Šta je novo?

Veci problem "wmipprvse.exe" ?

Freecom

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2003
Poena
604
Imam problem od kako sam ubacio novi HDD WD 800BB, instalirao sam dva puta u roku od nekoliko dana XP ali
bez resenja problema znaci sve se normalno ponasalo kada sam koristio stari HDD WD 40GB koji je sada drugi hard na grani posto
je sporiji.
Problem je sledeci u "System Properties" kartica "General" ne vidi sa nista pod Computer i izbacije gresku u popup prozorcicu
"WMI has encountered a problem and needs to close" itd. a error signature je :

szAppName : wmipprvse.exe szAppVer : 5.1.2600.1106
szModName : kernel32.dll szModVer : 5.1.2600.1106 offset : 00012b5a

i znaci ovo povremeno izbacuje na ekran (jednom u 5min.) odnosno kada otvorim nesto bitno za sistem.

Drugo, pojedini programi mi nerade (svi su ranije radili bez problema) npr.
--VideoReDo izbacuje gresku "This program has been damaged, possibly by a bad sector of the hard drive or a virus"
--NeroStartSmart ima sledecu gresku " NeroStartSmart.exe has encountered a problem and needs to close"
--DivX Codec kaze "File Corrupted! Please run a virus-check, then reinstal the application"

i ima jos drugih programa koje ovog puta nisam instalirao ali isto prijavljuju greske ( svi programi rade normalno posle
instalacije, medjutim posle restartovanja kompa prijavljuju greske tj. ne rade)

Primecujem i sam da se sve vrti oko virusa ili oko bad sector-a ali nista sumnjivo nisam instalirao tj sve je to radilo ranije
pa prsto nemam trenutno anti-virus program moguc je i virus ali mi je sumnjivo ovo oko "bad sector" posto je nov HDD,
molio bih nekoga ko se razume da mi pomogne a ako treba dacu jos informacija o problemu samo da se nekako ovo razresi
jer reinstalacija XP ne pomaze

komp:
AMD 2400+,Abit NF7,512ram,HDD 80+40GB, XP Pro + SP1 itd.

Pozdrav svima!!

OK, sada cu da proverim pa da kazem rezultate ako me posluze veze sa netom
posto imam i probleme sa Veratom :(

E ovako,
odradio sam oba testa znaci i brzi i kompletni test (oko 26min. traje) i nije pronasao nikakve greske a kablovi su spojeni dobro tako da da je nesto drugo ??
Pa ako ti ZZ nesto padne napamet ti kazi a i svi ostali koji sumnjaju u nesto neka mi pomognu da popravim XP

Poz!

Sistem ti je radio normalno pre zamene diska? Kada si zamenio disk prebacio si sa Ghost-om (ili nekim sličnim programom) podatke sa starog ili si ponovo instalirao sistem? Ako si instalirao sistem ponovo...... Instalirani nForce drajveri? nForce IDE SW drajveri?

Probaj privremeno da otkačiš drugi HDD (ostavi novi disk da stoji sam na grani).

Sve je radilo normalno sa svim programima koje i sada koristim i kada sam kupio novi disk ponovo sam instalirao XP a stari je ostao kao drugi HDD na grani i kada sam instalirao XP obavezno instaliram nForce drajvere stim sto sam prvi put to uradio bez instalacije "nForce IDE SW dopune" a po drugi put i sa njom i opet isti problemi :(, sumnjao sam da je upitanju HL2 i onaj njegov start "exe" jer sam sa tom igrom imao uzasne probleme ali posle ponovne istalacije isti problemi i bez HL2.

Probacu sa odkacivanjem mada sam sve podesio sto se tice toga ko je glavni a ko je rob,
ajd javicu kako se ponasa sam na grani

Poz!

WD programi su "kesa",ja sam u zadnjih mesec dana promenio 4 WD diska i od
toga samo jedan ispravan,dva sa bad sektorima(koje nijedan wd prog.ne prijavljuje) i jedan sa "losim odzivom sektora". Skini programe "HD Tune",
MHDD32ver3.7(ovaj je bolji od ver.3.8) i HDD regenerator pa probaj da vidis sta ce da ti kazu.

P.S. Sa MHDD ides na opsiju scan(F4) i pokazaceti sa desne strane ekrana sektore i brzinu odziva.
P.P.S Dobro pazi sta radis program je surov.

Ako nisi "ubijao" instalaciju na starom disku, probaj da vidis kako ce da radi ponovo sa njim i ako nemas problema, reklamiraj disk oma ;)

Kada otkacim drugi HDD ne zeli da se podigne sistem jos u biosu pravi problem, valjda mu nedostaje onaj drugi, pise

Verifying DMI Pool data...
Boot from ATAPI CD-ROM:
Disk boot FAILURE, insert system disk and pres enter

i to je to, ni da makne dalje

a probacu i ovo sto "Sille" kaze pa da vidim i javicu rezultate

stari HDD sam formatirao tako da nemogu da proverim na taj nacin

Poz!!

"Boot from ATAPI CD-ROM:
Disk boot FAILURE, insert system disk and pres enter"

To ti je klasicna poruka ako ti je prvi boot device CD-rom,a opcija "enable other boot device" u bios-u iskljucena.Proveri podesavanja Bios-a,mozda posle instalacije win-a nisi promenio boot sekvencu,da ti se win dize
sa HDD-a.

ili ti je riknuo HDD.

OK je sada sve!

Resio sam problem ponovnom instalaciom SP1 jer sam imao sumnje u njega jos od pocetka nego ne razumem se bas previse u rad samog sistema pa sam morao da pitam inace WMI je Windows Management Instrumentation i ima podosta u Help-u i prilicno koci stvari kada ne radi kako treba no nije bitno.

Sille probao sam sve programe koje si mi preporucio ali se nisam najbolje snasao sa MHDD-om mada ni ova druga dva nisu nista pronasla od ostecenja na HDD-u tako da je WD ispravan (a i bas sam njega trazio da kupim mada me ti isprepada sa 3 kom koja ne rade)

Znaci sve je sada ok i hvala svima!

Pozdrav!!

Nije mi bila namera da te isprepadam,vazno da je sada sve u redu.

WIN32/Parite.B virus

Moram da dopunim temu i da je zavrsim da ne bi doslo do zabune oko mog problema u slucaju da neko ima slicne,
znaci nije problem ni HDD ni SP1 nego "WIN32/Parite.B virus"(napada .exe fajlove) koji sam otkro danas inace sam imao ogromnih problema a taj virus
sam ocistio NOD32 i Panda antivirusom i sada napokom sve radi.

I bas meni da se desi da kad god ugradim neki novi hardver zadesi me neki totalno nepovezani problem (meni nepovezan jer nisam
nikakav ekspert) a slicno mi se desilo i sa maticnom plocom kada sam je menjao izgorelo mi je napajanje i to iz cisa mira, onako
neprimetno.

Pozdrav i sve njbolje u novoj godini!!!

Vrh Dno