 256MB NCP memorije.

Savet: idi na www.memtest86.com i spremi jednu disketu i namesti da se se sistem bootuje sa floppy-a i pusti test da vrti nekoliko puta.

Nista nije overklokovano...
Memorija Kingmax.. mislim da je dovoljno dobra...

Nije ni ovaj kod mene. Probaj za svaki slucaj. Ako prodje OK, znas makar da nije memorija. Nisi rekao koju plocu imas. Neke VIA ploce su znale da corruptuju fajlove a to se resava instalacijom onog VIA latency patcha.

pa racunar mi je mrtav kuci...🙂
tesko da cu moci da probam ovo programce pre nego sto dignem sistem uopste..
mb epox kta3l

Nazad
Vrh Dno