Šta je novo?

Veliki problem.

SrdjanAR

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
301
Konfiguracija: AMD athlon 2200xp ploca:MSI kt4v Grafika: ATI Radeon 9200 128mb Memorija: 512mb DDR Elixir Hard disk: 80 gb Maxtor
Problem je sledeci: racunar posle zakucavanja vise nije hteo da podigne windows(xp) tj. zablokira pri ucitavanju windowsa. Pokusao sam da podignem sa instalacionog diska da uradim repair ili reinstal medjutim kada se pokrene boot sa CD-a posle standardnog ucitavanja potrebnih drajvera kada ispise u dnu ekrana "starting windows" ponovo blokira i posle toga mogu samo da ga restartujem ili iskljucim. Pokusao sam da resim problem tako sto sam formatirao na drugom racunaru sistemsku particiju, menjao sam memoriju, umesto atijeve stavljao sam geforce fx5200 koja na drugom racunaru sljaka bez problema medjutim nista od toga nije pomoglo. Ako neko ima ideju kako da resim ovaj problem neka napise.

probaj sa nekom drugom instalacijom windowsa od nekog drugog

mozda i upali

Mozda se neka druga komponenta/kartica pokvarila u racunaru. Probaj da izvadis sve sem osnovnih komponenti pa ako tako proradi vracaj jednu po jednu da ustanovis koja ti pravi probleme.

el si uradio clear cmos ?

Probaj sa update BIOS-a.....ali mislim da to nije to.....

Clear cmos sam uradio prvo jer je postojao password na bios-u. Poskidao sam sve komponenete osim procesora memorije i graficke i takodje sam pokusavao sa razlicitim instalacionim diskovima windows service pack 1 ali nista nije pomoglo. Neznam dali bi pomoglo da formatiram ceo hard disk ili se mozda procesor *****ao?

Posto je to komp mog drugara nisam sto posto siguran prilikom cega se zakucao ali rekao mi je da je njegova keva igrala neku bezveznu igricu tipa Bejeweld i da se iz cista mira zakucao i posle toga vise nije hteo da podigne sistem.

Neka keva objasni tacno sta je jos radila na kompu.
A jednostavno probaj i formatiranje. Kada ti sistem prsne, nikakva zamena hardvera ne moze da ga popravi do izuzev formata (starog i dobrog)...

Pa formatirao sam sistemsku particiju kod mene na kompu ali nista nisam dobio.

yotavg je napisao(la):
Meni to lici na crkavanje HDD-a.
Potpuno se slazem sa tobom yotavg. Reci nam koji je HDD u pitanju pa cemo ti predloziti dijagnosticki alat kojim ces da mu proveris integritet a i ne bih bilo lose da pokusas da odradis low level format tog hard diska, naravno prije toga bekapuj sve podatke.

Poslednja izmena:
Koliko mi se cini covek je rekao da je probao sa zamenom memorije.

Nazad
Vrh Dno