Napravio sam veliku brljotinu sa aaccount-ima u XP SP2: posle instalacije Netframework-a svaki put mi se pri podizanju sistema javljala opcija da biram kojim ću se accountom logovati. I ranije sam imao taj problem (koji smara a sam koristim komp) i lako sam ga rešavao pristupom nalozima pomoću "control userpasswords2" iz run editora ali ne znam šta mi bi pa sam zadnji put DEAKTIVIRAO aministrator account i to iz mog user accounta kome NISAM prethodno dao privilegije administratora. Kako je to prošlo ni sam ne znam, pa sada nemam nijedan aktivan nalog sa admin pristupom.
Sada pored toga što, naravno, mnoge stvari (instalacije, pristupi..) ne mogu da obavim iz mog accounta, ne mogu ni ponovo da aktiviram Admin account niti da mom accountu dodelim admin privilegije jer samo pomoću mog accounta mogu da uđem u komp a on (mojom glupošću/brzopletošću) kao što rekoh, nema admin privilegije.
Probao sam i iz Safe moda ali ista stvar. Takođe ne mogu ni da napravim još jedan nalog pa da mu dam admin privilegije, jer to pokušavam samo iz mog accounta.
Tipična kvaka 22. Dakle, kako da ponovo aktiviram administrator account?
Sada pored toga što, naravno, mnoge stvari (instalacije, pristupi..) ne mogu da obavim iz mog accounta, ne mogu ni ponovo da aktiviram Admin account niti da mom accountu dodelim admin privilegije jer samo pomoću mog accounta mogu da uđem u komp a on (mojom glupošću/brzopletošću) kao što rekoh, nema admin privilegije.
Probao sam i iz Safe moda ali ista stvar. Takođe ne mogu ni da napravim još jedan nalog pa da mu dam admin privilegije, jer to pokušavam samo iz mog accounta.
Tipična kvaka 22. Dakle, kako da ponovo aktiviram administrator account?