Šta je novo?

Velika temp. razlika?

• Začetnik teme Začetnik teme jalex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jalex

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2003
Poena
609
Temperature HDD-a, procesora i maticne su mi oko 40*C , dok
je temp. graficke oko 62*C. Interesuje me da li je moguce da bude tolika razlika ili tu nesto nije u redu?
Temperature citam iz Everesta (nemam tu mogucnost iz biosa).
Kuciste je zatvoreno,a komponente iz potpisa.

Pozdrav

Naravno da je moguce i kod mene su slicne temperature kao kod tebe kada ukljucim NFS2. Nista se ne brini sve je to OK 🙂

Poslednja izmena:
Graficka(GPU) je (skoro) uvek dosta toplija od ostatka sistema.

Poslednja izmena:
Niksa je napisao(la):
Je li pasivna VGA

Ako mislis da li ima pasivan hladnjak,odgovor je ne (ima i ventilator na njoj).

Inace ovo su temp. u idle, mada ako je i kod vas tako onda mi je lakse...

Nije toliko bitna razlika, ali je 62 stepena idle mnogo za aktivno hladjen 6600. GT je ispod 50.
Jesi li siguran da je ocitavanje tacno? Koliko prijavljuju RivaTuner i drajveri?

Skini vga cooler, namazi sa nekom kvalitetnijom pastom, pa vidi posle par dana.

Vojkan je napisao(la):
Nije toliko bitna razlika, ali je 62 stepena idle mnogo za aktivno hladjen 6600. GT je ispod 50.
Jesi li siguran da je ocitavanje tacno? Koliko prijavljuju RivaTuner i drajveri?

Ne znam da li je ocitavanje tacno. Nemam RivaTuner, u biosu nema ocitavanja temperatura,a u drajverima ne mogu da nadjem tu opciju (ForceWare 81.95). Inace posle igranja neke igre (Fifa 2006, COD2)
Everest mi prijavljuje oko 75*C za graficku...

I meni se cini da je mnogo😡

jalex je napisao(la):
Ne znam da li je ocitavanje tacno. Nemam RivaTuner, u biosu nema ocitavanja temperatura,a u drajverima ne mogu da nadjem tu opciju (ForceWare 81.95). Inace posle igranja neke igre (Fifa 2006, COD2)
Everest mi prijavljuje oko 75*C za graficku...

I meni se cini da je mnogo😡
Meni posle igranja NFSUG2 temperatura graficke ide i preko 80C

a to je normalno, graficka iz potpisa mi je u idle 50 ,al imam 4 dodanta venta u kucistu ( jedan duva na nju) a u igrama se penje do 60 tako da nemoj da brines

Evo sad sam skinuo RivaTuner i pokazuje istu temp. kao i Everest (tacnije 1*C manje). Znaci verovatno je tacna.

Ipak ajde ako neko moze da mi kaze gde u drajverima mogu to da proverim. Gledao sam nekoliko puta ali toga kod mene ili nema ili sam jako glup...

Moguce da ti je zakljucan senzor na kartici pa zato nemas ocitavanje u drajverima, neki programi to prevazilaze.
Elem, load je u granicama normale (moze to i jos), ali je idle neshvatljivo visok. Da ne radi ventilator sporije u idle? Mada bi za 60+ morao skroz da se iskljuci.
Ako te ne mrzi, skini kuler, obrisi fabricku pastu i namazi svoju, mada u svakom slucaju ta temperatura nije nikakva opasnost po graficku.

Nazad
Vrh Dno