Šta je novo?

Veliki problem sa AsRock RX 6600xt, ogroman pad FPS-a

Mozda pomogne apdejt biosa ploce.

PRIME A320M-K BIOS 6202

Version 6202

10.73 MB

2023/07/27

Improve system compatibility

Jeste probali u drugom PC?

Meni pada na pamet da u BIOSu možda nije dobro podešen broj PCIe linija. Vidi da li nešto oko toga možeš pronaći.
Nisam baš stručan da ti kažem koliko i kako treba da stoji ali neki print screen za pocetak pa će ostali uskočiti...

GPUz je poprilicno tacan sto se tice iscitavanja PCIe linija, njemu stoji x8 gen 3.0 koje je max na toj kartici i ploci.

Jednom sam imao situaciju da je GPUz ocitao x4 na slotu, jer je prasina upala.

Nismo uspeli da probamo u subotu zbog nevremena, tako da tek u utorak-sredu.

Malopre sam dobio info od tog drugara da mu sad grafička radi kako treba.
Kaže da je danas uključio računar, testirao neke igrice i da mu je FPS mnogo otišao gore.
U petak, pošto je uradio update Bios-a i restart, pa su mu i dalje bili loši rezultati, je ugasio komp (taman kad je bilo ono nevreme).
Danas ga je uključio, probao i kaže radi extra.
Reko super.
Ja sam i dalje u čudu što mu odmah nije proradilo pošto je uradio update Bios-a pa posle restarta.
Malo mi je čudno ali dobro, bitno je da je problem rešen.
Stvarno vam hvala na pomoći, dosta ste pomogli sa savetima i predlozima.
Eto, ako neko bude imao sličan problem, zna šta mu je činiti.

Glupo pitanje, sad mi palo na pamet. Da li koristi neki HDMI>VGA adapter (ili slicni) za taj monitor?

Malopre sam dobio info od tog drugara da mu sad grafička radi kako treba.
Kaže da je danas uključio računar, testirao neke igrice i da mu je FPS mnogo otišao gore.
U petak, pošto je uradio update Bios-a i restart, pa su mu i dalje bili loši rezultati, je ugasio komp (taman kad je bilo ono nevreme).
Danas ga je uključio, probao i kaže radi extra.
Reko super.
Ja sam i dalje u čudu što mu odmah nije proradilo pošto je uradio update Bios-a pa posle restarta.
Malo mi je čudno ali dobro, bitno je da je problem rešen.
Stvarno vam hvala na pomoći, dosta ste pomogli sa savetima i predlozima.
Eto, ako neko bude imao sličan problem, zna šta mu je činiti.
Neka ti drugar sa vremena na vreme proveri performanse, jer ovo sto opisuje, cas radi cas ne radi je nesto sto sigurno ukazuje na to da je prso PCI-e, 100%... Vidjao sam cesto ovaj problem i bas se ovako ponasa grafika, cas radi, cas ne radi kako treba i tako zauvek, nikad ne otkaze do kraja...

Vrh Dno