Šta je novo?

Velika dilema! GTX260 vs ATI4870

suba

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
320
Uskoro kupujem nov pc, ali nikako da prelomim izmedju ove 2 kartice :(
Citao sam na tone raznih testova ... Kratice su uglavnom u "egalu", mada malo sam skeptican povodom ati-a, jer ga nikad nisam imao :|
Ajmo neka preporuka,zasto bash gtx260 a ne 4870 i obrnuto

sto se tiche modela na ova 2 sam bacio oko:
POWERCOLOR ATI4780 512 DDR5 (210e)
Powercolor_HD4870_PCS_1G_01.png

GIGABYTE GF GTX 260 / GV-N26-896H-B (237e)
gtx260.jpg

Recimo da mi sve preko ovog cenovnog ranga ne odgovara...

Ma kupuj 1GB verziju da se posle ne kaješ... Celo sam veče sinoć igrao RaceDriver GRID u 1920x1200 4xMSAA, maksimalni kvalitet i detalji, ne mogu rečima da dočaram kako lepo izgleda, i sve savršeno glatko ide (sa 512MB verzijom verovatno ne bi tako glatko išlo)...

I ja sam pre neki dan uzeo Gigabyte 4870 1GB u nedostatku povoljnih GTX260c216... Razlika u ceni ipak bila oko 60e ili preko 25%, za praktično iste performanse.

Sjajno radi, cepa pa razbija maltene sve igre u 1920x1200, uključujući i superzahtevne GTA4 i Crysis.

Sa AtiTrayTool-om, u idle-u, sam namestio da mi radi na @500/250 na 1.083V, i fan-om na 13% i 50-52C (potpuno nečujno, i potrošnja mnooooogo manja nego po default-u). Provalio sam da u idle-u gomila potrošnje otpada na GDDR5 a ne na GPU, pa sam memclock spustio na 250MHz u idle-u. Sve i dalje bespekorno i glatko radi uključujući i x264 1080p reprodukciju.

U 3D-u namešteno da radi na 850/975, i 18259 u 3dMark-u 06 na default naponu od 1.263V, fan-om na 45% i oko 68-70C.

Sve su svemu, jako sam zadovoljan.

Izvinjavam se na OFF ali jel to AtiTrayTools radi sa novim atijevim grafikama??
Mislim na podesavanje kloka.

Poslednja izmena:
Znaci da ja pazarim 4870 512mb i da ne brinem?

Idi na verziju GTX260 216 SP,karta je boli glava..Provereno tiha,brza,OC-uje se kao luda i plus se ne greje mnogo..Nebi ni u snu pomisljao na taj 4870 jer realno je slabiji i plus ima lose driver-e!E sad za ljuban svega toga 20-30 eur-a dal se treba stisnuti na tebi je da odlucis..

http://www.guru3d.com/article/top-10-games-with-radeon-4870-1-gb--geforce-gtx-260-core-216-test/

Ja se nebi mnogo dvoumio jer sam je vec probao...

Idi na verziju GTX260 216 SP,karta je boli glava..Provereno tiha,brza,OC-uje se kao luda i plus se ne greje mnogo..Nebi ni u snu pomisljao na taj 4870 jer realno je slabiji i plus ima lose driver-e!E sad za ljuban svega toga 20-30 eur-a dal se treba stisnuti na tebi je da odlucis..

http://www.guru3d.com/article/top-10-games-with-radeon-4870-1-gb--geforce-gtx-260-core-216-test/

Ja se nebi mnogo dvoumio jer sam je vec probao...

Treba verovati tebi koji u potpisu imaš onu adolescentsku smejuriju:vomit:. Uostalom prati malo šta je čovek napisao i nađi tu kartu koju preporučuješ za 237e. Jel misliš da si jedini koji je probao te kombinacije?

Izvinjavam se na OFF ali jel to AtiTrayTools radi sa novim atijevim grafikama??
Mislim na podesavanje kloka.

Da, najnoviji ATI Tray Tools 1.6.9.1374 Beta, radi OK sa 4xxx grafikama. Moguća je promena ne samo klokova i brzine okretanja ventilatora, već na nekim i promena napona GPU-a, zgodno za smanjenje potrošnje u idle-u, vidi sličicu.

Prilozi

• 4870.jpg
    4870.jpg
    124.1 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Posto planiram monitor Viewsonic VX2260WM Full HD, koja od ove dve kartice bi najbolje "legla".Kapiram da bi trebalo pucati na 1gb memorije na kartici ... budget je nesto veci, ~255e. Koliko se sad krece cena gtx260(core 216)?

Poslednja izmena:
Treba verovati tebi koji u potpisu imaš onu adolescentsku smejuriju:vomit:. Uostalom prati malo šta je čovek napisao i nađi tu kartu koju preporučuješ za 237e. Jel misliš da si jedini koji je probao te kombinacije?

Ti ocigledno imas svojevrstan problem..I koliko sam ispratio ovaj thread vec si se prepirao sa userom na temu nVidia vs ATI koju si sam iscenirao u svojoj glavi...Ja sam se obratio Wishplasher user-u sto ne znaci da on nema tih 30+ eur-a da doda ...Ja u potpis mogu da stavim sta hocu jer stojim iza toga..Za koga je to smejurija neka samo zaobidje i nastavi svoj put..Druga stvar zasto se meni nebi verovalo?Zbog potpisa?!Covece ne budi smesan..Ako sam fan nekog brenda ne znaci da sam nerealan a plus siguran sam da nemas dodir sa HW-om koliko imam ja tako da tvoja prica ne pije vodu..

Sto se tice ATI 4870 ne kazem da je karta losa niti da nije best buy ali je jednostavno GTX260 Core 216 (ako se neko za njega odluci) je za sada karta koja je bolja po svim stavkama i mislim da se moze naci jeftinije nego sto trenutno drzi cenu na trzistu ili ti pak malo sacekati jer ce uskoro biti pad cena!

@Suba@ Mislim da ces za te pare moci da nadjes ako zelis tu karticu..Da se razumemo,ja te neodgovaram od ATI,imam svoje misljenje a na tebi je odluka..Evo ti link ono sto sam ja nasao a mislim da mozda mozes i po toj ceni da nadjes jer je bilo :

http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice/112-0-0-0/q=gtx+260+216+sp

http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice/112-0-0-0/q=gtx+260

Poslednja izmena:
Kada sam kupovao grafičku pred novu godinu, hteo sam GTX260 c216, ali je jednostavno nigde nije bilo za manje od 270e, a 4870 1GB sam našao za ravno 210e...

Jasno da će se uskoro pojaviti novije, brže, jeftinije, ali to je večno prokletstvo... Kod nas je nažalost nvidija bezobrazno skupa, jer svuda napolju su 4870 1Gb i GTX260c216 iste cene... toliko brža GTX nije, a bezobrazluk ne trpim, pa stoga iz principa nisam hteo da dam 270e za nvidiju, kad bi morala biti oko 220-230e max...

U krajnjem slučaju, i jedna i druga karta bez problema teraju SVE igrice koje su na tržištu, pa postaje svejedno ATI ili Nvidija... toliko je to slično i blizu... kao kada bi se prepirali BMW ili Mercedes... Da je jedan mnogo bolji od onog drugog, onaj drugi bi propao.

Poslednja izmena:
Kada sam kupovao grafičku pred novu godinu, hteo sam GTX260 c216, ali je jednostavno nigde nije bilo za manje od 270e, a 4870 1GB sam našao za ravno 210e...

Jasno da će se uskoro pojaviti novije, brže, jeftinije, ali to je večno prokletstvo... Kod nas je nažalost nvidija bezobrazno skupa, jer svuda napolju su 4870 1Gb i GTX260c216 iste cene... toliko brža GTX nije, a bezobrazluk ne trpim, pa stoga iz principa nisam hteo da dam 270e za nvidiju, kad bi morala biti oko 220-230e max...

U krajnjem slučaju, i jedna i druga karta bez problema teraju SVE igrice koje su na tržištu, pa postaje svejedno ATI ili Nvidija... toliko je to slično i blizu... kao kada bi se prepirali BMW ili Mercedes... Da je jedan mnogo bolji od onog drugog, onaj drugi bi propao.

Slazem se..Jos ako ti iz svog licnog iskustva kazes da je karta sasvim ok ta recimo tvoja 4870 a da pri tom mislim na iskustvo steceno na duze staze jer se kratkotrajnim testovima ne moze u celovitosti bas izvuci pouzdano sta proizvod zapravo nudi i koliko je kvalitetan,pouzdan...Ako si ti zadovoljan ne vidim razlog zasto je nebi user kupio..E sad ako bas zeli nVidiu zbog nekih drugih stavova opet i tu ostavljam prostor za razmisljanje...Sto se tice cene tu si upravu..nVidia nas osuri sa extremno visokim cenama za nase podneblje..Da je malo pristupacnija na tom polju bilo bi slavlje za sve nas..

Da, najnoviji ATI Tray Tools 1.6.9.1374 Beta, radi OK sa 4xxx grafikama. Moguća je promena ne samo klokova i brzine okretanja ventilatora, već na nekim i promena napona GPU-a, zgodno za smanjenje potrošnje u idle-u, vidi sličicu.

Kako si namestio klokove 400/250? Skinuo sam taj najnoviji ATT, namestio fan profile (milina za usi), napon nisam dirao (default 1.083), ali nemogu klokove ispod 491/440 core/memory??
U pitanju je powercolor pcs+ 4870

Sorry za off

Namestio. Hvala M_M.

U jednom postu, nemogu sad da ga nadjem, sam video da u GPU-Z-u imas ocitavanja potrosnje? Jel' to neki plug-in ili isto moze da se omoguci preko neke opcije?

On topic, ja vise volim nvidiu tj. navikao sam na nju sto se tice podesavanja drajvera, koriscenja rive, pa cak i flesovanja biosa:D Ali trenutno je ati, po meni, definitivno bolji izbor kad se pogleda price/performance odnos. Barem prema cenama kod nas.
Ja sam stvarno prezadovoljan sa ovom powercolor pcs+ 512MB karticom. Tiha, hladna i jedinu nestabilnost sam popio u warhead-u (crysis exe has encountered a problem and needs to close:trust:)

I na ATI-ju se možeš flesh-ovati bios i koristiti Rivatuner (a možeš i ATT).

BTW, standardni GPU-Z 0.3.x ima "Sensors" tab na vrhu, gde kada klikneš možeš videti štošta, uz to i očitavanje struje koju 4870 kartica vuče (uključujući i memoriju). Koliko je precizno to očitavanje, zaista ne znam...

Poslednja izmena:
PCBeast, M M @ tako sam nesto i skontao. GTX260 (216) je nesto na sta bih pucao ili 4870 1gb (sekundarna opcija). E sad gledao sam cijene u BG firmama i 4870 1gb nije bas 210e (u atomu je MSI 1gb 24600din). Razlika u cijeni i nije toliko velika. Ati nisam imao od 9800 pro ali se sjecam kako je tada bilo: za svaku igru druga verzija drivera. Ne znam kako je sada, pa necu ni da pricam, ali ne bih bio odusevljen ako bi takva situacija bila i danas. Bitnije su mi stvari tipa buke, drivera, nego koja je brza za tih 2%.

Poslednja izmena:
Za 210e sam je našao na pcberzi, od comtrade-ovog dilera. U radnjama je nema za te pare.

Ako gledaš samo u radnjama, GTX260c216 je nekih 30-tak evra skuplja od 4870 1GB, i naravno da je u tom slučaju GTX260c216 pravi izbor.

P.S. Ako ti se ne žuri, sačekaj još nedelju-dve, biće i 55nm verzija GTX260 za maltene iste pare, a bolje će da se klokuje i manje da se greje...

Pa i pare cu imati tek za nedelju - dvije:) Znaci da cekam 55nm.

Uh, odlično da sam naletio na ovu temu, planiram kupovati novi kompjuter baziran na Q9550, za ploču još nisam odlučio (Asus P5Q ili P5Q Pro ili tako nešto, ne znam) a za grafičku sam bio zagrijan za 4870, nisam pratio previše oko hardvera jer se najviše informišem tek onda kad kupujem kao sada pa moram dosta da nadoknadim i pohvatam, a za 4870 sam nekako stekao utisak preletajući inače preko foruma da je dosta popularna ovde i da ima bolji odnos cijena/performanse od nVidija parnjaka, nije me privlačila GTX260 a ako se ne varam skuplja je i sporija.

Naletio sam na ovu temu i prvi put čuo za tu novu verziju GTX260 core 216 pa ste me zainteresovali i pogledao sam testove na netu, nisam pogledao previše testova ali koliko sam vidio brža je od 4780. Neko je ovde pomenuo da se GTX260 manje grije od 4870 a i da je tiša, to meni nisu nebitne stvari, to su veliki plusevi za nVidiju.

Sad me zanima kakva je ta nova GTX260 core 216 po upravo tim pitanjima: grijanje i buka coolera? Može li neko da kaže? Da li je neko ima ili ju je probao? Da li je i ona bolja od 4870 kao i stara GTX260 po tim pitanjima? PCBeast je ovde rekao da je i GTX260 core 216 bolja po tim pitanjima (brža, tiša, hladnija), zanima me da li ovo "tiša" zavisi od konkretnog primjerka, tj. od branda? Da li bih mogao ubosti primjerak koji je bučniji, topliji? Ili su ta rješenja sada nekako standardizovana i ista na svim karticama? Prije nije bilo tako već je dosta zavisilo od proizvođačevog rješenja. Kao što sam već rekao nisam pratio puno pa se sad informišem jer mi treba u mom izboru.

I koliko je zapravo bučna/tiha GTX260 core 216? Mislim...čuje li se? Ja imam stari radeon 9600 i ne čujem njegov cooler, čujem slabo neki ali to je onaj na procesoru. Ne bih baš volio da mi novi kompjuter bruji.

Za brzinu vidim da je dobra, i bolja od 4870. Imam 24" + 22" pa bih uzeo 4870 1024 MB ili ovu GTX260 core 216, raduje me što vidim da mogu sasvim lijepo da se nose sa 1920x1200 rezolucijom, bio sam siguran da ću ići na 4870 ali sada ću morati birati, a na izbor će uticati i cijena, i kad smo kod toga

Ako ti se ne žuri, sačekaj još nedelju-dve, biće i 55nm verzija GTX260 za maltene iste pare, a bolje će da se klokuje i manje da se greje...

Koliko je ovo pouzdano? Zvuči odlično.
I kako to inače ide sa obaranjem cijena kada nVidija ili Intel ili ADM najavi pad cijena od nekog datuma, da li se to odmah manifestuje i ovde kod nas, ili ima neko kašnjenje? Da li prodavci prvo prodaju sve što imaju po staroj cijeni pa tek onda spuštaju?

A za drajvere, znam da je prije važilo da ATI kuburi sa drajverima, da su slabiji nego u suprotnom taboru, ali koliko vidim na forumu i dalje se ista priča provlači?! To je onda još jedan plus za GTX260 core 216. A sad sam gledao jedan test na Anandu, potrošnja u Load režimu je vrlo slična kod nje i 4870, ali u Idle 4870 troši dosta više :zgran:, a to nije nebitno pošto se ipak većina vremena provodi u Idle kad je GPU u pitanju, bar je tako kod mene, prošla su vremena kad se igralo po skoro cijeli dan :), po Anandu razlika je čak 44W u Ilde režimu u korist GTX260 core 216.

Hm...koliko sam shvatio ovde sa foruma a i sa tih par testova koje sam sada na brzinu pogledao GTX260 core 216 je:

brža
tiša (svaki primjerak ?)
hladnija
manje troši
bolji drajveri

a 4870 je jeftinija, čak možda i prilično jeftinija, i to je valjda jedina prednost ako sam dobro shvatio?

Do nekidan sam mislio da ću ići na ovaj novi Phenom II + 4870 a sada sam sve bliži Q9550 + ovaj nova GTX260 :), ali trebam još vidjeti oko cijena, ova Intel+nVidija platforma je skuplja. Ako bi GTX260 core 216 uskoro pala u cijeni i ako bi se taj pad odmah osjetio i ovde to bi onda bilo odlično, olakšalo bi izbor.

Odgovor na poslednjih par konstatacija:

1) Kada se 4870-mici iz ATT-a ili BIOS editora smanje taktovi i napon u idle-u (vidi sliku), troši sigurno manje od GTX260. Ventilator tada radi na oko 15-tak % i apsolutno je nečujan. Temperatura jezgra oko 52-54C, dakle slično kao kod GTX260. Dakle za 1min rešavaš i potrošnju, i temperaturu i tišinu.

2) Pod opterećenjem ventilator ubrza taman toliko da bude malo čujan ali nikako i da smeta, naročito pošto imaš zvuke iz same igrice.

3) Bolji drajveri? - ovo je diskutabilno, i nvidija očigledno gura tu priču iako pravih argumenata nema. I jedni i drugi drajveri su OK, i nijedni nisu savršeni.

Lično bih ti preporučio GTX260c216 (naročito 55nm varijantu kada se pojavi) ako možeš da nađeš za slične pare kao i 4870 1GB ili recimo do 20-tak evra više.

Odluka je na tebi.

P.S. Za one koji ne znaju, 4xxx, pa i 3xxx serija ATI-ja su već na 55nm. :)

Prilozi

• Clipboard05.jpg
    Clipboard05.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Hvala na ovome, čak sam to i mislio pitati jer sam vidio da si ranije pisao o tome. Da vidim da li sam dobro shvatio: softverski se mogu smanjiti taktovi i napon pa da manje troši, manje se grije, manje je bučna? A kad startaš igru onda opet prije toga softverski aktiviraš drugi profil sa defaultnim podešavanjima za karticu i igraš? To i nije toliko loše rješenje mada bi bilo mnogo elegantnije da to kartica sama radi, da se automatski podešava prema potrebama u datom trenutku, dakle da nije bučna kad joj ne treba snaga, da smanjuje napajanje i taktove a samim tim i potrošnju.

A mogu li se te korekcije raditi za nVidija kartice?

I izgleda da ja nisma dobro shvatio ovo za obaranje cijena, cijene će biti manje zato što će GTX260c216 doći u 55 nm a ne zato što će nVidija obarati cijene kartica koje su već prisutne? Pa u koliko nm je onda GTX260 i sadašnja GTX260c216? 65 nm? Da li će ove nove u 55 nm u startu biti jeftinije od starih ili će se izvoditi bijesne gliste sa većim cijenama jer su "nove"? Kad se očekuju u Beogradu i da li neko može pretpostaviti cijenu?

Otprilike si dobro shvatio, tj. još je bolje nego što misliš... :)

Softverski namestiš koje taktove i napon, tj. profil, želiš u 2d a koje u 3d, i softver (ATT) to automatski svičuje, nema ti ništa da brineš. Ako želiš da izbegneš softver, možeš istu izmenu da napraviš direktno u BIOS-u pomoću RBE editora.

Ako cena ne bih mnogo špekulisao, pretpostavljam da će kad se 55nm GTX260 (265?) pojavi, biti iste cene kao sadašnja GTX260c216, ili jedva malko niže (15-20e recimo). Tek kada ATI izbaci svoje nove čipove i kartice (konkurencija jelte), tek onda možeš očekivati neki osetniji pad cena.

I kod nvidije se mogu softverski menjati taktovi, za napone nisam siguran, neka drugi kažu.

Poslednja izmena:
52-53c u idle ? malo li je ..? 260-ka drzi idle ~40c +/-
Fan nije da se ne cuje kad se pojaca ( kad se igras :) ) nista strasno doduse ako imas i zvuk iz igre sto je normalno. Tako da ne bi trebalo da smeta uopste. Ali, cuje se.

4870 je sigurno 30e jeftinije i to joj je veliki bonus. Ovako bih rekao da je 260-ka nesto bolja. Tj. nije to toliko bolja karta koliko su igre vise optimizovanije za nVidia kartice pa je to samim tim i cini boljom kartom.

260 sa 216SP je super karta mada dosta i skupa ..Ne bih rekao da je nesto isplativa.

Ako ti se daje tih ~30e ili vidi vec i sam koliko uzmi 260-ku. Ako ne 4870 i nema da mislis :)

Tako će nekako i biti :), mada mi se sviđa GTX260c216 po onome što gledam :), a do prije par sati sam planirao uzeti 4870, mada bez ovako nekog istraživanja, a sad kad sad došao naletio sam na ovu temu i to je sad malo zakomplikovalo stvari :)

30 € razlike mi nije problem, po testovima stvarno manje troši u idle, i to fino manje, uz to manja buka i manje grijanja uz bolje performanse u većini igara je OK, a drajveri su nešto pouzdaniji.

Mene više brine cijena ovde kod mene, ovde je sve skuplje, M M je na prethodnoj stranici rekao da je nije kupio jer nije bila za manje od 270€, da je ovde toliko ja bih je odmah kupio :), ali ovde je sve to skuplje :(, nešto razmišljam da nađem nekoga ko će dolaziti kod vas da mi uzme HDD od 1 TB jer vidim da ih ima za tek nešto iznad 100€ a ovde je 180€ :(

Q9550 bih mogao nabaviti za nekih 340€, ne znam koliko je kod vas, valjda oko 50€ manje.

Trebam i vidjeti može li prodavac ovde da uopšte nabavi neku od tih kartica od svojih dobavljača (koji su ili iz Srbije ili Hrvatske) jer takve malo jače robe ovde nema već idu samo po narudžbi.

Ali ako bi GTX260c216 izašla brzo, ali baš brzo, i ako bi u startu bila nešto jeftinija od GTX260 bilo bi odlično, a ako ne onda 4870 jer koliko sam vidio stvari stoje ovako

GTX260c216 > 4870 > GTX260

Hvala na informaciji da fan nije preglasan i da ne smeta :)

Upravo tako nekako, GTX260c216 => 4870 1GB => 4870 512MB => GTX260.

ALI sve su to relativno male razlike, reda 5-10% u proseku, pa se možda bolje rukovodi cenom (naravno imajući u vidu razlike u performansama) i dužinom garancije.

P.S. @OCz, sa ventom na 22% (i dalje potpuno nečujno, tek ga na 25% jedva primetno čuješ i to samo kad "načuljiš uši"), temp pada na 47-48C, sasvim OK dakle.

@Vader: Pošto planiraš kupovinu prilično skupih komponenti (Q9550, mid-high-end grafička), zar ti se ne bi isplatilo da "skokneš" do Zagreba i tamo ih kupiš... Tako su cene "Beogradske" možda i nešto niže. U odnosu na te cene u BL uštedeo bi barem 50-60e na CPU i još toliko na grafičkoj... dakle barem 100e. A put te ne može koštati više od 20-25e po trenutnim cenama goriva. A možda i još nešto kupiš pride... :)

Poslednja izmena:
Pošto planiraš kupovinu prilično skupih komponenti (Q9550, mid-high-end grafička), zar ti se ne bi isplatilo da "skokneš" do Zagreba i tamo ih kupiš... Tako su cene "Beogradske" možda i nešto niže.
Upravo sam danas počeo ozbiljno razmišljati o tome, ali za BG varijantu :), imam neku kombinaciju. Pao mi je mrak na oči kad sam danas zvao jednu od boljih firmi u BL i čuo cijene (Asus 4870 512 MB = 317 €, Asus GTX260 i to valjda onaj stari = 360 €, WD 1 TB = 188 €, Asus P5Q Pro = 150 €, Q9550 = 350 €, 2x2 GB DDR2 = 83 €) :mad: :wall:

Požalio sam se nekome i predložena je neka kombinacija da nabavim iz BG :) preko nekih koji tu žive pa su rekli da pogledam u par firmi gdje inače kupuju ali ni jedna nema sve ovo, a pogotovo ni jedna nema GTX260c216 a koliko vidim nema ga ni na ITsvet a na PCberza ima nekih GTX260 ali ne znam koja je od njih core 216 osim ove dve

Gainward GTX260-896-TV-DD-LED,216 SP Core 575 MHz, Mem 2 GHz za 263 €
Gigabyte GF GTX260 OC(216sp) za 280 €

da li neko može da baci pogled i kaže da li je još neka core 216? Volio bih nju ako kako može ali ću morati vidjeti da li su ovi voljni da odu do te firme i da je kupe. Zato bi bilo zgodno da imam više dobrih firmi u igri. Nekako mi djeluje da je ovih GTX260c216 dosta manje od 4870.

Sve u svemu izašlo bi me preko 270 € jeftinije (CPU + GPU + ploča + HDD + RAM), samo se nadam da se ne dešava često da se ubode neka loša komponeta jer onda je to teže vratiti jer nije isti grad :S:, nije ista ni država :)

A koja je bolja od Gigabyte i MSI 4870 sa 1 GB? Gigabyte je 307 € a MSI 275 € u tim firmama u kojima su mi rekli da pogledam. I gledajući prema tome ona GTX206c216 sa PCberze je čak i manja cijena, jel' to regularno?

Stvarno ako bi neko bio ljubazan da mi javi na PM u kojim firmama bi se mogle naći GTX260c216 jer mi stvarno treba pomoć. Trebam nekako odavde sve to organizovati a sa ovim sadašnjim kompom se baš mučim, možete i sami vidjeti, a kad već imam odličnu priliku da kupim u BG da to onda iskoristim pa da bude fino sa novim kompom :type: nakon više od 4 godine sa starim.

A šta je sad GTX285 a šta GTX295?

Našao sam, GTX285 je nešto overklokovana GTX280 koja uz to manje troši što je odlično. GTX295 je "dvoglava" kao 4870x2.

Nazad
Vrh Dno