Šta je novo?

Velika Nedoumica

gaja86

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2007
Poena
301
VELIKA NEDOUMICA
Ne znam dal sam nekad bio u ovolikoj nedoumici!Dal uzeti laptop ili desktop.Sumirao sam sve informacije koje sam dobio do sad na nekoliko foruma,neki ljudi kazu uzmi laptop neki uzmi desktop,50:50.
NAJBITNIJE POZITIVNE I NEGATIVNE STRANE:
-Desktop je dosta jeftiniji od laptopa
-Desktop je ipak jos uvek jaci kad je slicna konfiguracija u pitanju
-Nisam nesto preterano mobilan pa da mi je laptop preko potreban
-Laptop koji mi se svidja ima 15.4'' a za desktop bi uzeo 17''(mada to po meni i nije neka velika razlika)
-Laptop je zgodniji (manje mesta zauzima u sobi,kad hoces nesto da radis bilo ozbiljno ili neozbiljno na kompu spustis ga negde ispred sebe da ti bude zgodnije-narocito kad radis nesto ozbiljno,mislim da mozes bolje da se skoncentrises,udubis u to sto radis(moje misljenje))
-Studiram u Bg-u,a iz Lazarevca sam,pa da ne bi rezao diskova i diskova svaki put kad krenem kuci(bar jednom nedeljno),lakse bi mi bilo da imam laptop.I kad nisam u Bg-u ponekad po mesec dana,necu desktop sigurno transportovati za Lazarevac,tako da ce mi bolja masina ostati u Bg-u neiskoriscena,a ako imam laptop najbolja masina koju imam ce uvek biti sa mnom.
Ali opet CENA,MONITOR...idu u korist desktop-u.
Ne znam,nisam pametan. AJ RECITE MI NESTO PAMETNO I KORISNO STO CE MI POMOCI DA SE ODLUCIM PLEASE!!!

Ako ti mobilnost nije preko potrebna uzmi neku desktop varijantu... Kazi cenu i da li hoces TFT ili CRT monitor, pa ce da iskombinujemo i napakujemo nesto :).
Mala paralela: Na desktop racunaru od 800e mozes da vozis sve najnovije igrice na medium/high, a na laptopu od 800 sigurno ne mozes... Desktop od 800e ima 17" monitor, dok laptop moze a ne mora da ima...

Gajo, mislim da u tvom slučaju (student, mala soba, putovanje kući i nazad) laptop odnosi pobedu... Kada završiš studiranje i stacioniraš se na jednom mestu :D onda razmišljaš dalje...

Takodje bih se odlucio za Lap iz prostog razloga sto neces morati da se odvajas od njega....

Nasao sam jedan isto Asusov,a6km koji je jeftiniji 80 evra a razlika je samo u grafickoj ovaj je sa nvidia 7300.Dal vredi dati za ovaj sa x1600 80 evra vise?

Ako je Broz u pravu, tj. nisi neki gamer, onda bolje uzmi jeftiniji, a razliku investiraj u dobru torbu, miša, eventualno tastaturu, ili još bolje - uzmi model sa više memorije ili slično...

malo se i ja igram (citaj:na lapu drzim vulfenstajn) ali ja sam daleeeeko od gamera.
da li vredi doplate je jedno pitanje i ja mislim da je odgovor-da, medjutim sustinsko pitanje je da li TEBI vredi ato samo ti znas.

Imaj u vidu da ce ti posle mesec dva dosaditi da ga nosis svuda sa sobom, i da ce ti onog momenta kada ne budes imao veliku potrebu za njim (lap top) biti teret!!!! (plus muke sa baterijom)

Imaj u vidu da ce ti posle mesec dva dosaditi da ga nosis svuda sa sobom, i da ce ti onog momenta kada ne budes imao veliku potrebu za njim (lap top) biti teret!!!! (plus muke sa baterijom)
E pa meni se smucilo da nosim svoj komp na lan party na primer, imao sam monitor CRT 20" - 35 kg (dobro, ovo vise nije aktuelno), ali kuciste ima 20kg i vise + pacov + tastatura. I jos nesto, lap top vise nije tako skup kao nekad. Evo ja sam se odresio za ovog Acer 9302WSMi (naravno odmah sam ubacio jos 512Mb RAM) i nisam pogresio.
Doduse sve zavisi od finansijskih mogucnosti i potreba. Ja sam kupio jer mi treba. U sustini mogao sam i dalje da ostanem na Nokii E61 (mesindzeri, Skype, filmovi, e-mail, internet), ali opet je na lap topu to mnooogo komfortnije + plus mozes da odradis nesto sto ne mozes na telefonu/pocket PC-ju (neku tezgu na primer :D ). Jeste da je ovaj moj lap tezak kao tuc, ali sta ces, bolje to vuci nego desk top masinu sa sobom. Ukrace biraj, ja samo znam da lap top sa ekranom manjim od 17" ne kupujem.
P.S.
Kada smo kod igrica, igram Pray, NFS most wanted, od starih legendi (ovo radi na svakoj masini): NFS 5 porsche i Unreal Tournament.
I na kraju da dodam, ne moze se sve u zivotu proracunati u dinar/EURO. Ako tako razmisljas ne bi trebalo ni digitron da kupujes, jednog dana vise neces imati potrebu za njim (evo ja sam moj kupio pre skoro 9 godina, retko ga koristim, pa sta sad da radim). Naravno, nije bas adekvatno poredjenje, ali ne znam kako da drugacije objasnim situaciju.
Ako coveku stvarno treba mobilnost neka kupi lap top, a ako ne treba neka razmisli.

Ja bih licno uzeo laptop i doplatio tih 80e za x1600 (naravno ako novac nije veliki problem:) ).

Vrh Dno