Šta je novo?

Veliki problem sa Yettel-om. Molio bi za savet ili sugestiju

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
Naime moj problem je visegodisnji. Imam Yettel 3 broja i Yettel kucni internet. Dakle 4 ugovora. Placam im preko 15000 dinara mesecno i njihov sam korisnik na ovoj adresi vec preko 10god. Moj problem traje vise godina, moram reci da sam ispao glup a i lenj da menjam operatera misleci da ce ga resiti i ponovo produzio neke od ugovora medjutim sada je postao jednostavno neprihvatljivo. Dakle ja nemam protok interneta uopste vise. Ovaj problem je postajao sve gori i gori, recimo do pre 4 god sam na ovom netu mogao igrati online igre pa je to postalo nemoguce te sam prestao. Do pre 2 god sam mogao gledati YT bar na 720p bez prekida, pa je to postalo jos gore i gore. Sada trenutno u vecini dana ja nemogu ni da pregledam neki websajt bukvalno mu treba 5 minuta da otvori recimo slike na polovnim automobilima, YT nije moguce pustiti osim u 144p za muziku samo, recimo protok mi je vecinom od 0.2do2 na testu ili uopste ne moze da se uradi test, dakle nije upotrebljiv vise za nista. I da govorim o 4 broja, na svim je isto na mojoj lokaciji gde koristim ove usluge 10tak godina. Sve ovo sam redovno (bar jednom mesecno) prijavljivao kod njih kao i Ratel-u godinama i sve sto sam dobijao kao odgovor je da na mojoj adresi ja imam signala - MREZE..... Imam slike/video testova za zadnjih 3 godine (pravio sam ih i sacuvao misleci da ce resiti problem). Slao sam im i predlog sa zahtevom da im isplatim telefon koji imam i ugovore (koje imam na popustu bez telefona) da mi prekinu zbog ne mogucnosti koriscenja usluge interneta ali su odbili trazeci da im platim penale (tj razliku u popustu za svo vreme). Voleo bih da cujem misljenje i sugestiju oko ovog problema, jasno mi je da su oni postali smece otkako ne postoji ime Telenor i da nece resiti problem jer ga nisu ni pokusali resiti zadnjih godina, medjutim ovo prevazilazi svaku meru i razum. Par ugovora isticu za neki dan to cu da pogasim, medjutim ostala sva ostaju jos neko vreme a ja ne bih da placam nesto sto ne dobijam, dali ima smisla da dam sve ovo advokatu i da ih tuzim? Hvala jos jednom

Prilozi

• SmartSelect_20240915_212929_Gallery.jpg
    SmartSelect_20240915_212929_Gallery.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 50
  • SmartSelect_20240915_201149_Speedtest.jpg
    SmartSelect_20240915_201149_Speedtest.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 50
Žalba Ratelu.

2 puta sam se zalio Ratel-u koji ih je "naterao" da mi raskinu ugovor za kucni internet i to je bilo u januaru, medjutim oni su mi dali rok 7 dana da odem da raskinem ugovor a ja nisam bio u mogucnosti za tih 7 dana da odem, usput im je bio uslov da im platim ruter u celosti koji su mi dali a po nenormalnoj ceni (msm da je bilo u tom momentu jos 18 rata po 650din) nisu prihvatali ruter nazad samo novac. Kako oni posluju ustvari pokvareno, pretplata je nekih 650din i 650din mesecno je ruter. Priblizno ne mora biti tacno... Taj ruter ne kosta ni 30e nov...

4G internet je postao beskorisan bez nabavke uredjaja koji podrzava cat.7 standard. Brzina je postale previse niska ili nikakva na cat.4 ruterima, tipa huawei b311 ili zte mf283. Imas na tu temu dosta komentara u podforumu za mobilnu telefoniju.

To je tehnicki komentar zasto je toliko spor 4g internet, ali nije praktican rezime sta da radis sa ugovorom koji imas.

Poslednja izmena:
4G internet je postao beskorisan bez nabavke uredjaja koji podrzava cat.7 standard. Brzina je postale previse niska ili nikakva na cat.4 ruterima, tipa huawei b311 ili zte mf283. Imas na tu temu dosta komentara u podforumu za mobilnu telefoniju.

To je tehnicki komentar zasto je toliko spor 4g internet, ali nije praktican rezime sta da radis sa ugovorom koji imas.
Čovek priča za kućni internet.

Pricam za
1. kucni internet Sa njihovim modemom
2. Najveci Total paket sa s23 plus
3. Najveci total paket sa Samsung s10 lite
4. Neki manji paket sa Samsung a34

Na nijednom mi ne radi internet. Menjao na 3g na 4g (5g i nema) protoka nema ili ima neupotrebiljvo. Donekle upotrebljiv internet imam nocu od 2 do 5 sati i to je to. Dakle po mom misljenju mreza preopterecena. Signal ima full...

Ponovis proces prigovora, ali ako stoji u ugovoru da otplacujes rate za ruter preko njih moras ga u celosti isplatiti. Ako je preko mobi banke onda nastavljas da placas rate i raskidas uslugu.

PS Ako mislis da uzmes internet kod drugog provajdera, proveri prvo kako radi na tvojoj adresi da ne prodjes kroz isto…

Ponovis proces prigovora, ali ako stoji u ugovoru da otplacujes rate za ruter preko njih moras ga u celosti isplatiti. Ako je preko mobi banke onda nastavljas da placas rate i raskidas uslugu.

PS Ako mislis da uzmes internet kod drugog provajdera, proveri prvo kako radi na tvojoj adresi da ne prodjes kroz isto…
Ponovio sam proces 20 puta za 4 broja kod njih a kod ratela 4 puta za zadnjih god dana. Ovo traje mnogo dugo. Problem je sto je do pre nekog vremena protokk radio kako tako. Sad uglavnom ne radi uopste. Prigovor su slale i komsije koje imaju njihov broj... medjutim svi imaju adsl ili drugu konekciju kuci pa ne obracaju paznju previse na mobilni. Ovi su verovatno nakacili gomilu korisnika na mali kapacitet mreze, mozda im se ne isplati tu ulagati dalje pa teraju a ovce placaju....

Pošto si već probao sa žalbama Ratelu bez uspeha, na tvom mestu ja bih poraskidao ugovore kako koji ističe i progutao celu stvar, jer angažujući advokata samo se izlažeš dodatnim troškovima sa neizvesnim ishodom. Ne znam u čemu im je zapravo problem ali tu očigledno nema rešenja, ako ti Ratel ne pomaže, ne vredi. Ako si se baš zainatio, posle svih tih godina ''čašćavanja'' Yettel - u za nepostojeću uslugu, pa bi da potrošiš još, probaj sa tužbom, dokaze imaš, ne bi bilo loše da imaš i sačuvanu e-mail korespondenciju sa njima, ako je iste bilo - probaj sudski. Svakako će potrajati iako je sve na tvojoj strani na prvi pogled.

На први поглед (и на други 😃) ти јеси у праву али вероватно нећеш успети да истераш ништа. Прихватио си услове уговора и узео рутер на рате. Кажеш и сам да су ти понудили раскид али да исплатиш рутер, али ти ниси нашао времена и не би да исплатиш рутер.. Па не можеш сад очекивати неко магично решење. Како који уговор истекне, пређи код другог оператера, ако је неки други бољи на тој локацији.

Имао сам сличан проблем са Теленором, у селу су се повремено дешавали проблеми са мрежом који су некада трајали и месецима и никада нису реаговали на моје жалбе, и жалбе других корисника из села.

Долазили су чак и проверавали мрежу са неким уређајима по селу, али проблем је одлазио и долазио не везано за њихове интервенције 🤣

И то се тако спорадично дешавало годинама, све до пре 2-3 год, док се нису стекли услови да поставе нормалну базну станицу која од тад ради без проблема.

Veci problem vidim da je tvoja ne azurnost i nevoljnost da isplatis uredjaj i sam sebe negiras.
Imao si pravo da raskines ugovor u Januaru sto kako tvrdis nisi mogao da uradis, ali imao si fore ceo Februar da to uradis za sve brojeve samo na konto poskupljenja cene usluga. No, ni tada nisi uradio ali da skratim, u svakom momentu to mozes da uradis i dalje jer na lokaciji namas brzinu vecu od 4Mbps sto ti ide u prilog.

Da zakljucimo, bazna stanica je preopterecena i to oni znaju jer im je to obaveza, tvoje pravo je da raskines zato sto ti to ne odgovara. Da li ces to pravo iskoristiti na tebi je.

"Brzina kod mobilne mreže​

U novom Pravilniku definisana je minimalna brzina preko mobilne LTE mreže, koja iznosi 4 Mbps download i 1 Mbps upload.

U prethodnom Pravilniku bila je definisana brzina od 128 Kbps download i 64 Kbps upload.

Karakteristike mobilnog Interneta​

Operator je u obavezi da pre zaključenja ugovora sa Korisnikom istog obavesti o karakteristikama mobilne telekomunikacione mreže, projektovanim maksimalnim, minimalnim i očekivanim brzinama pristupa Internetu na lokaciji korisnika, omogući Korisniku uvid u mapu pokrivenosti signalom mobilne mreže, obavesti korisnika o postojanju mogućnosti da ugovori probni period za korišćenje usluge mobilnog Interneta, kao i da brzine pristupa Internetu mogu biti umanjene usled terminalne opreme koju poseduje korisnik (ukoliko ista ne podržava maksimalne brzine na LTE mreži). "

U svakom momentu mozes da podrzis Efektivu i da pitas njih za vise saveta u ovakvoj situaciji, ako ti gore navedeno nije dovoljno.

Iplacivanje rutera nije problem. Problem su ostala 3 broja koja treba da imaju neogranicen internet a u stvari nemaju protok na mojoj adresi.... zivim u gradu, sva tri broja su sa 50% popusta (ugovor 2 godine, ostalo jos otp 1god). Ja mogu da raskinem te ugovore ali moram da im platim za svo vreme sve razlike jer se popust ukida i plus sve pretplate po punoj ceni za ostalih god dana... Dakle kako sam ja njih razuemeo treba da platim za svaki broj ovako:

3broja x 50% x12 proslih meseci (60kdin)
3 broja x 12 x 100% za narednih 12 meseci
Sto cirka iznosi 1500eur

Oni su majstori manipulacije. U slucaju da usluga nije saobrazna ne placas nista! Tvoj slucaj!
Ako to ne mozes da dokazes, onda ti se ostavlja na volju da li ces da platis razliku na prvih 12 meseci ili preostale pretplate, nikako i jedno i drugo.

Poslednja izmena:
Iplacivanje rutera nije problem. Problem su ostala 3 broja koja treba da imaju neogranicen internet a u stvari nemaju protok na mojoj adresi.... zivim u gradu, sva tri broja su sa 50% popusta (ugovor 2 godine, ostalo jos otp 1god). Ja mogu da raskinem te ugovore ali moram da im platim za svo vreme sve razlike jer se popust ukida i plus sve pretplate po punoj ceni za ostalih god dana... Dakle kako sam ja njih razuemeo treba da platim za svaki broj ovako:

3broja x 50% x12 proslih meseci (60kdin)
3 broja x 12 x 100% za narednih 12 meseci
Sto cirka iznosi 1500eur
Plaćas ILI jedno ILI drugo, ne oboje

Da ali oni meni odgovaraju na reklamacije da ja imam SIGNAL... ja ne govorim o signalu nego o internetu.. dakle oni ne priznaju da ovde postoji problem i samim tim nema uslova za raskid po bilo kom osnovu gde su oni krivi...

Moram dodati da mi je bolje radio 56k modem pre 20 godina. Ove testove nema smisla raditi vise jer uglavnom i ne rade, evo ulazim na ovaj sajt bukvalno 10 minuta.... izvinjavam se ako se ovo postuje duplo jer klikcem kao majmun a nista se ne desava. Sto se tice placanja zvao sam i i placam i jedno i drugo a ne samo jedno... i da kazu da neki telefon koji imam na rate Mobi moram prvo da otplatim....i da snimio sam razgovor mada kazem i to nije problem planiram da ga otplatim u celosti

Prilozi

• SmartSelect_20240916_202317_Chrome.jpg
    SmartSelect_20240916_202317_Chrome.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 26
  • SmartSelect_20240916_202205_Speedtest.jpg
    SmartSelect_20240916_202205_Speedtest.jpg
    29.3 KB · Pregleda: 25
mobilni telefoni nemaju svuda isti signal, zavisno od mreze. A ako si vec znao da u stanu nemas signal yettela, zasto si sklapao ugovore sa njima ? Zasto kucni net ??? Zar nemas nikakav drugi izbor ? Za kucni net mozes da ih otkacis, jednostavno im kazes - nema usluge nema para. Ali za telefone ne mozes jer ih ne koristis samo kod kuce. A signal kod kuce mozes i pojacati nekom spoljnom antenom i gsm pojacivacem signala, u krajnjem slucaju. Kupi pripejd sim kartice drugih provajdera i isprobaj, pa odluci sta bi bilo najbolje u tvom slucaju, ne moa ni sve kod istog provajdera. Ako imas mogucnost za bilo koju kablovsku, svaka je bolja od mobilne mreze.

mobilni telefoni nemaju svuda isti signal, zavisno od mreze. A ako si vec znao da u stanu nemas signal yettela, zasto si sklapao ugovore sa njima ? Zasto kucni net ??? Zar nemas nikakav drugi izbor ? Za kucni net mozes da ih otkacis, jednostavno im kazes - nema usluge nema para. Ali za telefone ne mozes jer ih ne koristis samo kod kuce. A signal kod kuce mozes i pojacati nekom spoljnom antenom i gsm pojacivacem signala, u krajnjem slucaju. Kupi pripejd sim kartice drugih provajdera i isprobaj, pa odluci sta bi bilo najbolje u tvom slucaju, ne moa ni sve
mobilni telefoni nemaju svuda isti signal, zavisno od mreze. A ako si vec znao da u stanu nemas signal yettela, zasto si sklapao ugovore sa njima ? Zasto kucni net ??? Zar nemas nikakav drugi izbor ? Za kucni net mozes da ih otkacis, jednostavno im kazes - nema usluge nema para. Ali za telefone ne mozes jer ih ne koristis samo kod kuce. A signal kod kuce mozes i pojacati nekom spoljnom antenom i gsm pojacivacem signala, u krajnjem slucaju. Kupi pripejd sim kartice drugih provajdera i isprobaj, pa odluci sta bi bilo najbolje u tvom slucaju, ne moa ni sve kod istog provajdera. Ako imas mogucnost za bilo koju kablovsku, svaka je bolja od mobilne mreze.
Procitaaj sta sam ispisao, ja imam pun signal ali nemam protoka interneta u 70% dana. Stavise Paypal, Autoscout i slicni sajtovi me odbijaju zbog "nesigurne" konekcije. Umalo sam sam sebi zakljucao Paypal danas. Internet je radio do pre god dana (sporo ali je radio) sad ne radi uopste vise iliti ponekad, posto mi je mnogo vremena i zivaca pojeo snimao sam svakog dana i radio testova. Problem je sa mrezom, i kada imam nekog jadnog protoka ukoliko bilo ko na nekom drugom yettel broju ima aktivan poziv taj protok nestane na svim ostalim brojevima i svakakve druge probleme...
Evo mog testa a i trebalo mi je 15 minuta da uploadujem ovaj story:

Poslednja izmena:
Procitaaj sta sam ispisao, ja imam pun signal ali nemam protoka interneta u 70% dana. Stavise Paypal, Autoscout i slicni sajtovi me odbijaju zbog "nesigurne" konekcije. Umalo sam sam sebi zakljucao Paypal danas. Internet je radio do pre god dana (sporo ali je radio) sad ne radi uopste vise iliti ponekad, posto mi je mnogo vremena i zivaca pojeo snimao sam svakog dana i radio testova. Problem je sa mrezom, i kada imam nekog jadnog protoka ukoliko bilo ko na nekom drugom yettel broju ima aktivan poziv taj protok nestane na svim ostalim brojevima i svakakve druge probleme...
Evo mog testa a i trebalo mi je 15 minuta da uploadujem ovaj story:

Postoje više mogući opcija koje stvaraju ovaj problem. Prva da je bazna stanica preopterećena, ako si u centru grada gde guzva u većini dana. Druga opcija da postoje dosta prepreka koje ometaju signal, dok stigne do tvog stana. Treca opcija, da je zgrada ima veliku kolići armiranog gvožđa koja je ometac signala.

menjaj provajdera

Nazad
Vrh Dno