Šta je novo?

veliki problem sa sortiranjem fajlova narezanih za Nerom. Pliz help :P

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Poz!

Prije 2-3 mjeseca sam presao sa Win XP i Nero 7 za Win 7 i Nero 2014 (Nero Burning Rom 15.xxxx). Tek juce sam skontao da ima veliki problem sa narezanim serijama, jer ih sve arhiviram na DVD-u. Naime, iako u Total Commanderu sve fajlove fino preimenujem u formatu:
<naziv serije> sXXeYY
i iz Windowsa sve izgleda savrseno sto se sortiranja tice, ali kad ubacim u kucni DVD plejer (1 Samsung, 1 LG, 1 Sony), fajlovi su sortirani maltene nasumicno (vidi attachmente). Cak stavise, kad narezem iste fajlove ponovo (drag&drop metoda), redosled fajlova bude opet drugaciji :wall:

Gdje grijesim, kako da sredim ovaj clusterfuck? :trust:

Prilozi

• IMAG1926.jpg
    IMAG1926.jpg
    957.3 KB · Pregleda: 196
  • IMAG1927.jpg
    IMAG1927.jpg
    1 MB · Pregleda: 141
  • IMAG1928.jpg
    IMAG1928.jpg
    924.8 KB · Pregleda: 133
Kad ubacis disk u win7 kako ti se na my computer prikazuje?

sasvim normalno, jednostavno je win7 podesen da po defaultu sortira po nazivu fajla... Ovakav redoslijed ne mogu da repliciram u Windowsu. Mozda plejeri redjaju epizode po redosledu kako su fizicki narezane na disku (ali kako to da provjerim?)

Па раздеси и нека показује без сортирања, то ваљда може. Да ли си код резања додавао редом по имену или другачије па је он тако и нарезао? Шта се деси ако додајеш за резање фајл по фајл и онда режеш?

kako da "razdesim" i sta? :-/
Kod rezanja samo selektujem odgovarajuce fajlove i uradim drag&drop u Nero. Fajl po fajl nisam probao da dodajem, planiram, ali to kao trajno rjesenje nece moci, nemam zivaca 1 po 1 fajl da dodajem (npr. za jednu sezonu komedije od 24 epizode, to je 48 fajlova :p )

Па раздеси Total Commander, Windows Explorer или чиме си већ гледао па провери како показује на харду а како на нарезаном диску. Да ли Nero добро сортира у десном и левом прозору? Нисам одавно палио плејер, да нема он неко сортирање?

Па раздеси Total Commander, Windows Explorer или чиме си већ гледао па провери како показује на харду а како на нарезаном диску. Да ли Nero добро сортира у десном и левом прозору? Нисам одавно палио плејер, да нема он неко сортирање?

ja i ti ili se ne razumijemo, ili ne citas sta sam napisao:
sortiranje na PC-u je normalno, jer su fajlovi pravilno oznaceni.
sortiranje na kucnim DVD plejerima (probano na 3 komada) je pogresno, bez obzira na pravilno numerisane fajlove (vidi screenshotove!).

Inace, imam 35 godina, od toga komp 30, i jos nisam cuo za pojam "razdesavanje"...

Možeš probati sledeće.
Uzmi nekoliko fajlova, smesti ih u dva tri foldera i iz windows explorera ih (za početak iz njega) ručno preimenuj na način kako si navikao.
Nareži onda sa Nerom (i još jednom starijom verzijom istog), CDBurner XP-om i sa još jednim ili dva programa dotičan materijal pa pogledaj da li i koje diskove učitava kako bi trebalo.

sortiranje na PC-u je normalno, jer su fajlovi pravilno oznaceni.

Inace, imam 35 godina, od toga komp 30, i jos nisam cuo za pojam "razdesavanje"...
Појам раздешавање је супротан подешавању а да ли га неко користи немам појма. ;)

Сортирање је нормално јер си написао зашто је тако:
jednostavno je win7 podesen da po defaultu sortira po nazivu fajla
Ако је подешено да сортира по називу, ти онда подеси да не сортира никако него да прикаже фајлове онако како су наређани без обзира на имена. Као што можеш да их сортираш по величини, датуму ... можеш и да подесиш да их не сортира ... тј раздесиш сортирање. ;) За Windows Explorer не знам јер то обично користим само да покренем инсталацију ТС-а који може да прикаже несортиран списак.
Ако се поклапа са оним што приказују плејери, онда да трагамо даље.

П.С. Комп (свој) имам мање од 10 година али се тиме професионално бавим отприлике од 1981. године ... ако је нешто битно. ;)

Fajlovi u file sistemu su složeni po redosledu dodavanja, odnosno kreiranja. Idi u cmd prompt, pa idi u folder sa serijama i pokreni komandu dir.
Trebalo bi da ispiše fajlove po redosledu bez ikakvog sortiranja. Pretpostavljam da će redosled biti isti kao i na dvd-u onako kako ih player prikazuje.

Fajlovi u file sistemu su složeni po redosledu dodavanja, odnosno kreiranja. Idi u cmd prompt, pa idi u folder sa serijama i pokreni komandu dir.
Trebalo bi da ispiše fajlove po redosledu bez ikakvog sortiranja. Pretpostavljam da će redosled biti isti kao i na dvd-u onako kako ih player prikazuje.

now we're getting somewhere! B-)

upravo tako! I ja sam na ovo sumnjao! Sjecam se da je Nero DiscSpeed prilikom skeniranja diska prikazivao fajlove po fizickom redosledu, probao sam bas to danas, ali prilikom skeniranja izbaci samo "unknown file system" i zavrsi sken normalno. Sad jos da vidim kako da natjeram Nero da fizicki poredja epizode kako valja i trebuje :-/

Kad praviš kompilaciju, napravi folder u Neru pa onda dodaj fajlove jedan po jedan u redosledu koji ti odgovara.

budalastina... Sad sam probao sa RW diskom... Kad odradim drag&drop, ranije sam mogao bilo koji selektovani fajl da "dohvatim", sad moram da hvatam za prvi... Vidjecu da li Nero ima svoj forum i tamo neko detaljnije objasnjenje i rjesenje... Svakako glupost...

doslo vrijeme kad slabo ko vise koristi Nero i reze ista, pa je malo i uporednih iskustava :d

Da budem iskren, začudio sam se kad sam pročitao da koristiš Nero.

Прескуп? Прегломазан? Ја сам се тога одавно решио, користим ImgBurn чак и на линуху мада тамо има пристојних програма.

Overbloated za ono što mi treba.

U zadnje 3 godine se intenzivno bavim rezanjem (najvise na BluRay diskove) jer nemam ni najmanje poverenja u HDD-ove, no to je druga prica. Imam nero, neki prastari koji je osakacen, tj ima samo opciju rezanja razlicitih diskova (CD,DVD,BD) nikakve druge dodatke i to je to. Plejer mi uvek sortira po imenu tako da nemam problema, mada sam se susretao sa plejerima koji sortiraju prema vremenu skladistenja na portabilni medij (citaj CD,DVD,BD,USB). I iz iskustva kazem da nero (bar ovaj moj) reze po kriterijumu dodavanja u burning listu. Tako da obelezi prvi fajl (S01E01) drzi shift i strelicu dole, kada ih sve obelezis idi desni klik na prvi i kliknes select (add/open) i onda rezes. Tokom rezanja u nero-u pise koji fajl trenutno reze, pa prati kojim redom ide. Trebalo bi da je redosled ubacivanja. Ovo isprobaj na DVD-RW disku da ne bacas obicne DVD-R diskove

Чини ми се да се проблем јавио код преласка са Nero 7 на новији Nero 2014 и да је раније радило како се и очекује. Можда је лакше решење да се врати Nero 7 него да се тражи решење и мењају навике. Ја сам одавно престао да користим тај програм, он има само два детаља које немају други (тј мислим да K3b може нешто од тога па бих могао да оверим) а и даље чувам верзију 7 која ради солидно. Код инсталације изаберем само само основни програм и не заузме превише ... мада ми је ImgBurn шампион са 3,5 мегабајта.

Da budem iskren, začudio sam se kad sam pročitao da koristiš Nero.
Nero, Winamp i jos par "dinosaurusa". Do sad nisam imao razlog da mijenjam... Inace, ne instaliram one kompletne ultimate pakete, vec skresane verzije
U zadnje 3 godine se intenzivno bavim rezanjem (najvise na BluRay diskove) jer nemam ni najmanje poverenja u HDD-ove, no to je druga prica. Imam nero, neki prastari koji je osakacen, tj ima samo opciju rezanja razlicitih diskova (CD,DVD,BD) nikakve druge dodatke i to je to. Plejer mi uvek sortira po imenu tako da nemam problema, mada sam se susretao sa plejerima koji sortiraju prema vremenu skladistenja na portabilni medij (citaj CD,DVD,BD,USB). I iz iskustva kazem da nero (bar ovaj moj) reze po kriterijumu dodavanja u burning listu. Tako da obelezi prvi fajl (S01E01) drzi shift i strelicu dole, kada ih sve obelezis idi desni klik na prvi i kliknes select (add/open) i onda rezes. Tokom rezanja u nero-u pise koji fajl trenutno reze, pa prati kojim redom ide. Trebalo bi da je redosled ubacivanja. Ovo isprobaj na DVD-RW disku da ne bacas obicne DVD-R diskove
tako sam sad i probao, i makar iz CMD (dos prompt) ih sad cita OK. Ali generalno smor, mada navici cu se
Чини ми се да се проблем јавио код преласка са Nero 7 на новији Nero 2014 и да је раније радило како се и очекује. Можда је лакше решење да се врати Nero 7 него да се тражи решење и мењају навике. Ја сам одавно престао да користим тај програм, он има само два детаља које немају други (тј мислим да K3b може нешто од тога па бих могао да оверим) а и даље чувам верзију 7 која ради солидно. Код инсталације изаберем само само основни програм и не заузме превише ... мада ми је ImgBurn шампион са 3,5 мегабајта.
Padalo mi je na pamet da nadjem neki Nero 7 portable i njega stavim. Sto se tice ove 2014 verzije, svidja mi se ova "SecurDisc Surface Scan" opcija za verifikaciju, desavalo mi se da disk prodje verifikaciju, ali da su neki fajlovi vec posle rezanja osteceni (citljivi, ali osteceni). Ova opcija bi (barem teoretski) trebala i na to da ukaze...

Ja tako stalno rezem vec godinama, msm kako sam opisao. Koristim Nero Burning ROM 10 (~20Mb) vec par godina i nikakvih problema nemam.

Nero, Winamp i jos par "dinosaurusa". Do sad nisam imao razlog da mijenjam... Inace, ne instaliram one kompletne ultimate pakete, vec skresane verzije
Диносауруси су одавно изумрли. ;) Конкретно, ImgBurn и foobar2000, оба су по нешто преко 3,5 мегабајта и нема бољих.

stavih Nero 11 portable na download listu, pa da probamo (Nero.Burning.ROM.11.Portable.32bit.64bit.Multilingual-PAF)

Za WinAmp, prije svega slusam streaming radio (npr French Kiss FM), tako da mi dogovara, a drzim ga u onom "windowshade" modu stalno...
windowshade6kh.jpg

Minimalizam, cak nemam ni ovaj donji prozor :) Lijepo saradjuje i sa mojom Logitech G15 tastaturom out of the box (kako komande, tako i prikazivanje informacija o onome sta slusam), pa ne vidim neki razlog za prelazak na npr. foobar (koji sam nedje daaaavno probao).

No, da ne idem previse u off

Prilozi

• windowshade6kh.jpg
    windowshade6kh.jpg
    13.9 KB · Pregleda: 38
Imao sam nekada davno i ja taj problem sa čudnim sortiranjima. Rezao sam MP3 CD za slušanje na jednom no name discman-u, i nikako nisam provalio kako discman uopšte sortira fajlove. Delovalo je skroz besmisleno.

Tek čitanjem iz dos-a sam dobijao listu identičnu onoj koju je video discman.

Problem sam rešio kada sam počeo fajlovima na disku da ubacujem redni broj na početak naziva file-a. Tek tada su bili smisleno poređani.

u ovom slucaju mislim da ni to ne bi pomoglo, ali eto, lakse mi je samo da pazim kad radim drag&drop, nego ostale prepravke da radim (konkretno za serije vec radim preimenovanje u formatu
<naziv serije> sXXeYY )

Nazad
Vrh Dno