Šta je novo?

Velik CPU usage sa IE, zasto?

churla

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
630
Probajte da neku fino nafilovanu web stranicu u IE skrolujete brzo dole-gore i obratite paznju na CPU usage. Ide do 80% (XP2.2GHz, 512MB).
Mnogo komplikovaniji word dokumenti, ogromne slike u PS7 pri slicnom (nepotrebnom) skrolu tek par procenata CPU usage.
Nemam ni jedan drugi web browser da uporedim.
Zna li neko zasto se ovo desava i kako je moguce da je render engine u IE toliko los?

Koristi Operu ili Mozilu, ja sam IE prestao da koristim jos odavno :)

Pa dobro, jel to znaci da kod drugih browsera to nije slucaj.
Ali ne bih da skrecemo sa teme. Mislio sam ako neko zna zasto i kako dolazi do ovoga.

Rax13 je napisao(la):
Ma ko josh koristi IE??? :D
FF RULES!!! :banana: :banana: :banana:
Ma nema to veze sa FF ili IE-om (oba koriste poprilicno podjednako) - najvise zavisi od graficke, i toga dali postoje nekakvi graficki skriptovi na stranicama (DHTML meniji, flash ili java). Ovo je potpuno normalno, narocito kada se radi o grafici i bitmapama, i nije nesto oko cega je potrebno brinuti. Takodje, programi koji mere zauzece CPU-a mere peakove njihovog zauzeca, a ne realno zauzece (sto znaci da u jednom trenutku (milisekundi) opterecenje na procesor moze da bude i 100%, ali da zato ostalo vreme ne radi, i da je sam procesor slobodan za bilo koje druge aplikacije.
Programi kao PS7 koriste druge tehnike za kesiranje grafike u video kartici koje ne bi imale nikakvog smisla u programu koji sluzi kao host za dinamicku grafiku, kao sto je browser.

Poslednja izmena:
Probajte da neku fino nafilovanu web stranicu u IE skrolujete brzo dole-gore i obratite paznju na CPU usage. Ide do 80% (XP2.2GHz, 512MB).
Mnogo komplikovaniji word dokumenti, ogromne slike u PS7 pri slicnom (nepotrebnom) skrolu tek par procenata CPU usage.
Nemam ni jedan drugi web browser da uporedim.
Zna li neko zasto se ovo desava i kako je moguce da je render engine u IE toliko los?
To se kod mene ne dogadja.

Angel_of_Dark je napisao(la):
Takodje, programi koji mere zauzece CPU-a mere peakove njihovog zauzeca, a ne realno zauzece (sto znaci da u jednom trenutku (milisekundi) opterecenje na procesor moze da bude i 100%, ali da zato ostalo vreme ne radi, i da je sam procesor slobodan za bilo koje druge aplikacije.
Pa pazi, ako kotrljas tockic solidno brzo bude to na 80-90 const ;-)
I da, na dual core nema throttle

Ne mora biti uopste situacija sa drndanjem misa. Ne koristim IE, ali moja zena ima na laptopu prakticno sve browsere, jer testira neke stvari oko prikaza razlicitih endzina.
Otvori se sajt bez ikakvih flasheva (recimo flickr, houmpejdz sa statickim sadrzajem koji je ionako vec u keshu) i komp se ostavi na stranu (kao, gleda se film na tv-u). Nakon kraceg vremena maxthon dize cpu na 100% i pali se hladjenje laptopa; mozilla ili opera - nista.

Dobro de, nisam mislio da ovo bude anketa, vec mozda neko zna kako radi M$ IE (bar render engine)i sta i zasto su konkurenti uradili da poboljsaju svoje browsere.

A mozda je i do celokupnog okruzenja. Nisam ranije ni primecivao, ali radi mi mini window za TV i pri *******ciji sa skrolovanjem weba primetio dropped frames.

ZoNi je napisao(la):
hm... kod mene bude satima otvoreno po 30-40 tabova raznih sajtova (i jednostavnih i onih kompleksnijih), dok radim nesto drugo, i nikada se ne menja CPU opterecenje...

Ma nemoj da se foliras :)

Ma 'ajde sad kad vec diskutujemo o ovome..............
Obzirom da imam logitech g15,imam na njoj i display koji pokazuje cpu opterecenje.Sa brzim skrolovanjem internet stranice(npr.na download.com) cpu mi je opterecen od 2 do 7%.Koristim Operu.A i pre ove konfe nisam imao takvo zapazanje u pogledu opterecenja cpu.Ni na AMD a ni na Intel-u.

Nazad
Vrh Dno