Šta je novo?

VELIKI problem sa grebovanjem video snimka sa VHS-a !!!

MZ

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
604
Imam dva problema sa grebovanjem video snimka sa VHS kaseta, prvi problem je u tome sto se javlja bela pruga skoro preko celog ekrana i to u svim programima sa kojim sam probao, a bez obzira kako povezem video sa racunarom (composite ili SVHS) isti slucaj, mada moram priznati da mi se to ranije nije desavalo, ali u zadnje vreme je pocelo prvo samo malo na po par sekundi, a sada tokom celog snimka. Drugi problem je takodje poceo od skoro a to je kada video povezem preko SVHS ulaza javlja mi se mreze na slici, a sa composit ulazom slika je kristalno jasna. U fajlu koji sam poslao su slike na kojima mozete videti u cemu je zapravo moj problem, stvarno vise neznam sta da radim, trebam pomoc.
P.S. Masina na kojoj radim je Abit NF7-S, AMD XP1700+, Maxtor D740L 40Gb, Gainward GF2 Ti ViVo GS, 512Mb DDR PC333, Win 2000 Pro + SP3 (NTFS), driver-i za za graficku su 44.03, a WDM driver-i 1.2.
VCR: National J20 VHS i Telefunken SVHS HiFi.
Pozdrav i unapred hvala za pomoc.

!!!

Ajmo ljudi pomagajte, ili i vi neznate u cemu je problem. Ja sam sve zivo i nezivo probao i nista (menjao sam i WDM drajvere i detonatore, probao sa drugim kablovima, sa jos jednim VCR-om Samsung) i uvek isti problem.
Dajte neke savete,

Sto se tice mrezice rekao bih da je do kabla, karakteristicno kada je los kabl.
Sto se tice bele linije, prvi put vidim tako nesto. Nemam iskustva sa tim karticama, neznam dal imaju podesavanja PAL-NTSC...

!!

Pozdrav merline,
i ja sam prvo pomislio na kablove, ali probao sam sa par komada i sve je isto a moram da naglasim da se to ranije nije desavalo sa istim tim kablovima, a sto se tice kartice ima podesavanje za PAL-NTSC ali je u oba slucaja isti problem, u pocetku kada je pocelo da zeza samo malo uglavnom na samom pocetku na par sekundi pomislio sam da je kaseta na pocetku ostecena i da zbog toga pravi belu prugu, ali sada sam grebovao kasetu od 80min sa original kasete sa odlicnim snimkom i kada sam je radio prvi put sve je bilo Ok! ali sada treba ponovo da je izgrebujem a ono se javlja bela pruga na svih 80min koliko traje kaseta (od pocetka do kraja bez prekida), i sada stvarno neznam u cemu je fora.
pozdrav

Vrh Dno