Šta je novo?

VELIKI PROBLEM

zhexy

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2008
Poena
304
Kupio sam super racunar...

intel e8500 hladjenje gladiator... to su mi podmetnuli cuje se kao kosilica ventilator je prso...
temperatura celog sistema je super.. ne ide iznad 45 stepeni

Kompijuter se cesto resetuje.. ponekad kad udjem u igricu a ponekad i ovako.. mislim da je u pitanju graficka..sistem nije jer sam 2xinstalirao i sp3 i last xp 20 i desava se opet.. neka pomoc? da skinem novi drajver? update bios?
graficka je asus ati 4850 ddr3 512 mb
maticna je asus p5q pro
ram je 2x2gb kingston hyperx na 800mhz
postavljeni su u prvi i treci slot na maticnoj..napajanje je cooler master 620 real power... kuciste centurion 690

i need help sta da radim sa resetom? sta da radim sto ventilator na glatiatoru tandrce... mogu li da ga sam promenim? ne isplati mi se a i ne mogu da cekam da vracam racunar natrag u BG gde sam ga i uzeo.. zivim u ns

hdd je WD 16mb 320 gb ali to i ne igra ulogu..

HELP

Čisto sumnjam da je grafa u pitanju a softwarski problem nije skoro sigurno... po meni mi to liči na loše napajanje (mada vidim da imaš solidno napajanje)...a cooler možeš lako da promeniš... imaš ovde par tema o menjanju kulera,potraži ih i pročitaj...

Čisto sumnjam da je grafa u pitanju a softwarski problem nije skoro sigurno... po meni mi to liči na loše napajanje (mada vidim da imaš solidno napajanje)...a cooler možeš lako da promeniš... imaš ovde par tema o menjanju kulera,potraži ih i pročitaj...
Kao po navici,vecina krivi napajanje !!! Da li "zamrzne" slika ili samo restart?
I Full skeniranje-kombinuj Av(NOD i jos jedan) i obavezno malwarebytes Anti-malware
II Proveri(ako mozes da otvoris kucsite od onih glupih nalepnica) da li je sve lepo povezano!?
III Dali menjao graficku i da li imas Tv karticu?

Prvo sve to,pa onda bios!!

Možda memorija pravi problem. Probaj da izvadiš jedan modul pa vidi...

Predpostavimo da je sve ostalo u redu
Proveri da li je strujni kabel od napajanja lepo udenut u napajanje. (da li se mnogo klati)
Imao sam slucaj kada bih jace udario o sto ili malo drmnuo kuciste sledi reset.

ljudi ovo nije moguce... 3x novi sistem... ako slusam winamp i dodje do reseta onako secka muzika par sec i ugasi se.. update sam bios.. dobio sam od druga najjnoviji xp.. menjao sam slotove 1-3 kombinacija.. i 2-4 kombinacija..
napajanje je najbolje u klasi.. 5 god garancije..

menjao sam voltazu od 1.6v do 2.1v.. mhz 667-800...

jednostavno ne znam boli me glava... skinuo sam update sa assusovog maticnog sajta....

ustekano je sve dobro.. masina je bruka jaka ali eto nesto ne valja.. ima li neko neki predlog? ne mogu da vracam pc na servis ide ng.. raspust par dana.. pikam wow.. dolazi mi gf.. namestio sam super net.. sta da radim? pokusao sam sve moguce... izvadim jednu lestvicu i opet isto... HELPPPPP

ponavljam komp sam licno sastavljao.. ekstra je.. a komponente su uskladjene.. maticna i graficka.. drug ima slicnu konfiguraciju igrom slucaju .. losija je nesto i sve mu radi...

pa nemama ideju sta da ti kazem ali ako ti secka tako pre restarta to ti je skoro sigurno pregrevanje neke kompomnente. e sad koje to je vec pitanje. moze da bude procesor ili grafa. jel ti lepo radi kuler na grafi? mozda ti je crko a da ti nisi ni primetio... negde sam procitao da Asus ima prob sa kulerima na 4850 i da hoce da crknu veoma brzo...

Jel Audio integrisan ili imas posebno?
Ako je posebno da nisi mozda preskocio disable u biosu?
Bas bedak pred praznike da te snadje.

probaj da izvadis jednu memoriju.i da menjas mesta za mem.

integrisana... igram wow raid naxx hc 8h i ne restartuje se.. drug ode na youtube ili facebook odmah restart.. upravo sam to primetio

a nekada samo stoji download preko opere i restartuje se...
graficka ne bi trebalo da je assus ima dobar cooler i ne greje se.. temperatura celog kucista (CPU, grafa, hard.. je manja od 40 stepeni)

e da.. primeio sam 2x kad izadjem iz igrice ili tako nesto desi se da se boje kao razmute znate ono sto se desava kad crkne graficka... ali resetujem pc i ok je... ne desava se toliko cesto mozda 1 u 2 dana...

eto preneo sam vam sve detalje i dalje mi treba POMOC jer sam uradio sve sto sam znao

pocnem download imam 1024mb kablovski i resetuje mi uvek jedva skinem 100mb za 15min

izvadio sam i jedan ram i menjao mesta sada mi stoji na 2-4

-Prvo resetuj BIOS na defaults.

-Zatim, pogledaj u Event Viewer-u da li postoje neki logovi kreirani neposredno pre restarta. Ako ih ima, da li se odnose na specificne servise, drivere i sl.

-Idi na My Computer > Properties > Advanced > Startup & Recovery i odcekiraj "Automatic restart"
Proveri da li ce ti izbaciti BSOD umesto restart-a.

-Pokreni Memtest/Goldmem sa Hiren's Boot CD-a (mislim da je 9.6 zadnji) i ostavi ih preko noci da drndaju, pa vidi rezultate.

-Probaj grafiku tvog drugara kod sebe na neko vreme i vidi da li ce se desavati isto.

-Probaj sistem bez Dial-up modema.

-Poslednje opcije su ti da probas drugarovu plocu kod sebe i/ili procesor.

Poslednja izmena:
ma cudno mi to.... upalim komp i odmah udjem u wow... masina radi savrsenoo.. nikada me nije dc u igrici.. cim pokrenem operu i pocnem da otwaram stranice i download resetuje se... kad mi se desilo ona kao``zapucavnjee``kad nece da se refreshuje vec se razmazuju boju ja hteo to screen shot ali postavio mi msg.. kao ne moze ctrkl+v u paintu sliku jer kao nema memorije.. i sada posto sam ja malo programiranje.. znam da moze da se naprise greska u kodu i da se memorija puni puni dok u jednom trenutku se ne napuni i resetuje se... to su logicke greske..

imam osecaj se to desava ovde.. ali posebno se resetuje kad se internet cacka prilikom ucitavanja nove stranice ili youtube..

da bar znam o cemu je problem..

isto tako mi nije jasno kako komp sam resetuje bios...
cudno.. imao sam raznih situacija ali ovo jos ne

ma cudno mi to.... upalim komp i odmah udjem u wow... masina radi savrsenoo.. nikada me nije dc u igrici.. cim pokrenem operu i pocnem da otwaram stranice i download resetuje se... kad mi se desilo ona kao``zapucavnjee``kad nece da se refreshuje vec se razmazuju boju ja hteo to screen shot ali postavio mi msg.. kao ne moze ctrkl+v u paintu sliku jer kao nema memorije.. i sada posto sam ja malo programiranje.. znam da moze da se naprise greska u kodu i da se memorija puni puni dok u jednom trenutku se ne napuni i resetuje se... to su logicke greske..

imam osecaj se to desava ovde.. ali posebno se resetuje kad se internet cacka prilikom ucitavanja nove stranice ili youtube..

da bar znam o cemu je problem..

isto tako mi nije jasno kako komp sam resetuje bios...
cudno.. imao sam raznih situacija ali ovo jos ne

komp ti resetuje bios samou slucaju da si preterao sa oc-om,to mi se isto desavalo samo sa vistom i firefox-om,isto savrseno radi ali cim odem na net nista...probaj update drivera za maticnu,nije do biosa vrati na poslednju stabilnu verziju,event viewer tamo nadji gresku pre restarta otvori IE i pokusaj preko guglia copy/paste komandom da pronadjes okvirno sustinu problema....dobro pazi ako si radio tweak mogao si napraviti interferenciju medju servisima i moguce je da si i tu nesto :type:

Isti problem kod mene. Ali identican, na Masini iz potpisa, stim sto je umesto Biostara i Gainwarda, uzeta Asus m3a-h hdmi.
Izvor: krljaju se sledee komponente. Modem, SB Live, Asus TV kartica.
Izvadio TV karticu, zamenio mesta modemu i Live-u, i vec dva dana radi kako treba.

vec sam poceo da se tripujem a mozda je struja slaba :)..

ma skinuo sam dobar drajver za bios sa asusovog maticnog sajta preko originalnog programa koji sam dobio uz graficku... nemam tv karticu i ne znam sta je u pitanju...

pokusacu sutra da update sve drajvere koje imam na PC... ne znam da li da probam update i drajvera za kablovski modem.. masina nije oc.. ali e 8500 laganica radi na 3.8HGHz zato sam ga i uzeo.. masina bi trebalo da je bruka jaka i stabilna ali...

sutra mi dolazi devojka valjda cu stici da pokusam i ovo sa drajverima...
skinuo sam drajver detective ali mi treba serial... prijavljuje mi tzv. 4 stara drajvera

problem mi je sto ne znam sta je u pitanju ram grafa ili maticna... sumnjam da je napajanje..

ako je ram kupicu 1gb novog rama da vidim hoce li se reset.. ako je maticna tu ne mogu nista.. a ako je graficka..

pre sam imao slucajeva na starudijama od masina da se sistem resetuje kad je uparen razlicit ram...

ali ovo je cudnije od obicnog reseta.. i jako je alergican na internet.. cim pocne da ucitava stranice boom reset..

WOW opusteno radi

novi drajver za graficku.. za chipset.. za integrisanu zvucnu...
sve zvanicne poslednje drajvere sam instalirao, sad cemo videti sta se desava

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno