Pokusavao sam da nadjem odgovore na ovom forumu, ali nazalost i pored odlicnog kvaliteta samog foruma, adekvatno resenje nisam nasao pa sam odlucio da predstavim moj problem. Radi se o racunaru sa maticnom plocom na koju nije moguce direktno prikljuciti SATA HDD, pa sam ubacio SATA kontroler, koji ispravno radi. Problem je u tome sto sam pokusao, i jos pokusavam da ubacim dva HDD od 160 GB, marke DiamondMax Plus 9 SATA/150 HDD\ koji su se nalazili na drugom racunaru, i gde su normalno radili,ali direktno ukljuceni na maticnu plocu. Na tom racunaru oni su se pojavljivali kao JEDAN HDD. Na njemu se nalazilo brdo podataka (oko 300GB zajedno) ali prebacivsi na drugi racunar, on daje informaciju da HDD treba formatirati, a podaci se na njemu ne vide. I pojavljuju se kao DVA razlicita. Ono sto mene zanima, iz kog razloga se podaci ne vide, i da li po tom pitanju moze nesto da se uradi. Operativni sistem na racunaru je WINXP Professional 2002 SP, a ploca ja AMD Semprom 2400+. Ako neko moze da mi pomogne, bio bih mu unapred zahvalan.