Šta je novo?

Veliki Account problem u XP-u

• Začetnik teme Začetnik teme Blackb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Blackb

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2007
Poena
304
Napravio sam veliku brljotinu sa aaccount-ima u XP SP2: posle instalacije Netframework-a svaki put mi se pri podizanju sistema javljala opcija da biram kojim ću se accountom logovati. I ranije sam imao taj problem (koji smara a sam koristim komp) i lako sam ga rešavao pristupom nalozima pomoću "control userpasswords2" iz run editora ali ne znam šta mi bi pa sam zadnji put DEAKTIVIRAO aministrator account i to iz mog user accounta kome NISAM prethodno dao privilegije administratora. Kako je to prošlo ni sam ne znam, pa sada nemam nijedan aktivan nalog sa admin pristupom.

Sada pored toga što, naravno, mnoge stvari (instalacije, pristupi..) ne mogu da obavim iz mog accounta, ne mogu ni ponovo da aktiviram Admin account niti da mom accountu dodelim admin privilegije jer samo pomoću mog accounta mogu da uđem u komp a on (mojom glupošću/brzopletošću) kao što rekoh, nema admin privilegije.

Probao sam i iz Safe moda ali ista stvar. Takođe ne mogu ni da napravim još jedan nalog pa da mu dam admin privilegije, jer to pokušavam samo iz mog accounta.

Tipična kvaka 22. Dakle, kako da ponovo aktiviram administrator account?

Izbrisi tu staru verziju i lepo instaliraj 3.5 SP1.

Potrazi nesto pod imenom ERD Commander, mislim da ce ti on pomoci. Bootuje se sa CD-a, valjda jos negde moze da se skine.

Trazi verziju 2005 jer ove nakon toga mislim da nemaju mnogo opcija.

Mene samo čudi kako si uspeo da deaktiviraš admin nalog sa tog tvog user-a ako taj user kao što tvrdiš nema administrativne privilegije. Trebalo bi da sa istog naloga možeš da ga ponovo aktiviraš.

Uspeo sam veruj mi, evo na ovom forumu http://bit.ly/afaJyg ima još pajsera kao što sam ja i izgleda da su našli rešenje:
"... re-start your machine and keep hitting F8 and enter safe mode with command prompt. You should be able to hit ctrl+alt+delete twice to pull up a log-in screen again and re-enter administrator and whatever password you may have. That will take you to a command prompt “C:\ documents and settings/administrator.” Now you are in business.Simply type “control” at the prompt and press enter. This should bring up a message that allows you to enter Windows recovery function, and it will also open the control panel. Click on Administrative Tools and then Local Security Policies to bring up the settings. On the left side bar you can select Local Policies and then Security Options and Enable the Administrator Account the same way you may have disabled it."

Ako ni ovi ne bude moglo radiće Hirensboot, jedino ako neko nema neko treće rešenje.

Da , to deluje kao dobra ideja. javi ako bude šljakalo.
A sa hirns cd-om sigurno bi trebalo da možeš to odraditi.

Problem rešen Hirensbootom. Ovo prethodno nisam ni pokušavao ali mislim da i to radi.

Hvala svima na savetima.

Uspeo sam veruj mi, evo na ovom forumu http://bit.ly/afaJyg ima još pajsera kao što sam ja i izgleda da su našli rešenje:
"... re-start your machine and keep hitting F8 and enter safe mode with command prompt. You should be able to hit ctrl+alt+delete twice to pull up a log-in screen again and re-enter administrator and whatever password you may have. That will take you to a command prompt “C:\ documents and settings/administrator.” Now you are in business.Simply type “control” at the prompt and press enter. This should bring up a message that allows you to enter Windows recovery function, and it will also open the control panel. Click on Administrative Tools and then Local Security Policies to bring up the settings. On the left side bar you can select Local Policies and then Security Options and Enable the Administrator Account the same way you may have disabled it."

Ako ni ovi ne bude moglo radiće Hirensboot, jedino ako neko nema neko treće rešenje.

Mora da moze, u Safe modu se pojavljuje Administrator, koji se inace u Normal modu ne gleda i koji je upravo onaj koji je instalirao Win.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno