Šta je novo?

vektor vs adsl (koji)

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bbK1ng

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2002
Poena
745
Preselio sam se u novi stan u kom sam zatekao vektor kablovsku. Kakva su iskustva sa njim kada je net u pitanju? U starom stanu sam imao Telekom adsl koji je radio super (4mb paket), ali koliko vidim drugi za iste novce nude i vece brzine.

Znaci, sta za oko 20e.
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk

ADSL. RV od samog početka prate potpuno do pretežno negativna iskustva. Pratim s vremena na vreme šta se piše o njihovom internetu, jer imam njihov TV. Do pre nekog vremena je postojao zvaničan forum na kojem je bila praksa da se sva negativna pisanja po Vektor brišu. Čitam da često postoje problemi u radu (smanjivanje protoka po nekoliko dana, prekidi, loš ping) i da žaljenja teh. podršci nailaze na gluve uši i prazne priče. Iako je kabl, ne dostiže brzine koje bi po računici trebalo da ima, tako da ti dodje kao da si na ADSL. A ADSL možeš lako da promeniš pomoću MIK, ako ti se ne svidi usluga ili cena. Sa kablom si osudjen na jednog kablovskog provajdera, pa kakav on bude.

Tnx.

Sad samo još da sačekam neku dobru promociju za adsl. Do tada će i firmina VIP 3G da obavi posao. 😉

pa bolja promocija od trenutno PTT nema (do 30.09 ako se ne varam). Imam i PTT i Vektor i pravo da ti kazem nemam problema ni sa jednima ni sa drugima (ne koristim za online igre pa se oko toga ogradjujem) jedino su ovi prvi sada povoljniji tj jeftiniji

Ja imam RV net 6 mb i adsl 1.5 mb. Moralo se tako, jer igram CS, a to je nemoguče ukoliko neko u isto vreme na primer sluša muziku na youtube...
Redovno se dopisujem i telefoniram podršci RV, uglavnom je to razgovor sa potpuno nestručnim osobama i tek ponekad sa nekim ko nešto zna. Problem je uglavnom u prekidima ili u nedostatku nekog od protokola. Rekao bih na osnovu višegodišnjeg iskustva da je problem u pojačalima koja treba prilagodjavati spoljnim temperaturama, jer su učestaliji problemi kada se temperatura naglo promeni. Sve je ovo moja pretpostavka... Tehnička podrška reaguje otprilike za 5 dana. Ma, čisti Monti Pajton. Na poslu imam kablovski SBB, i mogu reći da je slično.
Moje iskustvo je da je ADSL najbolji, najmanje zavisi od atmosferskih promena i ima relativno dobrih provajdera sa stručnom podrškom. Problem je sto je nešto skuplji i dosta lošijih tehničkih karakteristika (meni je pre svega važan ping, koji je na kablu najbolji).

pa bolja promocija od trenutno PTT nema (do 30.09 ako se ne varam). Imam i PTT i Vektor i pravo da ti kazem nemam problema ni sa jednima ni sa drugima (ne koristim za online igre pa se oko toga ogradjujem) jedino su ovi prvi sada povoljniji tj jeftiniji

Išao na sajt PTTa i našao samo promociju za cable net. I onda slučajno pogledao ispod još jedna promocija za aDSL. 😉 Ako sam ja dobro razumeo šta su oni napisali, potpišem ugovor na 12m i plaćam npr 16mb svih 12 meseci po 1400din?

Odmah sam se prijavio za proveru tehničkih mogučnosti. Zna li neko koliko im obično treba da odgovore na zahtev? Možda je pametnije da ih zovnem/odem do pošte u Pohorskoj?

Tnx.

Odgovorili juče da nema teh. mogućnosti 🙁

Nazad
Vrh Dno