Šta je novo?

Velika razlika u Core 1 i Core 2 E 6300

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Velika razlika u Core 1 i Core 2 E 6300?Core 1 je 46c a core 2 33c ?Ploca mi je GA-EP45-DS3L a stavljao sam i CM Gemin2(stavljao sam ga na proc 4,5 puta i ista temp kao i sa Box kulerom?Tako da mi je cudno...svaki put kad ih stavim su iste temp( sa gemini 2 su manje)ali razlike su iste???Ako je neko imao slican slucaj....Pomoc...:)

Optereti ga sa nekim programom sa testiranje tipa Orthos-a,Prime-a 95 ili LinX-a...pa vidi da li je i onda tako drasticna razlika...Najverovatnije ti je zaglavljen senzor za jezgro pa ti temp ne ide ispod te vrednosti...

Kao što rekoh temperaturni senzor je zaglavljen na svim C2D 45nm koje sam video u životu.

Optereti ga sa nekim programom sa testiranje tipa Orthos-a,Prime-a 95 ili LinX-a...pa vidi da li je i onda tako drasticna razlika...Najverovatnije ti je zaglavljen senzor za jezgro pa ti temp ne ide ispod te vrednosti...

U pravu si :)evo...pustio sam Prime 95 i kada je core 2 sa 33c stigao do core 1 koji je na 46c onda su zajedno isli do 58c i kada sam ugasio Prime95 opet ista prica...Core 1 je 46c a core 2 33c??Sta da radim?dali to smeta Intelu e6300 i dali to podleze garanciji ako je zaglavljen senzor u proc?

Ma opusti se i uzivaj... :) Ne smeta njemu nista,jedino tebi ako smeta :):):) A koliko sam ja upucen,ne podleze garanciji...S druge strane velika je mogucnost da i taj drugi sto uzmes bude imao zaglavljen jedan ili cak oba senzora kao kod mene(oba zaglavljenja na 37 c)...Kao sto rece Sharpshooter izgleda da cela serija 45 nm procesora ima problem za zaglavljenim senzorima...Ako bas zelis da znas T za jezgra onda gledaj Core 2 jer je njegov senzor najverovatnije ispravan i daje realna ocitavanja...

Ma opusti se i uzivaj... :) Ne smeta njemu nista,jedino tebi ako smeta :):):) A koliko sam ja upucen,ne podleze garanciji...S druge strane velika je mogucnost da i taj drugi sto uzmes bude imao zaglavljen jedan ili cak oba senzora kao kod mene(oba zaglavljenja na 37 c)...Kao sto rece Sharpshooter izgleda da cela serija 45 nm procesora ima problem za zaglavljenim senzorima...Ako bas zelis da znas T za jezgra onda gledaj Core 2 jer je njegov senzor najverovatnije ispravan i daje realna ocitavanja...[/QUOT

Ok...Hvala ljudi i pozzzzzzzz :):):):)

Ako vec nisi, probaj ponovo da postavis kuler za CPU, nekada ne legne bas kako treba pa se pojavljuje razlika u temperaturi.

Pozdrav!

Ma nema to veze sa coolerom, takvi su kakvi su, ja sam se već pomirio sa tim.

A da se odglavi može jedini pajserom i čekićem :crash:

Ako neko negde slučajno ima 45nm C2D kome rade temperaturni senzori neka se javi ovde da vidimo to čudo.

Jedino nisam siguran da li se to dešava i na 45nm quad-ovima.

Re

Imao sam apsolutno isti problem i uz pomoć ortaka rešio sam ga vrlo lako!Apdejtuj bios na ploči!

Poslednja izmena:
O ovome se već raspravljalo 1000 puta. Svi 45nm intel dual core procesori imaju zabagovane termalne senzore.

Probao sam više od 8 različitih procesora na 3 razne ploče i svuda je ista priča. I moj E6300 u leru je na 30/40C.

Opusti se i uživaj.

Ako neko negde slučajno ima 45nm C2D kome rade temperaturni senzori neka se javi ovde da vidimo to čudo.

Jedino nisam siguran da li se to dešava i na 45nm quad-ovima.

Kod mene na Q8300 je core0 uvek za 3-4 stepena topliji od ostatka (RealTemp)

evo meni je 33-33c[everest i coretemp ili kako vec]

i tako stajalo 3-5 min sad se vec menja,do 4c je razlika:smoke:

najcudnije je sto sam prvi put naleteo na ovu temu i ajde upalim everest i core temp i vidim da cu po 33c bila oba jezgra skoro 5 min! evo sad dok pisem najvise 5 sekundi jezgra su bila na 33,u idle. verovatno je to bio bag ali kako oba programa? da je samo everest pa ajde da misliim da je bag:S:

Eh da ste ikad imali AMD Brisbane, ne bi se čudili :)
Inače, normalno je da se temp. razlikuje od jezgra do jezgra jer nikad nisu sva opterećena jednako.

meni je na E8600 sve ga 1 stepen razlike , iako je klokovan na 3,8 Ghz sa 1,25 v

Nazad
Vrh Dno