Šta je novo?

Veliki problem sa SBB internetom

radim na moju zalost...pa kad budem saznao tacno javicu, sef mi rece da se mreza "pegla" da izdrzi to sve...pa ono sta znam uskoro- na jesen

Poslednja izmena:
radim na moju zalost...pa kad budem saznao tacno javicu, sef mi rece da se mreza "pegla" da izdrzi to sve...pa ono sta znam uskoro- na jesen

A da ne "peglate" nesto danas, mozda :trust:

Kod mene je zadnjih sat vremena slicna situacija kao kod kolege sto je otvorio temu samo sto se kod mene signal gubi i vraca u rasponima od 30 sec...

power level ti ne valja...

treba da je do -11...mada nije strasno

Koji si deo grada?...tebi je sigurno neka pasiva u pitanju...a iz mog iskustva moze biti 1000 stvari...

Konektori, "pukao" neki tap, odnosno skretnica-razdelnik...pojacalo otislo u zasicenje nije umereno na 102dB sa 98dB...ili jednostavno oslabio signal koji dolazi do tebe pa cas imas imas cas nemas pa nema dovoljnu jacinu signala da se stabilno nakaci...

Internet i D3 su mnogo osetljiviji po pitanju signala od obicne kablovske, ne valjda ni preslab ni prezasicen signal.

A sto se tice neta i vrelih dana, da vam skratim muke i nagadjanja...SBB(za koji nazalost radim) ima vrhunsku opremu, od pojacala i pasive do svega ostalog, ali na visokim temperaturama preko leta smanjuje se provodnost sto utice na slabljenje siganala, a SBB s obzirom da drzi 90% grada sa nekih 700 000 korisnika ne moze savrseno da odrzava mrezu i ako je uradjena solidno kvalitetno...

a sto se pinga tice ne mora biti problem u racunaru...tu je u pitanju "umeravaje" pojacala...tebi net na raznim merenjima moze biti savrsen i ping 20-30 al odes na server neke online igre a ping astronomski...

Bas sam imao takav slucaj prosle nedelje na senjaku...neki klinac lesi se od kantera i ping mu velik, net savrsen al se zali sto mu seckaju oline igre...obicno se ne cimamo oko takvih reklamacija al ovo je bilo nesto vanredno...

Sve u svemu vi ljudi koji ste na SBB-u niste ni svesni kako vama net moze biti savrsen da mi koji radimo na mrezi hocemo da se cimamo u sitna creva :p jer mreze to omogucava u dobrom delu grada.

pozdrav

Otkud ti informacija da Sbb ima 700.000 korisnika? :smash: Da nisi omasio za jednu nulu?

Poslednja izmena:
Upravo tako...

@G@W ko zna sta je ne radim vidikovac licno pa ne znam...moguce je svasta...

А јел имаш можда информацију кад ће Миљаковац добити кабловски нет пошто је СББ купио несраћни Алзовеђо?

Aj pitacu danas na poslu pa ako saznam nesto javljam.

Signal mi se pre mesec dana bukvalno prepovolio, u proseku oko 0.85Mbita (paket 1.5Mb)

Menjao konektore, spliter i opet isto.

Dobio sam email od SBBsupporta da je sve OK.

Ovako izgleda signal:

Poslednja izmena:
Po ovim parametrima rekao bih da imas dobar signal. I da to nije problem. Gde si inace merio brzinu? Odradi merenja ne sbb-ovom forumu. forum.sbb.rs/brzinomer

Radio sam i na SBB forumu i na Speedtest-u.

Na SBB ok 0.7Mb.

Na Speedtest oko 0.9Mb.

Da li je moguce da nisam dobro "odradio" spliter i kontakte?

Mozda imas problem sa kompom? Mozda imas neki veci upload koji ti gusi download. Jesi li probao sa drugim kompom? Koji OS je u pitanju? Mozda su neke viruscine. Kakav ti je ping. Odradi ping ka googlu pa vidi koji su rezultati.

Poslednja izmena:
Ima jos jedna fora sa kojom eliminises da je problem operativni sistem odnosno komp. Dignes preko cd neku live verziju Linuxa i odradi test i vidi da li se brzina promenila. Ima i varijanta da se instalira linux na usb i da butujes preko njega i onda ponovi merenje. Ukoliko ti je brzina ista kao i pre znaci da problem nije do kompa ili OS-a. Suzio si problem na signal, kablove u stanu (tu spadaju i spliteri i ostale zezalice) i na modem.
Ajd, pa polako. :D

Jel moze hint koji i kakav Linux?

Pogotovo da je sto manji jer mi je net u raspadu :)

Ipak je problem bio do F-konektora.

Posle druge zamene je sve proradilo.

Srdjane, hvala na savetima :)

Ozb? F konektor ti gusio brzinu... : )

Super si nashao kvar bez instrumenta.

Da su ovi tvoji to stavili kako treba... Obican F konektor me zab'o :)

hehehehehhe ne verujem da sam ja bio :)

Pazi nije mi jasno kako F konektor moze da zeza ista...to je samo metalni nastavak koji spaja dva kabla...

Mozda je tebi bio u pitanju neki od konektora koji su spojeni tim F-om pa dok si menjao mozda si malo mrdnuo...pa je napravilo kontakt...srednja zila hoce da oksidira od vlage pa da opadne provodnost...a imaju i neki kablovi cija je izolacija srednje zile onaj polivinil sto je nekako lepljiv pa se desi da kad se izoluje zila dok se priprema za konektor, ostane malo te izolacije po provodniku pa hoce i to da zeza...

A mozda je i taj F zezao fabricki...

Pa taj konektor naravno da ne moze da zeza. Bice varijanta da kad je pregledao kablove da je malo bolje dotegao ili nesto slicno i sad ima bolji kontakt. Bitno je da je resio problem i da je zadovoljan brzinom.

Po ovim parametrima rekao bih da imas dobar signal. I da to nije problem. Gde si inace merio brzinu? Odradi merenja ne sbb-ovom forumu. forum.sbb.rs/brzinomer

Shta je sa ovim brzinomerom? Imam 6mb paket a brzinomer mi pokazuje chas 4mb chas 15mb... :crash:

Testovi na speedtest.net-u su:

server u BG-u: Ping 54ms, DL 6mb, UL 0.3mb

Server u Sofiji: ping 190ms, DL 40mb, UL 0.3 MB

WTF???

Ponovio sma testove vishe puta i rezultati su isti

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno