Šta je novo?

velicina mapa

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Koja je velicina mape Srbije, za npr.TOM TOM.Uzeo bih GPS CF karticu, ali mi onda ostaje samo 35-40 mb slobodnog prostora za software.

TomTom: Ne postoji mapa samo za Srbiju.
Jedina mapa gde postoji Srbija je mapa istočne Evrope, teška je 191MB.
Plus oko 7MB za softver.

I naravoucenije ja to onda ne mogu koristiti.

Trenutno najbolje što ima (osim Garmin mapa koji rade samo sa njihovim uređajima) je Eastern Europe 6.08 beta za TomTom. Obuhvata Sloveniju, Češku, Poljsku 's leva', Grčku, Tursku i Albaniju 'dole', Ukrajinu, Rusiju 's desna' i sve između (Hrvatska, Bosna, Srbija, CG, Makedonija, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Slovačka...). Takođe i osnovne puteve zapadne Evrope.

Pošto na sajtu prodaju samo Češku, Mađarsku, Poljsku... (tzv. Central Europe paket) one su dakle izašle iz beta faze i kompletirane. Što se nas tiče, mape su rutabilne, ali bez brojeva zgrada i ima još dosta grešaka (skretanja nasred mosta, vožnja po livadi pored puta i sl).

Zašto sve ovo pišem? Pa puna mapa za Western Europe zauzima 900MB, kad se naša bude doradila biće opet nešto veliko (preko sadašnjih 200MB), osim ako je izdele na manje celine.

Mene je ipak prijatno iznenadilo da su dovde odmakli, čak je upotrebljivo, ne glavi i radi dosta brzo na običnom Nokia N73 telefonu sa 2GB SDmini (Corsair) karticom. Ostane i mesta za muziku i slikanje...

Postoje i kompletnije mape od TomTom-a i Garmina. Na pr. "I-go" ima kompletnu Srbiju, a sam software je vizuelno bolji od ova dva.

Postoje i kompletnije mape od TomTom-a i Garmina. Na pr. "I-go" ima kompletnu Srbiju, a sam software je vizuelno bolji od ova dva.

Ja sad bio na njihovom ofis sajtu i nas nema nigde ,) hrvatska i bosna DA, one su kompletne ali od srbije ni pomena.Ako znas nesto sto tamo ne pise daj postavi link , pojasni nam malo ili jos bolje posalji na PM adresu gde bi se to moglo "nabaviti" ;) uredjaj nebitan moze i ppc/telefon i sl.

Pozz

ima i srbija i crnagora

zasto nisu na off sajtu, verovatno zato sto to nisu finalne verzije karata ;)

E ovo je pravi info :happy: , stvarno nisam znao za ovaj program i mape deluje ozbiljno.Malo sam u guzvi ovih dana ali cim stignem probacu pa javljam. Hvala puno ZAP !

Pozz Miki

Da li je neko video (instalirao, isprobao...) mapu Tomtom Eastern Europe v.6.63? Pominje se po Internetu, ali ne znam da li zaista postoji, sa kojom verzijom softvera (za Symbian i PocketPC) hoće da radi i koliko je ažurnija od v6.08...

Potražiću, ako nađem, probaću je, i javiti (PPC)
U startu mi je čudno da je verzija 6.63 - ta trojka... jedino ako je opet u beta statusu...

P.S. biće da su mi slabi izvori :) Na svojim uobičajenim sajtovima, ne nađoh ni reči...
Može link, PM?

Poslednja izmena:
Video sam na eMule (700-800MB) a i na nekim forumima se pominju 6.61 i 6.63... možda je i fake, pa zato pitam...

Resenje problema koji ima veske sa prostorom efikasno se moze resiti instalacijom igo / miomap programa - koji zajedno sa SCG zauzima manje od 10 MB a mape su skroz ok - radio ih je Contrast autor PlanPlus-a, tako da za vece gradove postoje i kucni brojevi i jednosmerne ulice.
Mape su relativno nove - 20.3.2007 - 2007 1stQ

Par Screenshot-ova
CEZoom04.jpg

CEZoom05.jpg

CEZoom02.jpg

CEZoom08.jpg

CEZoom09.jpg

Pozdrav Danijele i dobrodosao stari druze sa cannona ;) . Posto je danijel veoma skroman i nije sam postavio link ka svom sajtu gde je veoma dobro obradjena GPS oblast i nacicete puno dobrih saveta ,ja cu odraditi umesto njega : http://www.gps-srbija.com/ a takodje odlican sajt sa istom tematikom http://www.gpsserbia.com./

Pozz Miki

Vrh Dno