Šta je novo?

Vegas 4.0 pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme Marvin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marvin

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
620
1) kako da smanjim samo jedan deo audio sempla? Hocu da ide zvuk pa da se u odredjenom trenutku smanji jacina i tako narednih par sekundi. Moze li u Vegasu ili moram da imam eksterni audio editor?

2) da li moze pozadina teksta da bude transparentna? Hocu da ide video klip a preko njega tekst neke boje ali da tekst nema pozadinu (kao 'transparent subtitles')

Verzija Vegasa koja imam je 4, i generalno sam zadovoljan, samo sto jos ne znam gomilu stvari.

2) Ne znam da ti kazem posto trenutno nemam Vegas instaliran, ali znam da se to u trojci veoma lako odradjivalo... secam se da sam titlovao neke spotove :d i da je to bilo toliko prosto da je to sramota... tako da cackaj malo, ili konsultuj help 🙂

Njabolje da procitas (printuj) help.
Ali titl odradjujes sa media generators, biras text, i u njegovim properties podesavas sadrzaj i osobine. Pazi da ga ubacis iznad glavnog videa da bi se video video kroz transparentnu podlogu teksta. Mozes da menjas osobine maskinga, redosled, prioritet, ali za to treba citati help.
Sto se tice zvuka, evo kako to pise u help-u (biras volume za glas i samo dvoklik po dobijenoj liniji za stvaranje editujucih tacaka):

Select an audio track.

From the Insert menu, choose Audio Envelopes, or right-click in the track list and choose Insert/Remove Envelope from the shortcut menu.

From the submenu, choose Volume or Pan to choose the type of envelope you want to add or remove. A check mark is displayed for the envelope types that will be used in your project.

Nazad
Vrh Dno