Šta je novo?

Veeliki .DBX, Outlook Express problem

• Začetnik teme Začetnik teme Zveki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zveki

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
620
Dakle doslo je do situacije da Inbox.dbx ima 2gb, Outlook Express trokirao, ne moze vise ni da ga otvori. Ima oko 2000 mailova koje bi trebalo izvuci. Ne pomaze ni import u MS Outlook ni Live Mail, Advanced Outlook Express recovery v2.0 uspeo je da izvuce oko 200 (kao .eml).. Ima li neko savet sta bih mogao jos da probam? :type:

ovako.... da li mozes da otvoris OE i vidis te mailove?
ako mozes, kreiraj novi folder pored Inboxa, npr. Arhiva.
onda kreni da rucno prebacujes mailove iz Inbox u Arhivu.
kada zavrsis, obrisi Inbox.dbx i OE ce kreirati novi.

ako nece uopste da ti otvori OE, pogledaj za Total Commander plugin za citanje DBX fajlova.

naravno, sve ovo radi sa kopijom Inbox.dbx da ga slucajno ne obrises.

Proveri prvo da li ti je FAT32 ili NTFS na disku.

ako mu je dbx dogurao do 2GB, to je kraj... kada sam radio u banci, mislim da sam odradio 100 ovakvih problema.
a moc navike je cudo, niko nece da predje na Outlook 😀

Ja sam doduse imao samo jednom ovakav problem i resen je kako si naveo, mada je dodatni problem bio i u FAT32 disku jer Outlook nije mogao da napravi fajl veci od 2GB.

Nema prilaska mailovima iz OE. Sve navedeno pokusano na Win XP, XP64bit i Win7 (dakle NTFS).. Super sto su limitirali na 2gb, ali da preko OE puca, ne da pristup mail-u ni spasavanje istih.. svasta :wall:

@vectorman
Mail Viewer ne vidi te mailove

ma pusti M$ djubre...
kada su pravili nisu predvideli da ce neko da dogura do 2GB inboxa 😀

OFF topic, jel znate da Office Express 2003 ima neko ogranicenje od 255 workbook ili 65025 polja u jednom excell fajlu?
nisam znao ni ja dok se nismo susreli sa tim problemom - resenje je bilo Excell 2007.

Si mu ga dao po Office Express-u 😀
Probacu jos neki od tih OE repair tool-a :type:

Probaj da uvuces u ThunderBird portable npr...

Posle mnogo bezuspesnih pokusaja sa nekoliko recovery programa i importovanja u razne klijente, 1837 mailova uspesno povratio OE Mail Recovery. Hvala mu 🙂 i hvala vama na podrsci :wave:

Nazad
Vrh Dno