Šta je novo?

velicina radne povrsine i velicina dijagonale

A drajvere za monitor ? jesi li možda njih probao da nađeš ? ...

tipujem na pojeb sa drajverima 99% ... samo treba da se nađe kombinacija ...

(svojevremeno sam kevi na poslu nabavio 17" tft isto tako neka integrisana - krš i momentalno je sve sam namestio ... )

Skoro sam i ja imao sličan problem na jednom računaru, ali su novi drajveri za grafiku sredili stvar.
Koja je ploča uopšte u pitanju?
Imaš i mogućnost da nabaviš negde PowerStrip koji ima opciju dodavanja custom rezolucija.

ne vredi, probao sam x drivera za graficku i par za monitor (malo ih ima) i nista.
probao sam i powerstrip, vidim ima opciju za rezoluciju, obradujem se. ima rezoluciju 1600x1200 ali kad je izaberem nista se ne promeni. ostaje stara rezolucija kao da nisam nista dirao :) dal da placem ili se smejem pitanje je sad :)

odustajem za sad. samo da pitam, posto sam napravio image diska "c" da li bi pomogla reinstalacija? podsecam da sam rezoluciju sje..ao instalacijom drivera za monitor koji su dosli uz monitor. ako vratim stari "c" verovatno bi se i rezolucijavratila na staro?

Poslednja izmena:
Odbijam da verujem da to ne može da se sredi. Mislim daj... glupirati se sa nekim levim rezolucijama desktopa na TFT-u je blasphemy.
Vidi molim te koju ploču imaš. Skini recimo CPU-Z ( http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip ), pa vidi šta ti kaže za mainboard.

Ako graficka nema svoju memoriju, mozda je neko u biosu podesio recimo 2 MB za grafiku, sto je bilo dovoljno da prikaze 800x600 na starom monitoru, ali nije dosta za 32-bitnu paletu u 1650x1080. Idi u bios i reci nam koliko je memorije dodeljeno grafickoj kartici.

Ma vidiš da je čovek terao 1600x1200, nije problem u tome.

super program za neznajse poput mene koji neznaju ni kakav kompjuter imaju :)

evo ploce

Prilozi

• maticna.jpg.jpg
    maticna.jpg.jpg
    38.1 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
joooj, ljudi pa ne razumem se bas toliko u kompjutere :)

@cat kad si me pitao za agp slot ja sam prvi put cuo za tako nesto, potrazio na googlu o cemu se radi, video sliku i kao nisam video da to moja ploca ima (ako je to sto sam gledao u kompjuteru uopste ploca :) )

naucio sam ucestvujuci u raspravi da ubacim drajvere, eeeej uspeh :)
plasim se da ne petljam sa drajverima previse (posebno za plocu) i ne sj...m kompjuter nacisto.

hvala svima koji trose vreme pokusavajuci da mi pomognu :)

joooj, ljudi pa ne razumem se bas toliko u kompjutere :)

@cat kad si me pitao za agp slot ja sam prvi put cuo za tako nesto, potrazio na googlu o cemu se radi, video sliku i kao nisam video da to moja ploca ima (ako je to sto sam gledao u kompjuteru uopste ploca :) )

naucio sam ucestvujuci u raspravi da ubacim drajvere, eeeej uspeh :)
plasim se da ne petljam sa drajverima previse (posebno za plocu) i ne sj...m kompjuter nacisto.

hvala svima koji trose vreme pokusavajuci da mi pomognu :)

Pozovi nekog ko se makar malo razume u te stvari pa neka proba da ti pomogne ili nosi komp u neki servis i objasni im u cemu je problem sigurno ce ti resiti problem.

Pozovi nekog ko se makar malo razume u te stvari pa neka proba da ti pomogne ili nosi komp u neki servis i objasni im u cemu je problem sigurno ce ti resiti problem.

Ovo je najpametniji savet.

Ako udje na dugme advanced pa na tab monitor i odcekira "Hide modes that this monitor cannot display" sigurno ce opet imati izlistane vece rezolucije

mislim sta reci? svaka cast. hvalaaaa :)

ovo je uspelo.

doduse, opet imam rezoluciju 1600x1200 a ne 1680x1050

e sad me brine ono sto pise da rezolucija koja nije predvidjena za moj monitor moze da dovede do ostecenja hardvera (pretpostavljam monitora). sta kazete na to?

Prilozi

• slika.jpg
    slika.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 55
Pa TFT monitor i ne prikazuje zaista tu rezoluciju jer ne može - fizički je ograničen na svoju prirodnu rezoluciju. Nego nekako "skalira" ako tako može da se kaže. Da li je štetno - ne znam, ali trebao bi da rešiš taj problem.

Poslednja izmena:
evo, upravo sam instalirao te drajvere i nista se nije promenilo.
i dalje koristim 1600x1200 i moram da odcekiram u advanced.
da updatuem BIOS neznam i ne bih da petljam da ne zabrljam nesto :)

Polovna AGP grafika od 10e (tipa GeForce 4 MX400, ATI Radeon 9000/9200) bi ti verovatno rešila problem. Mada mi nije jasno kako ta integruša neće da radi u 1680X1050 a mogla bi, čim može 1600X1200.

Bear posto se plasis da ce ti sve pokvariti kompjuter pokvariti monitor unistiti plocu nikad ences moci sam da resis problem
pozovi nekog ko malo zna ili odnesi u servis

u pravu si :)

plasim se jer mi je gnjavaza upravo to da cimam stalno kompjuter do servisa na reinstalaciju kad god s****m nesto (dva puta do sada). zato sam cak naucio da napravim image "c" particije da sam preinstaliram sistem (klasicnu reinstalaciju nije imao ko da mi pokaze). mada, reinstalaciju preko image do sada nisam probao (valjda ce uspeti kad se resim :) ) :type:

ali trudio sam se da sam popravim uz vasu pomoc, nije da nisam. mnoge postupke sam izveo po prvi put.

za sada nek ostane rezolucija 1600x1200. valjda nece monitor da se *%$^*. slova su samo malkice razlivena sto mi ne smeta mnogo. za par dana necu ni primecivati. najvaznija mi je velika radna povrsina.

hvala svima :wave: :wave: :wave:

da li je moguce da nema drugog resenja? e ne mogu da verujem. sto li sam uopste instalirao te drajvere sa cd-a? evo jednog screenshota podesavanja rezolucije. ranije je maksimalna bila 1600x1200. samo da vratim tu rezoluciju.

Ahahah, unichrome:d:d
E sorry, morao sam da se nasmejem;) LM, nađi program Power Strip, pa iz njega lepo definiši custom rezolucije, treba da može da se namesti 1680x1050. Poslednji put sam se igrao sa njim 99 god. Sećam se da sam mogao da dodam rezolucije i da "overklokujem monitor", tj da mu stavim refresh rate 85Hz u 1024x768 umesto 75Hz (koliko je monitor dozvoljavao).
Eve ga zvaničan linak sajta proizvođača: Linak
I daj mi e-mail da ti pošaljem poklon (ono gore sam malčice "ubiveno"), pssst;)
Pozdrav:smash::smash:

Nazad
Vrh Dno