Šta je novo?

Vek trajanja CD-ova

I kad bi još moglo da stane nekoliko stotina diskova...
:)

Ashley je napisao(la):
E, necete me ubediti da su kesice/kutije bolje resenje od ovog :)

Ma Ashley ok je to, ali koliko kosta ta torbica i koliko stane diskova u nju, nashe resenje je jeftinije i prasina ne ulazi.

Ja imam dve torbice kao na slici, staje po 50 diskova, ok su, platio sam ih oko 20dm po komadu prosle godine, a sad ne mogu da ih nadjem, zna li neko gde ih ima ?

A šta fali standardnom čuvanju u običnim kutijama. Nema svetlosti a bogami ni prašine.

Ashley je napisao(la):
Mogu da ih nabavim za oko 380 din/kom. Stane 48 CD-ova, ali mozes u jedan slot komotno da ubacis dva diska, pa dobijes kapacitet od 96. Za Beograd i ostale gradove pogledati u prodajnoj mrezi na www.pinsoft.com
Auf to je prava stvar, i odlicna cena, javicu se kad se vratim sa odmora... za mesec dana :cool:

Ashley je napisao(la):
Dakle, Phtalocyanine je od boljih materijala, koliko sam shvatio. Evo sta kaze SmartBurn za Princo CD:

This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only.
Disc Type, Material = CD-R, Phthalocyanine
ATIP Lead-in = 97m 27s 28f
Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 74f)
Disc Manufacturer maybe = Princo
SMART-BURN Speed Limit = 40X

....

gde ima da se skine taj smartburn ?

Laza je napisao(la):
A šta fali standardnom čuvanju u običnim kutijama. Nema svetlosti a bogami ni prašine.

Apsolutno im nista ne fali a i mislim da je taj sistem 100% bolji za ljude koji imaju gomilu diskova. Da ne bude samo olako donesen zakljucak evo obrazlozenje:

1. Diskovi su u kutiji koja je znatno cvrsca u odnosu na kesicu. To jest, kesica uoste nije cvrsta.
2. Prasina u kutije ne ulazi (za 4 godine u ponekoj kutiji se nadje prasine koliko bi mi se na stolu naslo (po istoj opvrsini naravno) :) za 10 sati.
3. Svi diskovi mogu lepo biti obelezeni
4. Kutija u saradnji sa obicnim crnim plasticnim drzacima koji se kupuju na buvljaku i sklapaju se medjusobno (oni sto redjas diskove po visini) i koji kostaju 5 din (ili 3 ako se dobro cenjkas) ;)

Dakle imamo zastitu od svetlosti, zastitu od prasine, preglednost, sigurnost i nelomljivost kao i jedan od najvaznijih faktora a to je pogledas u drzac, vidis sa strane koji ti disk treba i lepo ga izvuces a ne da rovaris po nekim kutijama i da izvlacis jedu, pa drugu kesicu, pa vidi koji je cd i sl.

Pozdrav! :wave;

Ma kakve kesice, meni je to koristilo samo pri nekom putovanju...
Nego, sad ste me malo..a sta je sa muzickim diskovima? Ratnim profiterima cija se kolekcija meri stotinama?? (posteno placenih na trzistu celih 4 dem)

soulfly je napisao(la):
Ma kakve kesice, meni je to koristilo samo pri nekom putovanju...
Nego, sad ste me malo..a sta je sa muzickim diskovima? Ratnim profiterima cija se kolekcija meri stotinama?? (posteno placenih na trzistu celih 4 dem)

Gde me nadje....;)

Moj cale je imao obicaj da kada primi svoju platu od 800 dm, ode samnom u skc i potrosi sve sto je uzeo na diskove. Posle se nekako on i ja snalazimo da prezivimo taj mesec al se bar naslusamo muzike kvalitetne (Allman's brothers band, J.S. Bach - Iszak Stern, Perlman, James Brown, Ivo Pogoreilc, Jetro Tull, Eric Burdon, Gershvin, Nina Simone, John McLaughlin, Rare Earth, Maria Dolores.........) samo su neka imena iz kolekcije. Da ne spominjem jos nekoliko stotina diskova (CRUISER moze da posvedoci, a i Stojke - clanovi bench-a). Neki od njih stari i 15 godina i rade i dan danas. Do duse, jesu bili originalni ali ipak traju. Jedina stvar u koju nismo dalje ulagali pare jeste sam CD iz stuba koji je star isto 15 godina i radi APSOLUTNO ispravno do dan danas. Bez i jedne jedine intervencije i cita bugare savrseno, ali engleska Aiwa......;)

U svakom slucaju, iskrena je preporuka ka obicnim plasticnim kutijama. Sta im fali? Nista.

Pozdrav!:wave;

RamOne je napisao(la):
Ja imam dve torbice kao na slici, staje po 50 diskova, ok su, platio sam ih oko 20dm po komadu prosle godine, a sad ne mogu da ih nadjem, zna li neko gde ih ima ?

Ima ih takodje i u NT Softu, samo sto nisam siguran za cenu, ja sam kupio jos jednu skoro. Bilo je negde oko 600 din, ali proveri najbolje.

Nazad
Vrh Dno