Šta je novo?

VELIKI PROBLEM,MOLIM ZA HITNU POMOC!!!

vukota

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Kada sam ukljucio PC (Win XP) masina je krenula da otvara Windows i u trenutku kada je trebalo da ga otvori na monitoru se pojavilo: NO ANALOG SIGNAL - NO DIGITAL SIGNAL i Pc je krenuo ponovo da se restartuje i tako non stop.
Proverio sam sve kablove,iskljucivao Pc iz struje,ukljucivao iskljucivao,sve isto.
Zatim sam probao da udjem u SAFE MODE ocekujuci da cu moci da idjem.I u safe modu je poceo isto da radi i nije mi dozvolio da udjem vec non stop NO Analog signal,NO digital signal i restart,restart,.... do besvesti.
Ne znam da li je Win,hard disk,graficka karta,monitor,ploca,....

Verovatno ce mnogima biti cudno sto je u Pc-u Win XP. Da pojasnim,to mi je Pc na kome imam specijalan software za pregledavanje rendgenskih snimaka i ne sluzi mi nicemu drugom osim u te svrhe.PC je do juce radio super i danas se desava ono opisano gore.Kao lekaru ovaj pc mi je neophodan i zato molim za savet jer mi je taj Pc u poslu vrlo bitan.
Unapred zahvalan Dr Rx

PS:Temu sam okacio i na Windows forumu jer ne znam gde ovaj problem pripada,a i tako cu pre dobiti odgovor!

Probaj prvo kabl za monitor da raskačiš i ponovo zakaćiš.

Probao sam kabl monitora i stavljao drugi koji provereno radi i nista.

Nije do monitora a ni njegovog kabla.
Teško je ovako dati tačnu dijagnozu. Ako Ti je stvarno bitan, nosi u servis. Ako ipak hoćeš sam, probaj ovim redom:
Ako imaš neki butabilan disk (Hirens; Linuks - Ubuntu; Knoppix...), probaj da sa njega podigneš računar. Ako uspeš - puko Windows.
Ako nije do Windowsa, ovo liči na loše napajanje. Sledeće proveri da nije pun prašine, resetuj bios, izvadi i ponovo vrati sve kartice i memoriju (loš kontakt). HDD možeš proveriti u drugom računaru. Na "Hiren's BootCD" imaš dosta alata za testiranje komponenti.

Verovatno windows restartuje racunar i sve krece ispocetka. Zato i pise NO ANALOG SIGNAL - NO DIGITAL SIGNAL.

Mozda pomogne jedan CHKDSK, mozda je problem grafika, ploca, memorija. napajanje...itd.

Posto su vazni podaci bolje je da to pogleda neko ko se dobro razume u problematiku.

Ma da, pao ti je sistem.Odnesi negde u servis,osim ako ne znas sam. Ako su ti podaci na nesistemskoj particiji,onda ne moras nista posebno cuvati,samo brisi onu na kojoj ti je bio sistem.Ako ti je taj program na sistemskoj particiji I pritom je sa instalacijom,onda moras ga ponovo instalirati,ne mozes samo da mu sacuvas foldere.

Probaj da butujes erd commander i kad te pita da li da pokupi podesavanja iz instaliranog wina dozvoli mu, desno dugme na my computer, propeties, advanced, startup and recovery i iskljuci automatically restart, trenutno mi nista drugo ne pada na pamet

Vrh Dno