Šta je novo?

Velika dilema!!! 400e-700e

nemanjahtc

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
170
Najpre sam poceo sa izborom telefona do 150e, (pre jedno mesec ipo dana), pa zatim do 300e, onda je Mate 9 podigao rang na oko 350e, jer je to telefon koji sadrzi sve ono sto meni treba, ali kada sam poceo da detaljno pregledavam oglase sa polovnim Mate 9, video sam da svi imaju tragove koriscenja, onda me to vuce da dodam jos oko 50-ak evra i uzmem novi Mate 9, krecu se oko 400e novi!
I taman ja donesem odluku za Mate 9, jer mislim da nema bolje za 400e (nov tel), naidjem na lika koji radi sa telefonima u mom kraju i ponudi mi kupovinu telefona u ratama, posto vec imam u kesu 400e, mogu uzeti i neki tel do 700e, s tim sto bi mesecno izdvajao po 100e i za 3meseca isplatio telefon.
Kod njega su Note 8 i Mate 10 Pro po 700e.
Pitanje je sad sta od ova dva, (mozda ima i neki bolji izbor, ali neverujem), a pitanje je i da li uopste ici na tako skupe telefone, 300e+ preko Mate 9?
Nesto mi se cini da necu dobiti nista posebno za 300e doplate u odnosu na takodje nov Mate 9?

Dobices bolje kamere i bolje displeje. Ostalo nije toliko bolje da bi bilo vredno prelaska.
Ako imas kesha onda je svakako.bolje uzeti najbolje. Ako se natezes Mate 9 ce zavrsiti posao

honor 9 bi trebalo da ti se uklapa u tih 400 eura

Honor 9 je ok, probao sam ga u Telenoru, ali mali ekran, gledam inace 5.7"-6.0".
I ja razmisljam da se bas ne isplati tolika doplata, nije malo 300e, a s druge strane dajem ih na odlozeno, ne znam...

Note 8 definitivno ima najbolju kameru na tržištu, barem po komentarima na netu. Ne znam lično, ja ima s7 a drug s8 i moj fon radi odlične fotke ali njegov ubija. Kontam da je Note 8 napredovao još u pravcu poboljšanja kvaliteta fotki u odnosu na S8. S8 telefoni imaju istu kameru kao s7 ali bolji post procesing u smislu da urade nekoliko fotki u nizu i to spoje u jednu finalnu. Krajnji rezultat ubija. Ako ikad kupim S8 (note 8 mi je već prevelik) biće samo zbog kamere.

A vredi li 700eu je već pitanje na koje ti treba da odgovoriš. Svako ima nešto što ga ispunjava. Neko baca novac na putovanja, neko na automobile, neko na provod a neko na mobilne. Ja lično ne bih dao nikad 700eu za fon, ali sa druge strane za zadnje letovanje sam pukao 2k eura. Od njega mi nije ostalo ništa osim lepih uspomena a ti ćeš barem imati fon:). Novac i služi da sebi pružiš zadovoljstvom, koje god vrste bilo, i nećeš ga poneti u grob sigurno.

Inače, drug radi u mobil šopu i oni su se proteklih mesec dana ubili od prodaje IPX telefona uprkos ceni od 1200eu. Prodali su 12 komada što je ogromna cifra za mesto od 5000 stanovnika gde je prosečna plata 22000 din. Znači da je 12 ljudi bilo spremno da kešne tolike novce da bi imali naj fon u tom trenutku (broj je veći ako se uzme u obzir da su neki uzeli preko preplate a neki u drugom mobil šopu). Svakom svoje. Neko ide na maldive, neko nosi pradu a neko ima ipx.

700e+ za telefon a vec sledece godine note 9,vrednost osmice ce drasticno da opadne.

Vaganje sa cenama je ok, ali ipak telefon više vredi ako se uzme ranije, bolje radi, apdejti pružaju maksimum i još hiljadu detalja. Ako se telefon uzme kada mu padne cena, sve je super, velike su uštede. ali ipak nije isto kao kada se uzima aktuelan telefon.

@tomasbg Ako tako razmišlja fon nikada neće ni uzeti:)

Apropo toj priči. Ja uvek uzimam flagšip od predhodne godine. Tako sam ove kupio S7. Idealan kompromis kvalitet/cena. Samo sam svojevremeno uzeo Xperia Z tek što je izašla. Ali sam je dobio novu sa 2 god. garancije kada je na KP koštala 600 a u prodavnicama duplo. To je i najviše para što sam ikada dao za fon. ***, kretao na more a to je bio prvi IP57 sertifikovan fon. To letovanje sam napravio gomilu fotki, fotki kakvih nikad više nisam ponovio. Imao sam posle i S5 koji je isto kao waterproof ali mi nikad nije ulivao poverenje za poranjanje u vodu.

zaboravih da napomenem da honor 9 ima i u telenoru. note 8 je super ali fingerprint scanner je postavljen tako retardirano :).

Poslednja izmena:
Ostacu ipak pri Mate 9, i sa 300e vise :)
Inace bitan mi je fluidan i stabilan rad kod telefona, fin odziv FP, i kamera npr u rangu Huawei P9.
Kolega na poslu ima P9 i odlicne fotke pravi, tj za mene odlicne, ne treba mi nista vise od toga, a mislim da Mate 9 ima kameru tog ranga?

Otpada Mate 9, idemo na nesto najnovije :)
Poslednje dvoumljenje Note 8 ili Mate 10 Pro?

Odustao sam od M9 jer se javljaju M10 Pro i Note8 za oko 630-650e korisceni do mesec dana i sa garancijom.

Toliko pozitivnih komentara sam procitao i o M10 Pro i o Note 8, da sada ne znam sta je bolje kupiti, inace to ce biti telefon na duze staze, ne bih ga menjao sigurno 2god, imam i drugih planova u zivotu :)

Hteo bih da cujem komentare korisnika koji koriste neki od ova telefona ili neko ko ih je uzivo uporedjivao, jer sve ono na netu, yt itd ne moze docarati taj osecaj kao kad se uredjaj proba uzivo.

Uporedjivao oba, meni note prevelik, mate 10 mi nekako bolje legao u ruci. Oba fenomenalna, lete.I ja razmisljam da prodam honor9 i uzmem mate. Kamere na oba meni odlicne. Na note je cini mi se bolja. Zvuk na oba perfektan, nisam probao sluske. Neznam, probaj oba, ja bih pre isao na mate10pro, al opet, ako ti dosadi lakse i skuplje ces prodati note. Izvagaj sam sta ti je ciniti.

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

Uzmi u ruke Mate 10 Pro i Note 8. Koji ti se svidi vise taj uzmi. Neces pogresiti bilo koji od ta dva da uzmes.

@venom2 potpuno isto razmisljamo, isto mislim da je Note i predugacak, nezgrapan ga drzanje, i naravno drzace cenu duze nego Huawei.
Samo nisam imao prilike da probam M10 pro, da vidim kako lezi u ruci i takodje ne znam kakav je osecaj drzati ga pored Note8, ne izgleda li pomalo Note8 modernijeg dizajna od Huawei?

Ali takodje izgleda i kao tablet. Prevelik je. Nekako je(bar meni) gotivniji mate. E sad, kad ga izvadis i stavis na sto, uvek ce da bude ono, wauuuu note8. Skokni u neku radnju i uporedi ih, to je jedini nacin da prelomis sta ces.

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

Moracu tako najverovatnoje..
E sada to je prva meni bitna stvar (izgled), ali to cu sam prelomiti kada ih uporedim 1 na 1, a druga meni najbitnija stvar je fluidnost u radu, po yt snimcima a i znajuci samsungov touchwiz mislim da Mate 10 pro radi fluidnije, glatkije za nijansu od Samsunga?
Ovo se vec primeti posle nekog vremena koriscenja, kada su novi i bez aplikacija svi rade fenomenalno.

Сад си отворио Пандорину кутију с овим питањем :)
Добићеш много различитих мишљења, већина заснована на основу јутјубу.
Иди у радњу, пробај оба, па који ти се више свиди.
Како ће радити за годину две, нико ти не може рећи.
Чињеница је да се многи жале на батерију на самсунг телефонима (па и ја). Хавајце пратим слабије, па не знам тачно које су мане.

На основу свега познатог, нећеш погрешити ни са једним од та два. Сваки има своје предности и мане.

Imas direktno poredjenje u temi na ms forumu. Clan Janka88 je imao oba pa je izneo direktno poredjenje.
Ako ti je olovka neophodna onda nemas dilemu. Note ima bezicno punjenje zs razliku od mate 10p, ekran malo bokji na note ali ne previse, bolji video, bolje drzi cenu ali posto ne menjas tel po 2 godine tebi nebitno. Mate 10p ima ravan ekran po meni velika prednost posto edge ne volim, poprilicno bolja baterija, kazu radi brze, zadnja strana mnogo lepsa dok je na n8 nedovrsenog izgleda, fp senzor na normalnom mestu za razliku od note 8, malo bolja kam za fotkanje, pogotovo u low light, kompaktniji i bas lezi savrseno u ruci i pored 6", huawei pusta apdejte cesce i brze od samsunga.
Ovo su 2 najbolja android telefona i koji god umes bice super. Svako ima svojih prednosti i mane pa ko sta voli tj manje mu smeta.
I na kraju moj glas za huawei mate 10 pro

Vrh Dno